Dnb production

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
pumpik
Příspěvky: 33
Registrován: 10 zář 2023 22:34

Dnb production

Příspěvek od pumpik »

Moj prvy pokus o DnB bass a o DnB vobec.Musim priznat ze zo vsetkych zanrov sa mi toto tvorilo najtazsie.Vytvoril som bass ale zanic to nechcelo zapasovat do skladby.Toto sa mi pri inych zanroch nestava.Sa mi zda ze tvorba DnB chce dlhorocny skill.

Cyril
Příspěvky: 5830
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Dnb production

Příspěvek od Cyril »

Přijde mi, že snare je málo údernej, takovej utopenej a slabej oproti drsnýmu kicku...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1287
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Dnb production

Příspěvek od syncro »

Začnu tím, co mě ba - hlavní melodie je ok. Ta basová linka by možná byla taky, ale celý to pro mě zabíjí ten sound. Všeho moc, všechno dohromady jedna zkreslená koule.Připomíná mi to starej tek na třískách.V podstatě jediný, co z toho leze dobře, je ten kick. Zasloužilo by si to celý předělat. DnB znamená Drum and Bass, takže primárně z toho zřetelně musí lézt bicí a basa. Ty kudrlinky kolem jsou k tomu doplněk, nemusí hrát ani pořád, ani tak nahlas. Ten zvuk na začátku má taky divnej bit crushing. Obvykle ho mám moc rád, ale tady zní nepříjemně. Zkus si nejdřív fakt udělat čistě ty bicí s basou tak, aby všechno bylo zřetelný, v poměru, se zvukem, kterej si to zaslouží. Lo-Fi je koření, nevařil bych z něj celej riddim. Až ti dnb bude hrát, přidávej pozvolna ty další elementy. A zase, ta špína je jenom koření. Nauč se zásadní pravidlo každýho dubu - dobrej muzikant musí umět hrát ticho. Dekonstruuj ty melodie, nenech je hrát pořád. O to víc pak vyniknou. Nemyslím to zle, fandím každýmu, kdo to chce dělat, ale tohle je pro mě zatím jenom taková skica. Nebo máme úplně jinou zvukovou estetiku a klidně mě ignoruj... Držím palce.
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

jammix
Příspěvky: 760
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Dnb production

Příspěvek od jammix »

je to ok .. 8)

pumpik
Příspěvky: 33
Registrován: 10 zář 2023 22:34

Re: Dnb production

Příspěvek od pumpik »

Dakujem,toto bol vlastne moj prvy pokus o DnB a uz teraz viem ze asi aj posledny.Je to velmi narocne. Ja nepouzivam sample a vytvorit tento Bass tak aby to sedelo v tracku je riadny krkolom.Velky respekt tomu kto ma na toto nervy. Pri inych styloch s rovnym beatom je to velmy easy.

Jammix dik.Ty predsa vies ako zacinam tvorit skladbu.Uplne prvy krok je ze polozim na stol flasu jim beama. 8)

Skusil som este poopravit tento track tak ako ste mi radili a tu je vysledok.

jammix
Příspěvky: 760
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Dnb production

Příspěvek od jammix »

naklikať notičky v midi bol moj prvotný plán .. a potom to reampnuť v analogových syntoch... ale nenašiel som v tom potešenie z tvorby preto som bol zvedavý čo a ako to bavi teba. :D
Drum n Bass mam rád, to tvoje znie uplne znesitelne .

pumpik
Příspěvky: 33
Registrován: 10 zář 2023 22:34

Re: Dnb production

Příspěvek od pumpik »

Dakujem jammix.Ja mam only one daw,one headphones and one mouse.Nemam ani keyboard controller.Takze vsetko si vyklikavam a zatial ma to bavi.Rozmyslam nad kupov Akai Professional MPC ONE+ Standalone Music Production Centre a pouzivat to ako hlavnu prudukcnu destination.

Odpovědět