Geomystery - Effortless Run

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jirka Štolfa

Geomystery - Effortless Run

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Žádná hitovka, spíš hardcore svojskovina. Proto taky ten název. Sdílím, kdyby to náhodou někoho potěšilo, nebo rozčílilo, nebo nechalo chladným.
Hezký týden všem.

Oxyygen
Profesionál

Re: Geomystery - Effortless Run

Příspěvek od Oxyygen »

Mě se to celkem líbí.:) Dobře zvolený zvuky, odsejpá to, zní to čistě v dobrém slova smyslu.
Akorát si myslím, že by si to zaslouzilo "vic trhat parket".:-)
Zde je mala ukazka:
https://picosong.com/wXV3k/
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Jirka Štolfa

Díky, na trhání parket mám páčidlo. :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

:palec+:

Toto si ty. Toto ti sedi, vies to, davas do toho seba a je to citit / pocut. V tomto pripade vobec nepostradam nabuseny master, paci sa mi original tak ako je. Pre mna zauijmavejsie nez 90% veci co dnes v zanri vychadza..

Fakt skoda ze tie veci po case mazes, keby si to pustil viac medzi ludi tak si myslim ze nielen ze by si oslovil fakt dost ludi, ale dokonca by si mohol najst dalsich a spolu by ste mohli priniest novy cerstvy vzuch do zanra - myslim si ze presne toto ako to robis chyba v tom sternilnom mainstreame kde sa zenu len za kvalitnym zvukom ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

.. mainstreame kde sa zenu len za kvalitnym zvukom ..
tak uz byva dlouho pravidlem ze jakykoli mainstream v jakemkoli stylu ma celkem naho*no zvuk, je to subjektivni, jasně, ale ty nejlepší zvukové pecky zpravidla mainstreamem nebývají

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Mne sa to celkom lubi, akurat na zaciatku mi ta basa pride nejak too much, neskor sa to rozbije a je to v pohode. Mozno aj so spojenim ostatnych zvukov..

Jirka Štolfa

Je to hlavně namíchané jak z žumpy... všecko slité dohromady.... teď sem rozdělal další věc a ve srovnání to slyším... určo se k tomu ještě vrátím.

Jirka Štolfa

Každopádně moc děkuju za podporu. Třeba časem najdu smysl v tom to nějak dostat víc mezi lidi.

gambler

Příspěvek od gambler »

Tento styl ma moc nebavi ale zvukovo je to pekne..Hodne mi to celkovou atmosferou pripomina toto. Mal by si tam hodit nejaku gitarku este:)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Mě to příjde hodně dobré, prostě ta hudba má svůj smysl a moc fajn vývin, není to žádné mlácení slámy, je to domyšlené do detailu

Jediné co chce opravdu jinak nazvučit je ta basa, podle mě je to celkově i vymíchané celkem fajn akurát s jinak nazvučenou basou, trochu více usedlou, by to dostalo lepší prostorovost, nádech. Ona je celkem vysoko to jo, ale potřebuje prostě být více těžká.

No dobře no i ten kick by to chtělo trochu vyhrotit.

Jirka Štolfa

Mě tam zpětně strašně vadí placatý snare... a tu basu určitě víc posadit dolů (měl sem pořád dojem že když uberu vyšší basy, že to ztrácí koule), ale asi by to šlo udělat ji víc na spodkách a v těch středobasech vyhrotit víc kick. Uvidíme co z toho ještě půjde vymáčknout. Celkově chci trochu ubrat na celkovém natlačení, možná i to právě pomůže se prosadit těm nižším frekvencím a nebude v těch středobasech takový nátlak.

Jirka Štolfa

gambler: Dobrý nápad. Po vzoru svých hrdinů alternativní psychedelické scény Ozric Tentacles si půjdu opět zakoupit elektrickou kytaru značky Ibanez a oblažím svět svými nekonečnými onaniemi na el. kytaru. Nevím. Asi spíš zůstanu u starých dobrých VST virtuálních analogů.

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Nahodou, ked to das jak Ed Wynne z Ozric Tentacles budes pan! :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

a tu basu určitě víc posadit dolů (měl sem pořád dojem že když uberu vyšší basy, že to ztrácí koule), ale asi by to šlo udělat ji víc na spodkách a v těch středobasech vyhrotit víc kick.
No ked uz chces velmi - osobne by som proste celu skladbu transponoval o 2-4 poltony dole (cize okrem basy aj vsetky melodicke party aby to sedelo), vacsinou ked potrebujem posadit basu nizssie toto sa mi osvedcuje ovel viac ako nejake zlozite twekovanie ekvalizero .. urcite to trosku zmeni celkovu naladu skladby ale myslim si ze vo vysledku by to mohlo mat pozitivny impakt :)
v těch středobasech vyhrotit víc kick.
Tu by som proste na ten sucasny nahodil len jemnu pitch envelope, to by mu spravilo pekne "tuknutie" .. opat efektivnejsi sposob nez sa snazit s nim bojovat ekvalizerom alebo layerovat na neho dalsie a riesit problemy co z toho vyplynu ..

som zvedavy co s tym spravis !

Fractal

Příspěvek od Fractal »

... osobne by som proste celu skladbu transponoval o 2-4 poltony dole...
dendy to nemusí vždycky pomoct, závisí na charakteru synthu/oscilátoru a jeho vyšších a nižších harmonických

Odpovědět