Geomystery - Trancecaster
- Jirka Štolfa
Geomystery - Trancecaster
Jedna taková rovná tranzovina. Asi se ještě ve finále trochu upraví (nějaké rytmické kejkle), ale rámec je hotov.
Re: Geomystery - Trancecaster
ahoj,
ja mam len k jednemu zvuku poznamku - ako ti tam ide a zaciatku cisty kick bez bassline, tak ma na konci taky neprijemny click. ked tam nabehne bassline, tak sa to strati. tak neviem, ci to je vysledok nejakeho nastavenia kompresora alebo je to v nastaveni synthu co generuje ten kick.
ja mam len k jednemu zvuku poznamku - ako ti tam ide a zaciatku cisty kick bez bassline, tak ma na konci taky neprijemny click. ked tam nabehne bassline, tak sa to strati. tak neviem, ci to je vysledok nejakeho nastavenia kompresora alebo je to v nastaveni synthu co generuje ten kick.
To bude asi delay z niektorého synt zvuku, ale mne sa to tam páči, také rytmizovanie
- Jirka Štolfa
Hele, vím co myslíš, to nemůžu říct.hzsrtnn píše: ↑14 dub 2020 16:10ahoj,

- Jirka Štolfa
Tak už tuším co máš na mysli a je to asi časově rozjetá tečka kopáku z tělem. To sou dva různé synthy a ladím u nich zpoždění aby to pak v grúvu sedělo a zvukově to ladilo. Na tom začátku je to asi trochu pocitově rozjeté. Díky za postřeh.
mně to taky přijde jako nějakej fragment co se tam někde připletl.
nicméně, jirko, co ti udělaly středy? to co proti nim uplatňuješ se nedá označit jinak, než jako apartheid
minimálně 5 dB nahoru a ožije to... možná pak trochu korekce toho intro outro chytlavýho synthu.
jinak je to moc fajn, snad jen nějaký detaily ve smyslu tom, aby to hrálo trochu zřetelněji (hlavně dole) a bylo to pak opravdu pošušňání
nicméně, jirko, co ti udělaly středy? to co proti nim uplatňuješ se nedá označit jinak, než jako apartheid

jinak je to moc fajn, snad jen nějaký detaily ve smyslu tom, aby to hrálo trochu zřetelněji (hlavně dole) a bylo to pak opravdu pošušňání

- Jirka Štolfa
Středy já nerad, do soboty daleko a energie od pondělí už skoro žádná. 

- Jirka Štolfa
V jakém smyslu ?
jako, že ten možná bude pak moc. taky hned jak dohraje to spadne do jámy 
středy jsou něco jako polívka, prostě grunt (v jazyce obecném fundament)!

středy jsou něco jako polívka, prostě grunt (v jazyce obecném fundament)!
- Jirka Štolfa
U mě to bude asi krizí středního věku. Pocit, že ti život tak nějak spadl do jámy.
Ten nedostatek středů generuje hlavně ten vyhulený kick.
Ne vážně, já středy nemám rád. Vždycky sem tíhnul k hudbě bez středů. Přebasovaná a převýškovaná.
A ještě není špatné si uvědomit, že nahlas se ten poměr změní.

Ten nedostatek středů generuje hlavně ten vyhulený kick.
Ne vážně, já středy nemám rád. Vždycky sem tíhnul k hudbě bez středů. Přebasovaná a převýškovaná.
A ještě není špatné si uvědomit, že nahlas se ten poměr změní.
z jámy jsme se narodili, v jámě skončíme... takže nechápu, proč si myslíš, že střední věk bys měl trávit jinde 
ten poměr se trochu změní, ale nemůžu souhlasit s tím, že to začne hrát ve středech plně. prostě to bude pořád podobně zahuhňaný i na megasystému. nikdy se mi na akci nestalo, že bych musel středy korigovat, aby někoho nebolely uši. navíc systém je vždycky nějak nastavenej na obvyklou hlasitost a prostor a nastavuje se podle standardně hrajících věcí.
já ti to samozřejmě nechci nutit. dokonce myslím, že už jsme o tom onehdá diskutovali. jen říkám co slyším a co si myslím, že by to posunulo.

ten poměr se trochu změní, ale nemůžu souhlasit s tím, že to začne hrát ve středech plně. prostě to bude pořád podobně zahuhňaný i na megasystému. nikdy se mi na akci nestalo, že bych musel středy korigovat, aby někoho nebolely uši. navíc systém je vždycky nějak nastavenej na obvyklou hlasitost a prostor a nastavuje se podle standardně hrajících věcí.
já ti to samozřejmě nechci nutit. dokonce myslím, že už jsme o tom onehdá diskutovali. jen říkám co slyším a co si myslím, že by to posunulo.
- Jirka Štolfa
Hele ja si k tomu musim asi dozrat. A nebo k tomu taky nikdy nedozraju, protoze tim smerem nezraju. Me to bednach a sluchatkach ktere mam hraje pro me usi perfektne. A jeste teda SC je takova priblizna karikatura te puvodni vlny a rozhodne na urovni detailu je tam fakt velky rozdil. Ale to asi nebude to co k tomu vytykas.
Je to vlastnost napric vsim co delam, nebo jenom nektere kousky?
Je to vlastnost napric vsim co delam, nebo jenom nektere kousky?
Jen některé.
Používáš nějaký reference? Já takhle podobně míchal. Jak jsem v tom byl dlouho ponořenej, měl jsem tendence středy potlačovat. Pak jsem nasadil reference, začal víc koukat na spektrum a nějak jsem si to rozklíčoval a začal si to hlídat. Podle mě tohle se děje častěji, když je obsah abstraktnějšího rázu. Není tam definovaný, že tyhle housle mají znít takhle a tahle kytara takhle. Doporučuju poslechnout i na nějakým scheisse zvuku.
Klidně si jen pro představu hoď na výstup eq. Širší Q, střed někde na 1,5 kHz a klidně kolem +5 dB a uslyšíš, co mám na mysli.
Používáš nějaký reference? Já takhle podobně míchal. Jak jsem v tom byl dlouho ponořenej, měl jsem tendence středy potlačovat. Pak jsem nasadil reference, začal víc koukat na spektrum a nějak jsem si to rozklíčoval a začal si to hlídat. Podle mě tohle se děje častěji, když je obsah abstraktnějšího rázu. Není tam definovaný, že tyhle housle mají znít takhle a tahle kytara takhle. Doporučuju poslechnout i na nějakým scheisse zvuku.
Klidně si jen pro představu hoď na výstup eq. Širší Q, střed někde na 1,5 kHz a klidně kolem +5 dB a uslyšíš, co mám na mysli.
Ten kopák je fakt divnej, jakoby pořád čekam, kdy už začne kopat, jakoby to celý bylo nějaký filtrovaný intro...
- Jirka Štolfa
jo, tak to už vím o čem mluvíš, díky za objasněníbiscuit píše: ↑17 dub 2020 09:28Jen některé.