Geomystery - Harsh Science
- Jirka Štolfa
Geomystery - Harsh Science
Veselá píseň o smutném osudu motýlů a jak si za to všichni můžou sami:
Komenty ke zvuku, kompozici i samotné podstatě vesmíru vítám.
Komenty ke zvuku, kompozici i samotné podstatě vesmíru vítám.
Re: Geomystery - Harsh Science
mna vyrusuje kopak, nepaci sa mi ... zvysok si namiesal dobre, prijemne sa to pocuva, nemam vyhrady k nicomu.. len ten kopak no, ten neni moj "sialok kavy" ..
- Jirka Štolfa
No není to typický psyčkový ale můj dvojvrstvý hybrid. Cucák bych ho asi nazval, pokud by měl mít jméno. 
no netvrdim ze tam treba dat typicky psyckovy kopak.. tu by sa asi nehodil .. ale nejaky goa/neogoa kopak by mi tam sadol viac, lepsie by drzal pokope groove skladby .. ale to som len ja, ked si ty spokojny je to ok 
Wow, toto uz je vazne profi zvuk!
Farba zvuku super
, slape to vyborne. (a to tento zaner nemusim)
Za mna jedina vyhrada - ta vstupna rec ... asi by som to nedal uplne od zaciatku. Nechal by som tam aspon 1-2 takty hudby bez reci.
Farba zvuku super
Za mna jedina vyhrada - ta vstupna rec ... asi by som to nedal uplne od zaciatku. Nechal by som tam aspon 1-2 takty hudby bez reci.
-
gambler
A jak si spokojny ty?
Mne pride ze by tie nastroje potrebovali trosku viac priestoru dychat..
Mne pride ze by tie nastroje potrebovali trosku viac priestoru dychat..
- Jirka Štolfa
Já sem spokojený maximálně. Některé části mě baví víc a některé míň, ale jako celek to pro mě skvěle funguje. Nejradši mám tu poslední část, která to celé převrátí jakoby do house music.
-
gambler
No tak to je hlavne,ked sa ti to podarilo tak jak si chcel.. 
- Jirka Štolfa
No to ani ne, původně sem chtěl udělat víc klasický psytrance track, ale nakonec sem rád, že se to nepovedlo. Tohle je pro mě mnohem zajímavější. To je asi i ten důvod, proč se to líbilo Mdudasovi. Chtění je jen původní jiskra, která to zapálí, ale kdybych se jí držel celý proces tvorby, tak se nemůžeme bavit o zajímavé tvůrčí činnosti. Já nejsem typ autora, který má vizi a tu naplňuje. Já mám tvůrčí impuls a materiál se kterým pracuju. Je to především proces komunikace než že takhle to chci a tak to bude a jenom tak budu spokojený. Já sem spokojený, když se mi podaří moji tvorbu někam posunout a naučit se něco nového. A to se mi v tomhle tracku rozhodně podařilo.
Hudobne mi to pride, ze to cely cas stoji na jednom mieste...chyba mi tam nejaka variabilita, vyvin niecoho...ano...nema to vyvin. Teraz je to tak ako ked zapnes jeden loop s beatom a do toho len tak jammujes vrstvy...odbrzdi to chlape a poriadne sa s tym pohraj 
"Vyvin" pre mna znamena napriklad nieco taketo:
Track od 22:29 (preco ked dam sem link aj s konkretnym casom, sa to zrusi ?), to je priklad toho ako sa moze track hudobne vyvijat. Vtedy to posluchaca drzi, vpodstate si vcucnuty do akehosi deja, takze to pocuvas dalej a dalej. Ked ale track stoji na mieste, clovek sa zacne citit klaustrofobicky, zaseknuto, zabrzdene
Track od 22:29 (preco ked dam sem link aj s konkretnym casom, sa to zrusi ?), to je priklad toho ako sa moze track hudobne vyvijat. Vtedy to posluchaca drzi, vpodstate si vcucnuty do akehosi deja, takze to pocuvas dalej a dalej. Ked ale track stoji na mieste, clovek sa zacne citit klaustrofobicky, zaseknuto, zabrzdene
Mojim Porta Pro a mne smakuje Jirkov sound viacej. 
psytrance je rozny.. niektory je viac melodicky, iny monotonnejsi .. napriklad na toto by sedela tvoja definicia "Teraz je to tak ako ked zapnes jeden loop s beatom a do toho len tak jammujes vrstvy" asi este ovela lepsie nez na jirkov track - a furt su ludia schopni celu noc pretancovat na takuto muziku (idealne niekde v lese nadopovani kadecim moznym aj nemoznym
))
ja tam rozhodne "pribeh" v zmysle v akom ho ja chapem v psytrance pocujem.. goa/psy pocuvam cca o '95 ako moj hlavny zaner, ten "pribeh" je prve jedna z veci co sa mi na jirkovo tracku paci najviac
ja tam rozhodne "pribeh" v zmysle v akom ho ja chapem v psytrance pocujem.. goa/psy pocuvam cca o '95 ako moj hlavny zaner, ten "pribeh" je prve jedna z veci co sa mi na jirkovo tracku paci najviac
- Jirka Štolfa
bassline: Myslím, že máš naprostou pravdu. Jestli chceš, tak stemy ti nachystám a pošlu během chvilky.
Jirka: akoze pre remix ? Ja neviem robit psytrance hudbu