Geomystery - Jesus In The Jungle

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
geomystery

Geomystery - Jesus In The Jungle

Příspěvek od geomystery »

Tak jo, původně sem to sem nechtěl vůbec dávat. Je to taková uchylárna s ne moc povedeným zvukem. Ale udělám to:
Berte to z rezervou, už mi na hudbu nezbývá moc času a skoro ani chuti, takže takové pomalé dohořívání. Poslední kousky budou fakt nepovedené demenťárny bez nápadu, to sem si jistý a za to ručím. Vždycky sem byl tak trochu alibista a teď už se za to ani nestydím.

dendy

Re: Geomystery - Jesus In The Jungle

Příspěvek od dendy »

> skoro ani chuti, takže takové pomalé dohořívání

Toto poznam.. potrebujes kompletne zmenit proces akym tvoris .. iny daw, uplne zahodit daw, predat syntaky co mas a kuput nieco ine (groovebox ? konecne nieco od elektronu :) ? polyend tracker ? deluge ? )... cokolvek .. velku zmenu, aspon u mna to funguje vzdy ..

samozrejme.. ak si prijal ze s hudbou uz koncis tak nenarovis nic .. ale bola by to skoda ..

track je fajn, paci sa mi .. taka pohoda, prijemne to znie a nieje to ziadna kopirka nicoho, ako vzdy je tio take tvoje specificke (v tom najlepsom zmysle slova) :palec+:

geomystery

Jo, to už sem udělal. Sralo mě pořád se rachat s HW krabicema, tak sem to zredukoval na kontroler a VST. Tak už sem v minulosti udělal supr věci a je to velice pohodlné. Uvidíme, potřeba tvořit hudbu je čím dál tím menší. Vlastně i poslouchat hudbu. Radši mám ticho nebo zvuk lesa.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo tak to je jasne .. clovek by se nemal do nicoho nutit, za to to nestoji ..

divokymoriak

Příspěvek od divokymoriak »

Zvuk lesa pri zapadajucom slnku ked sa prebudza nocny lesny zivot a popri tom praskanie dreva v taboraku.Mam rad aj niektore hlboko nocne zvuky lesa hlavne tie pri ktorych sa clovek skoro posiera. :)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

geomystery píše:
28 srp 2022 09:01
Jo, to už sem udělal. Sralo mě pořád se rachat s HW krabicema, tak sem to zredukoval na kontroler a VST. Tak už sem v minulosti udělal supr věci a je to velice pohodlné. Uvidíme, potřeba tvořit hudbu je čím dál tím menší. Vlastně i poslouchat hudbu. Radši mám ticho nebo zvuk lesa.
dendy píše:
28 srp 2022 08:51
> skoro ani chuti, takže takové pomalé dohořívání
Toto poznam.. potrebujes kompletne zmenit proces akym tvoris .. iny daw, uplne zahodit daw, predat syntaky co mas a kuput nieco ine
jj, prechadzam podobnym stadiom, uplne vyhorenie... strasny pocit, ale proste akceptujem to ako fakt a zacinam sa s tym vyrovnavat. ale ako dendy pise, nejako tak prirodzene si to zacinam vynahradzat a "menim proces" celkom zasadne - vratil som sa ku gitarovej hudbe a este s jednym gitaristom si robime demace a snazime sa zbuchat nejaku kapelu, kupil som si basgitaru a aparat a zatial bortim steny doma, ked som sam doma :) ale viem, ze aj to za chvilu odznie, ak sa to nedostane na dalsi level (= kapela a vsetko, co k tomu patri...), ale viem, ze urcite sa zacnem venovat niecomu inemu. kreativni ludia neostanu urcite pasivni, toho sa neboj, len sa posuvaju inde, a moze to by uplne nieco ine, comu sa venovali predtym. zaklad je, ze to musi robit radost tebe.

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som si napriklad teraz kupoval novy komp - macbook air s M1 procesorom .. a kedze su brutalne zlavy na REASON 12 ($249) a NI Komplete Select ($99) tak som po tom skocil (kedysi som robil v REASON 1/2) a uplne nadseny som, nova chut do tvorby na mna skocila hned, oblukom sa vratim tam kde som bol 15 rokov dozadu co sa tyka sposobu tvorby ..

u mna toto strasne funguje - staci novy gear / novy sw / nieco radikalne zmenit - a okamzite som zase na koni :)

a este jedna vec - zacal som pozerat tutorialy a ine videa tohoto typka a STRASNE tie inspirativne to na mna posobi.. hrozne zaujimavy content ma https://www.youtube.com/c/VenusTheory
Naposledy upravil(a) dendy dne 31 srp 2022 12:57, celkem upraveno 1 x.

jackies

Příspěvek od jackies »

Každého tohle podle mě v nějaké míře čeká.
Ponorka, nechuť...
A taky jsem měl (jako někteří tady) po nějakém roce pauzy takové myšlenkové záchvaty "velkého návratu".
Ale už jsem stejně věděl, že by mě to už nebavilo a nepřinášelo nějakou radost.

Dospěl jsem k názoru že je dobré mít takových nějakých ukojujících koníčků víc.
Netlačit na pilu a dělat jednou to a podruhé zase něco jiného. Prostě podle chuti a s radostí v tu chvilku.

Už jsem to psal, já to osobně vyřešil fotografováním, malováním, vařením, prací se dřevem, kutěním, zahradou, ježděním na kole ...
Nechal jsem si vše potřebné i na tu muziku, kdyby přišel momentální úlet.
Ale jsem takhle spokojený a když mi už zrovna něco nepřináší tu pohodu a radost, tak to prostě takhle kombinuju.
muzikant

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Jak rikam, uvidime. Neco me nasere a hned bude album venku.

dendy

Příspěvek od dendy »

Jirka Štolfa píše:
31 srp 2022 13:25
:palec+:

jackies

Příspěvek od jackies »

Jirka Štolfa píše:
31 srp 2022 13:25
Jen ho nechte ať se bojí jo? :)
muzikant

geomystery

To je nejaky cesky film ne ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jj. film to je. hele prima, ze jsi takovej posravaci typ, a ze ti to nejde strevem, ale skrz nejakej intelektualni proces ;-)
track je dobrej. pohodicka.

neboj, chvilku vytravis a pak prijde zase ta chut. je to jako s jidlem, pitim, sexem... dokonce i to nejesencialnejsi delame v cyklech (dychani :-) ). heslo: zijeme na vlnach. peace!

Fractal

Příspěvek od Fractal »

dobrá paráda, pohoda, fpoho track, moc tě v něm nepoznávám, tady bych neřek "a hele Geomystery" :D

geomystery

jj, možná kdybych poslouchal víc různých inspiračních zdrojů, tak bych vytvořil víc podobných ne mě podobných. Ale když já mám rád ten trance, berlinschool a psychill/downtempo. Teď momentálně mě láká vytvořit i nějaké hezké bezrytmé ambienty. Když sem před nedávnem hrál v UH v parku svoje věci, tak jeden z nejlepších momentů byl při skladbě Offline (Fractal ví), kdy na tu skladbu začali reagovat ptáci v tom parku. Mě ty škatulky nikdy neseděli, akorát chápu, že pro posluchače je to pak složité se v tom vyznat, když v albu samých hustých elektronářezů je najednou jedna jemná éterická ambientka.

Odpovědět