Geomystery - Love Is Our Hope (trance)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět

biscuit

Re: Geomystery - Love Is Our Hope (trance)

Příspěvek od biscuit »

moc se mi to líbí. jen ta basička mi přijde až tak hutná, že se pod ní chudák kopák bojí a při každým svým pokusu proniknout skrz si uvědomuje jaká je to dřina a jak ho z toho na konci budou bolet svaly :-)

geomystery

Příspěvek od geomystery »

No jo no. Vespod je fakt narváno. Dokonce sou tam kopáky dva, ale jeden z toho hipasovaný na střeďáka. Mohlo by to snést sidechain nebo líp poekvalizovat. A nebo jenom posunout fáze, to sem tu neřešil (i když docela často řeším)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Souhlas s biscuitem, zkus dát tu basu prostě méně a kick více, jinak všecko ok, ten mimochodem-snare napravo je bomba

... až na jednu věc, která mě vyloženě prudí, ten synth co vede melodii od 2:07 :lol:

..třeba od 5:14 začne dobrý trance a ten synth to sráží někde na úroveň Fruity Loops 1999

ale věcná chyba to není, estetika, individuální názor

dendy

Příspěvek od dendy »

suhlasim s tou basou, trochu tichsie a mozno by som jej trochu ubral okolo 60hz mam pocit ze trochu moc huci (ale moze to byt len tym ze je hlasnejsia) ..

kick by som hlasnejsie nedaval, v kontexte zo zvyskom je fajn, podla mna uz len ked sa trosku stisi ta basa tak aj kick pekne vykukne z mixu .. proste nic ine by som v tom nemenil, len posunut fader basy o 1.5 dB dolu :)

btw. stahjujem tie 4 ostatne tak tuto mi tam potom plz tiez dopln :)

geomystery

Diky, ta basa je fakt fest mimo.

A s tim leadem co mi radi Fractal zkusim taky neco udelat, ale moc tomu nedavam. Zda se mi to velmi integralni soucast, kdyz to moc posunu tak se mi to asi cele rozsype. Ale nejake modulace by to asi sneslo.

dendy

Příspěvek od dendy »

> Zda se mi to velmi integralni soucast, kdyz to moc posunu tak se mi to asi cele rozsype. Ale nejake modulace by to asi sneslo.

mas to zo syntaku co vie cross modulaciu alebo audio rate LFO ? mam pocit ze keby sa mierne oscilator pitch namoduloval inym oscilatorm alebo audio rate LFO (idealne amount tej modulacie modulovat obalkou alebo pomalym LFO) tak by to pridalo taky "grit" tomu zvuku a znel by zaujimavejsie - proste pridat tam viac modulacii, organickosti .. teda nie ze by ten teraz co tam je mi vadil, to len taky napad ako ho spravit zniet menej "presetovo" co asi vadi fraktalovi ..

nieco ako toto:
https://www.dropbox.com/s/qk473jd9y46po ... e.wav?dl=0

vs. toto. (pridana cross modulacia OSC2 -> OSC1, amount modulovany LFO-ckom, plus pridany pitch glide na zaciatok)
https://www.dropbox.com/s/h555hto1thpmc ... x.wav?dl=0

dendy

Příspěvek od dendy »

ak by sa ti ten moj zvuk nahodou pacil tu mas multisample takze ti to staci natiahnut do samplera a najhodit obalku / filter ..

c2/f2/c3/f3/c4/f4/c5/f5 zaradom, len si to nastrihaj ;)
https://www.dropbox.com/s/70wvigmax3ku2 ... d.wav?dl=0

geomystery

To je ANA2, ta umi docela psi kusy v OSC sekci. Pak pozkousim neco. Diky.

dendy

Příspěvek od dendy »

super, o moc lepsie .. za mna palec hore :)

Odpovědět