HENRYX: Bugatti Step Remix

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindrix

HENRYX: Bugatti Step Remix

Příspěvek od Jindrix »

Po delší odmlce zdravím všechny "e-zoňáky".
Byl jsem požádán o zelektronizování notoricky známé skladby "Bugatti Step" od Jaroslava Ježka. Nechtělo se mi do toho, ale nakonec jsem svolil.
Jeden můj kamarád tady z eZone, se kterým jsem to nedávno konzultoval, mi napsal, že mu to připomíná atmosféru kovbojských "saloonů", grotesek, TV seriál "Neváhej a toč" apod...
Ale co se dá dělat.

Co vzniklo z mého pokusu o úpravu té skladby můžete posoudit sami, kdo budete chtít - odkaz je na konci tohoto příspěvku.

Nic z toho není vysamplované; výchozím materiálem byla skladba v .mid formátu, bohužel nedokonalém a neúplném, následovalo tedy stažení notové partitury z netu a další úpravy.
Klavírní party nejsou hrány živě (to nedokážu), pochází z výše zmíněné partitury a byly převedeny do MIDI not. Ostatní (zvuky, zvuk... ) je moje úprava.

Doufám, že se u této mé úpravy alespoň zasmějete, když už nic jiného - smích prodlužuje život :)
Někteří možná i zapláčou nad tou ubohostí...
Nechtěl jsem to tady publikovat, ale když už mi to dalo tolik hodin práce, alespoň se s vámi podělím a třeba se to někomu bude alespoň trochu líbit...

A jestli mohu poprosit - kdo chcete, napište svůj názor alespoň ke zvuku, PROSÍM.

A tady je link:
Bugatti Step - Remix by Henryx (MP3, 2:38 min., 3.8 MB)

Předem díky za komentáře, hlavně ke zvuku.

EDIT:
Jen pro zajímavost jsem pro vás udělal ještě i čistě klavírní verzi ze stejného MIDI souboru:
Bugatti Step - pianová verze (2.9 MB) - sólo pro DAW, VST piano a MIDI soubor :)
Naposledy upravil(a) Jindrix dne 14 čer 2008 22:25, celkem upraveno 1 x.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Mohlo to byt vic trance :) kdyz uz tak poradne euro trance dance ;) :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Acid Punk píše:Mohlo to byt vic trance :) kdyz uz tak poradne euro trance dance ;) :)
Díky za názor, Acide, ale "trance" u tohoto žánru... :)
No, nevím.
Navíc trance dělat neumím a tohle neměl být pokus o něj.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Stejně je to takové už trochu divné, že není třeba vůbec umět hrát a za člověka to všechno zahrají automatické midi samohrajky ... Od Chopina po Ježka ... Doba odlidštěných průmyslových robotů ...

c9000

Příspěvek od c9000 »

zvuk je docela fajn, možná trochu moc těch hi-hatek ,bych ubral jako muzikalně se mi to nelíbí , ale dokážu si to představit k nějaký arkádový hře, jako jazzjackrabit at.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Ivo: Díky za koment, ale psal jsem, že jsem to sice dělal dobrovolně (ač nerad), ale nápad nebyl z mé hlavy. Také to prezentuji ne jako svůj track, ale jako vlastní úpravu již existující věci. Ale celkově máš určitě pravdu.
Ze "samohrajky" to tedy rozhodně nepochází.
Ale ty "kila" ve stopkách jsem tam hrál ručně!!! :)

c9000: Díky za komentář. Muzikálně se to nelíbí ani mně a ani spoustě jiných lidí. Ale když už jsem svolil, musel jsem to dotáhnout a když už to bylo, dal jsem to sem k poslechu (viz můj úvodní text k tomuto tématu).

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zachoval si veselost ty skladby, jsou tam mistama momenty, ktery dokonce tu veselost podtrhujou, ALE jinak je to kycovity - udelany v ty nejhorsi podobe elektroniky kterou znam, a pro kterou sam pro sebe pouzivam oznaceni "sracky". neber si to osobne. chtelo by to se vic odvazat. zacal bych u basovy linky (aby to byl opravdu part, a ne jen rytmicky doplnovani kopaku, navic ve stale stejnym kolotocovym stylu). kopak na kazdou celou je taky tragedie - daleko vic by se k tomu hodil beat zlamanej - proste to musi bejt rozverny po vsech strankach.
a nakonec - tohle neni remix, ale rework nebo remake.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ivo píše:Stejně je to takové už trochu divné, že není třeba vůbec umět hrát a za člověka to všechno zahrají automatické midi samohrajky ... Od Chopina po Ježka ... Doba odlidštěných průmyslových robotů ...
ivo, to prece vubec neni pravda. clovek a jeho hlava jsou porad ty nejdulezitejsi veci. to, ze nekdo treba nema dostatecne rychly prsty, aby to zahral prece neni na skodu - copak musi bejt skladatel a tvurce hudby virtuoz?

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Hra to slusne.Teraz sa natiska otazka,co prinasa posluchacovi tento novy odev.Pre mna je tato uprava ochudobnena o atmosferu a urcitu davku virtuiozity,ktoru pri spravnej interpretacii poskytuje klavirny original.Necitim tam ani nejaku aranzersku invenciu,ktora by mala potencial oslovit posluchaca.Postrada urcity"emocionalny"- ludsky rozmer.
:twisted:
Nezvyknem sa takto kriticky vyjadrovat,mozno je to len nasledok vcerajsieho nocneho hrania,ktore cim som starsi,tym horsie znasam.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Biscuit: Dobře, tak je to tedy dejme tomu Remake, přepisovat už to ale nebudu.
Očekával jsem, že někdo napíše, že je to sra..a a možná vás bude více.
Kdo si hraje s ohněm, musí očekávat, že se popálí...
Už tomu čas a energii věnovat nebudu - i když to není komerční záležitost, člověku, který si to "objednal" se to líbí tak, jak to teď je a já se raději budu zase věnovat vlastní tvorbě, kde mi na kritice bude záležet o dosti více. Zde mě zajímal spíše názor na zvuk.
Moc díky za názor, biscuite!

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Cundo: Posluchači asi tento "nový oděv" moc nepřinese, možná tak pousmání, nebo slzu do oka (ať už z té legrace, nebo z té ubohosti),
čímž se omlouvám všem, kteří stahovali skoro 4 MB jen proto, aby to po pár taktech zase znechuceně smazali.
A jak jsem psal výše, zajímá mě spíše názor na zvuk, "hudební" stránka této věci není nijak ideální, to vím.
Jinak v pohodě, Cundo - díky za reakci!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jindrix: ja schvalne nepouzil slovo komercni, presto si pochopil, taky sem rad, zes to prijal.. tesim se na neco lepsiho od tebe ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše:
Ivo píše:Stejně je to takové už trochu divné, že není třeba vůbec umět hrát a za člověka to všechno zahrají automatické midi samohrajky ... Od Chopina po Ježka ... Doba odlidštěných průmyslových robotů ...
ivo, to prece vubec neni pravda. clovek a jeho hlava jsou porad ty nejdulezitejsi veci. to, ze nekdo treba nema dostatecne rychly prsty, aby to zahral prece neni na skodu - copak musi bejt skladatel a tvurce hudby virtuoz?
To určitě ne .... ale od toho tu zase jsou jiní lidé, kteří mohou jejich skladby zahrát - v případě skladeb, které hru na reálný nástroj představují nebo připomínají (nemluvím o ryze elektronické, experimentální hudbě primárně a originálně založené na speciálních zvucích apod.). Bach (Mozart, Chopin atd.) "seriózně" zahraný automatickým robotem bude vždycky plastická květina z pouti ... I Bugatti Step hraný .mid flašinetem .... Jiná věc by byla k živému klavírnímu partu např. přidat nějaké originální doprovodné aranžmá apod. Kvůli tomu že někdo třeba nezahraje dobře Paganiniho skladby, nepřevede je do MIDI se samplem houslí. Resp. může, ale asi to málokoho osloví ... Podobně i Bugatti Step je virtuozní klavírní skladba, kde primárně nejde jen o samotné noty, ale (zejména) o toho, který je interpretuje. Jinak to bude znít jako píseň interpretovaná umělým automatickým hlasem (zapomněl jsem jak se ten plugin nebo software jmenuje :wink: Pokud ovšem to elektronické ztvárnění nebude samo o sobě novým originálním uměleckým prvkem, což v daném případě zjevně není ...

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Ivo píše:...Pokud ovšem to elektronické ztvárnění nebude samo o sobě novým originálním uměleckým prvkem, což v daném případě zjevně není ...
A ani zjevně být nemělo, jak jsem hlásil už hned v úvodním příspěvku tohoto tématu.
Snad Tě tolik nepohoršilo, že jsem virtozní, pianovou skladbu "naládoval do MIDI flašinetu" a udělal z ní frašku. Z té skladby si legraci dělat nechci, to nebyl záměr.
Jinak máš ale pravdu.
No a Tebe Ivo snad raději ani o názor na zvuk (o který mi šlo primárně) žádat nebudu, "roznesl bys mě na kopytech".

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zvukově je to v pohodě ... v rámci obsahu ... Trošku možná "úzké" ... To ostatní byly obecné úvahy ...

Odpovědět