Disabled - Záchranná vesta
Re: Disabled - Záchranná vesta
jasně,pokud máš takovou představu,tak jo,já preferuju přirozené sejmutí tak jak souprava hraje,o to přece jde,nebo ne? 

Ja tam pocujem radost z toho ze hrate.
boro: dik, ano myslim, ze o to tu jde. I kdyz chapu, ze to ne kazdyho zajima:)
Drumer: no hele, ja to vidim tak, ze jak kdy. To je otazka produkce, stylu, aranze a vubec ruznych veci. Do nektery hudby bych nechal radsi prirozeny sejmuti a do nektery dam radsi zprocesovany udery, sem mi to sedlo nejvic takhle. A predevsim se snazim aby nahravka znela kompaktne jako celek.
Drumer: no hele, ja to vidim tak, ze jak kdy. To je otazka produkce, stylu, aranze a vubec ruznych veci. Do nektery hudby bych nechal radsi prirozeny sejmuti a do nektery dam radsi zprocesovany udery, sem mi to sedlo nejvic takhle. A predevsim se snazim aby nahravka znela kompaktne jako celek.
To je právě to co mi na dnešních nahrávkach nejvíce vadí,pořád tuny kompresorů a eq,pak to tak nějak podivně chrchlá,dýchá.Samozřejmě že je z toho cítit radost z toho že hrajete,to by asi pak nemělo ani smysl,ne?;)
Drummer, no neco na tom je. Jsem zkusil z mixu vyhazet spoustu veci a udelat to prirozenejsi, co vy na to?
vesta-mix-dry117
vesta-mix-dry117
Ted mi to zni jak nejaky garazovy demo
A nevim proc, ale ten zacatek mi hrozne evokuje Mnagu a Zdorpa tim zvukem 

to zní určitě líp,další věc je ladění bicích,výběr blan a tlumení,ale ted je z toho poznat že jsou to bicí;) (možná bych malinko ten bubínek na eq zkonkretnil ve středech)nevím jak jsou kvalitní,ale co se týče činelů ty zní dost lacině,takže to asi musí být boj z toho něco dostat,celek se mi zdá fajn,kytary se mi líbí
já si třeba představuji bicí nějak takto(ekvalizačně,prostor neřeš)
- Přílohy
-
- fostex3.mp3
- (2.07 MiB) Staženo 67 x
Drummer: dik za ukazku, tak to jsou rek bych uplne jiny bici do upne jiny hudby. Ty by imho do ty moji nahravky ani nesedely.
Jasně,šlo mi o zdroj zvuku,nakroutit z toho už podle mě půjde cokoliv podle stylu(nemyslím jazz a podobné žánry)
Každej, kdo aspoň trochu zná Amorpha, tak ví, že je hudbně doma spíše s projektem Amorphine. Nevidím nic blbýho na tom si jednou tejdně zahrát ve zkušebně nebo na nějaký akci a odreagovat se tímhle způsobem, jak sem měl možnost poznat i zbývající kluky, tak nikdo znich asi nečeká že s touhle hudbou budou dělat průvan na český klkubový scéně a taky se tak netváří. Pro mě je třeba Lonely docela hitovka, tam se mi srdíčko rozbuší...pete ness píše:nebudu to moc komentovat, porotoze fakt je to cele trochu mimo. Kolik je ti Amorphe? Tak plusminus tricet tusim......no kazdeho vec, co hraje.......Jenom ciste ke zvuku: Ten virbl je opravdu dost divny.
...tady u tý věci třeba ne, není pro mě hudebně nebo spíš melodicky až tak zajímavá, text mi ale aspoň nějak abstraktně něco evokuje, zpěv už znám, tak mi prostě nevadí. Zvukově bych se přikláněl k druhé verzi, snare zkreslenej není, ale v tý první verzi to tak opravdu vypadá, nespíš se tam zrovna zajímavě zlayeroval nějakej souzvuk... Já bych trošku vytáhl bicí a udělal je mohutnější a pomohla by konkrétnější basa, přeci jen nehrajete metal, aby musela bejt takhle hodně schovaná a plnila jen funkci suboktávy ke kytarám!? Zkreslenej vokál mi až tak nevadí, ale myslím že máš dost schopností na to, aby sis s tím pohrál, napadá mě tu druhou sloku udělat uplně jinak, třeba ten vokál nahrát dvakrát a dát do stran s echem namíchaným s promněným LP filtrem, nějak jakoby výrazově podpořit ty slova, jako že se něco děje na pozadí toho příběhu, vidím tam tu vodu a to je živel... Nicméně v rámci autentičnosti to samozřejmě může být kontraproduktivní. Nedej se Martine

Taky to tak vidim. Psal jsem to Amorphovi uz na ICQ, ze ta hudba jde mimo me (byt jsem teda na rock a hlavne na metal), nicmene i presto, ze mi ten ceskej punk prijde trosku takovej patetickej, tak nevidim nic spatnyho na tom, ze nekdo dela hudbu rizlou timhle smerem. Tim spis, ze i v tech punkobigbitovych pisnickach jsou pasaze, ktery jsou melodicky/harmonicky nebo nejak jinak zajimavy! Nevim teda, jestli to bylo zrovna v tehle pisnicce, ale jinak ty veci od Disabled jsou proste zajimavy pojeti ceskyho punku, bigbitu a hard rocku. A rozhodne se neni za co stydet.
A jeste k tomu zkreslenymu zpevu - zpev jsem rovnou Amorphovi vytykal jako asi nejvetsi slabinu, nicmene zrovna prave treba tim nakreslenim nebo co tam je to je trochu zajimavejsi.
A jeste k tomu zkreslenymu zpevu - zpev jsem rovnou Amorphovi vytykal jako asi nejvetsi slabinu, nicmene zrovna prave treba tim nakreslenim nebo co tam je to je trochu zajimavejsi.
Delay: soory za trochu neomalené vyjádření, možná se i někdo naštval. Nemám nejmenší zájem brát někomu chuť do života. Odhlédnu od celkové jednoduchosti (dobře, beru v úvahu, že je to punkrock; i když spíš punk ražení Green day, což už za punk ani nepovažuju, ale dobře) a textu, který je malinko, ale opravdu jen malinko o ničem. Problém je v provedení. Zpěv působí těžkopádně, nešlape to - je tam nějaká basa vůbec? Někdo může namítnout k tomu zpěvu: Vždyť je to punk, musí tam být nějaká míra nasranosti. Ale v kombinaci s tím textem ... no jak říkám, každého věc. Třeba jsou to bezva kluci. ...
Další věc je, že u živé kapely notabene punkového ražení bych nepohrdnul zvukem, z kterého vyzařuje aspoň trochu živočišnosti. Místo toho je to celé, hlavně zpěv, bicí, ale kytary taky maximálně a dost necitlivě procesováno v softu.
Projekt Amorphine sleduju do té míry, v jaké sem Amorph občas něco postne a pokud to jde, chválím. Nemůžu se ale tvářit, že mě ohromuje zvuk, který je bezvýhradně tvořený softwarově. I kdyby ta hudba měla výrazný potenciál, zvukově by to bylo degradováno. Vím, že Amorph tady před nějakým časem deklaroval, že všechno dělá čistě v softu. Dokonce dával nějakou fotku s obalama od legal koupeného softu.
Nemám nic proti téhle cestě, každý z nás tady používá VST, VSTi, RTAS atd včetně mě. Jenom je dobré se občas zamyslet, kdy jsou tyhle vymoženosti přínosem pro zvuk a kdy jde naopak o prznění. Méně je někdy více.
A ještě jednou sorry, jestli se někdo cítí napaden. Bavíme se tady o konkrétní nahrávce v zájmu její optimalizace. Od toho je tohle forum a kvůli tomu sem ty tracky dáváme.
Další věc je, že u živé kapely notabene punkového ražení bych nepohrdnul zvukem, z kterého vyzařuje aspoň trochu živočišnosti. Místo toho je to celé, hlavně zpěv, bicí, ale kytary taky maximálně a dost necitlivě procesováno v softu.
Projekt Amorphine sleduju do té míry, v jaké sem Amorph občas něco postne a pokud to jde, chválím. Nemůžu se ale tvářit, že mě ohromuje zvuk, který je bezvýhradně tvořený softwarově. I kdyby ta hudba měla výrazný potenciál, zvukově by to bylo degradováno. Vím, že Amorph tady před nějakým časem deklaroval, že všechno dělá čistě v softu. Dokonce dával nějakou fotku s obalama od legal koupeného softu.
Nemám nic proti téhle cestě, každý z nás tady používá VST, VSTi, RTAS atd včetně mě. Jenom je dobré se občas zamyslet, kdy jsou tyhle vymoženosti přínosem pro zvuk a kdy jde naopak o prznění. Méně je někdy více.
A ještě jednou sorry, jestli se někdo cítí napaden. Bavíme se tady o konkrétní nahrávce v zájmu její optimalizace. Od toho je tohle forum a kvůli tomu sem ty tracky dáváme.
S tim nesouhlasim a myslim, ze to plati pouze naopak.pete ness píše:Nemůžu se ale tvářit, že mě ohromuje zvuk, který je bezvýhradně tvořený softwarově. I kdyby ta hudba měla výrazný potenciál, zvukově by to bylo degradováno.
Jinak ja tu kritiku beru, proto to sem davam. Sice je to obcas velka zkouska sebeduvery a obcas jako treba ted to hodne vezme chut k praci, ale pak to prejde a zustanou ty podstatne postrehy, ze ty bici chtej opravdu trochu znormalnit a to, ze je tady asi opravdu misto pro jiny-zivejsi a min procesovany nazor na cely mix.
Co se tyce kritiky hudby, to je vec, ktera je proste subjektivni pro kazdeho, ale v podstate jsem za ni rad, protoze si pak delam i obrazek o tom, kdo ji pise i podle toho jak ji pise. Hrajem tuhle hudbu s kapelou uz pres deset let, vim proc ji takhle hrajem a vim, ze jsou lidi, kteri ji oceni a radi poslechnou. Ezone je nastesti posledni misto, kde bych cekal, ze se to ujme:)
Ale jeste trochu obecne k tem nazorum na hudbu. Ja moc nechapu, proc nekdo porad pise, ze by neco melo znit tak a tak, kdyz je to prece punk nebo rock nebo metal a ze tenhle postup se v tomhle stylu vubec nepouziva atd. To je prece vyraz a nazor konkretniho umelce, kterej proste dela kapelu tim cim je. Ja nikde nepsal, co hrajem za styl nebo k cemu se snazime blizit. My proste hrajem to co hrajem a nepotrebujem to uz davno nijak skatulkovat. Coz neznamena, ze od nikud necerpame inspiraci, ale je to snad prave o tom se od tech zdroju inspirace odlisit, nebo lepe receno je zpracovat po svem.
Kazdopadne opet dik za postrehy.
pete ness: Nemuzu si pomoct, ale z tvyho postoje a z toho, co tu pises, proste plyne to, ze nemas rad, kdyz nekdo hodne pouziva software, a tak to davas Amorphovi pekne vyzrat. Vubec bych se nedivil, kdyby v pripade, ze by to tu dal nekdo anonymni, jsi rekl, ze je to dobry a nemel s tim problem.