Geomystery - Trancecaster

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Jirka Štolfa

Geomystery - Trancecaster

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Jedna taková rovná tranzovina. Asi se ještě ve finále trochu upraví (nějaké rytmické kejkle), ale rámec je hotov.

hzsrtnn

Re: Geomystery - Trancecaster

Příspěvek od hzsrtnn »

ahoj,
ja mam len k jednemu zvuku poznamku - ako ti tam ide a zaciatku cisty kick bez bassline, tak ma na konci taky neprijemny click. ked tam nabehne bassline, tak sa to strati. tak neviem, ci to je vysledok nejakeho nastavenia kompresora alebo je to v nastaveni synthu co generuje ten kick.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

To bude asi delay z niektorého synt zvuku, ale mne sa to tam páči, také rytmizovanie

Jirka Štolfa

hzsrtnn píše:
14 dub 2020 16:10
ahoj,
ja mam len k jednemu zvuku poznamku - ako ti tam ide a zaciatku cisty kick bez bassline, tak ma na konci taky neprijemny click. ked tam nabehne bassline, tak sa to strati. tak neviem, ci to je vysledok nejakeho nastavenia kompresora alebo je to v nastaveni synthu co generuje ten kick.
Hele, vím co myslíš, to nemůžu říct. :lol: Asi to bude distorze na kopáku. Je tam distorze na středním pásu kopáku. Zítra to zkusím prověřit na monitorech.

Jirka Štolfa

Tak už tuším co máš na mysli a je to asi časově rozjetá tečka kopáku z tělem. To sou dva různé synthy a ladím u nich zpoždění aby to pak v grúvu sedělo a zvukově to ladilo. Na tom začátku je to asi trochu pocitově rozjeté. Díky za postřeh.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mně to taky přijde jako nějakej fragment co se tam někde připletl.

nicméně, jirko, co ti udělaly středy? to co proti nim uplatňuješ se nedá označit jinak, než jako apartheid :-) minimálně 5 dB nahoru a ožije to... možná pak trochu korekce toho intro outro chytlavýho synthu.

jinak je to moc fajn, snad jen nějaký detaily ve smyslu tom, aby to hrálo trochu zřetelněji (hlavně dole) a bylo to pak opravdu pošušňání ;-)

Jirka Štolfa

Středy já nerad, do soboty daleko a energie od pondělí už skoro žádná. :-)

Jirka Štolfa

biscuit píše:
14 dub 2020 21:38
... možná pak trochu korekce toho intro outro chytlavýho synthu.
V jakém smyslu ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jako, že ten možná bude pak moc. taky hned jak dohraje to spadne do jámy :-)
středy jsou něco jako polívka, prostě grunt (v jazyce obecném fundament)!

Jirka Štolfa

U mě to bude asi krizí středního věku. Pocit, že ti život tak nějak spadl do jámy. :lol:

Ten nedostatek středů generuje hlavně ten vyhulený kick.

Ne vážně, já středy nemám rád. Vždycky sem tíhnul k hudbě bez středů. Přebasovaná a převýškovaná.

A ještě není špatné si uvědomit, že nahlas se ten poměr změní.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

z jámy jsme se narodili, v jámě skončíme... takže nechápu, proč si myslíš, že střední věk bys měl trávit jinde :-D

ten poměr se trochu změní, ale nemůžu souhlasit s tím, že to začne hrát ve středech plně. prostě to bude pořád podobně zahuhňaný i na megasystému. nikdy se mi na akci nestalo, že bych musel středy korigovat, aby někoho nebolely uši. navíc systém je vždycky nějak nastavenej na obvyklou hlasitost a prostor a nastavuje se podle standardně hrajících věcí.

já ti to samozřejmě nechci nutit. dokonce myslím, že už jsme o tom onehdá diskutovali. jen říkám co slyším a co si myslím, že by to posunulo.

Jirka Štolfa

Hele ja si k tomu musim asi dozrat. A nebo k tomu taky nikdy nedozraju, protoze tim smerem nezraju. Me to bednach a sluchatkach ktere mam hraje pro me usi perfektne. A jeste teda SC je takova priblizna karikatura te puvodni vlny a rozhodne na urovni detailu je tam fakt velky rozdil. Ale to asi nebude to co k tomu vytykas.

Je to vlastnost napric vsim co delam, nebo jenom nektere kousky?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Jen některé.
Používáš nějaký reference? Já takhle podobně míchal. Jak jsem v tom byl dlouho ponořenej, měl jsem tendence středy potlačovat. Pak jsem nasadil reference, začal víc koukat na spektrum a nějak jsem si to rozklíčoval a začal si to hlídat. Podle mě tohle se děje častěji, když je obsah abstraktnějšího rázu. Není tam definovaný, že tyhle housle mají znít takhle a tahle kytara takhle. Doporučuju poslechnout i na nějakým scheisse zvuku.
Klidně si jen pro představu hoď na výstup eq. Širší Q, střed někde na 1,5 kHz a klidně kolem +5 dB a uslyšíš, co mám na mysli.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ten kopák je fakt divnej, jakoby pořád čekam, kdy už začne kopat, jakoby to celý bylo nějaký filtrovaný intro...

Jirka Štolfa

biscuit píše:
17 dub 2020 09:28
Jen některé.
Používáš nějaký reference? Já takhle podobně míchal. Jak jsem v tom byl dlouho ponořenej, měl jsem tendence středy potlačovat. Pak jsem nasadil reference, začal víc koukat na spektrum a nějak jsem si to rozklíčoval a začal si to hlídat. Podle mě tohle se děje častěji, když je obsah abstraktnějšího rázu. Není tam definovaný, že tyhle housle mají znít takhle a tahle kytara takhle. Doporučuju poslechnout i na nějakým scheisse zvuku.
Klidně si jen pro představu hoď na výstup eq. Širší Q, střed někde na 1,5 kHz a klidně kolem +5 dB a uslyšíš, co mám na mysli.
jo, tak to už vím o čem mluvíš, díky za objasnění

Odpovědět