Hidein-Solar Eclipse
Hidein-Solar Eclipse
Ahoj,potreboval by som od vas nazor na tuto skladbu prosim.Nebrante sa vyjadrit akykolvek vnutorny pocit ktory vo vas tato skladba vyvolala.Dakujem
Re: Hidein-Solar Eclipse
Pocuvatelne. Ten zakladny spodny zvuk je prijemny. Celkovo trochu prazdne a "loopovite", ale mozno to tak ma byt.
Za mna fajn.
Za mna fajn.
můj pocit je déjà vu.
ale nechám tě tentokrát bejt a nebudu tě provokovat. asi ti to tady chybí...
ale nechám tě tentokrát bejt a nebudu tě provokovat. asi ti to tady chybí...
Dakujem MDudas,snazim sa netlacit vela stop do skladby skor nech je to ciste a vyrazne.
S tou loopovitostou mas tiez pravdu vobec sa neviem naladit na tu dejovu vlnu.
Nepozna niekto nejaku fintu ako na to?
biscuit: Som ti velmi vdacny,ale ja naozaj niesom ten za koho ma povazujes.Sledujem toto forum
preto viem o co sa jedna,ale naozaj sa mylis.
S tou loopovitostou mas tiez pravdu vobec sa neviem naladit na tu dejovu vlnu.
Nepozna niekto nejaku fintu ako na to?
biscuit: Som ti velmi vdacny,ale ja naozaj niesom ten za koho ma povazujes.Sledujem toto forum
preto viem o co sa jedna,ale naozaj sa mylis.
hidein: jeste jsem tvoji skladbu neslysel, ale podelim se o dva tipy, co sem v posledni dobe nekde vycetl a vykoukal. Prvni je nedelat jen loopy co maj 4-8 taktu, ale vzit takovej loop a treba ctyrikrat ho zkopirovat za sebe a potom pres tech 32 taktu automatizovat a modulovat nejaky parametry, treba aspon cutoff filtru, nebo tak něco. Takže máš z krátkýho loopo už větší stavební blok skladby a přitom jsi nemusel vymejšlet o moc navíc. Samozřejmě záleží dost na žánru, jestli to má smysl. No a druhá finta je podobná – zkopíruješ si ten loop xkrát a potom to pouštíš furt dokola a improvizuješ do něj na klávesy / kytaru / něco, a postupně přijdeš s nějakou melodií, vývojem, nebo něčim, co to okoření a dá tomu nějakej vývoj. Opět aniž bys musel dělat další loopy. Oboje se chystam teď vyzkoušet.
Tak už jsem to slyšel (na sluchátkách). Od začátku jsem si kejval hlavou do rytmu. Mě to ani moc prázdný nepřijde. Ale moc rychle se podle mě přepínaj melodie a nápady. Jakoby nedostatečně plynule a moc skokově. Přesně stejnej problém řeším taky
Uměl bych si představit výraznější basu, tu skoro neslyším. Jinak je to asi věc vkusu, ale kopák bych udělal o něco tvrdší. Ale to je fakt asi čistě moje estetická preference.
Celkově myslim slušná práce, dá se to hezky poslouchat a neni to moc daleko od dobrýho tracku. Dotáhni to!

Celkově myslim slušná práce, dá se to hezky poslouchat a neni to moc daleko od dobrýho tracku. Dotáhni to!
Velka vdaka Cyril,mas fakt pravdu s tymi tipmy.Trochu lepsie som sa zapocuval do skladieb daneho stylu a naozaj je to tak.Nechapem ako som si to nemohol vsimnut.Jupii,jupiii hned to idem vyskusat.Dakujem Cyril.
MDudas ak ta mozem poprosit mohol by si sem dat nejaku ukazku prosim?Z youtube alebo cokolvek.
Já myslím, že v rámci tohoto serveru je to fajn věc.
Možná by to chtělo rozvést nějakou melodickou linku a dotáhnout ji do konce.
Možná by to chtělo rozvést nějakou melodickou linku a dotáhnout ji do konce.
hidein: hodně štěstí, nemáš vůbec zač... ještě jsem někde četl, že v tanečních skladbách by v podstatě konstantně mělo něco někde "najíždět" nebo se měnit v čase, a něco na tom je. Super knížka, krásně udělaná a narvaná super tipama: https://makingmusic.ableton.com/ Fakt doporučuju (neni to nic o Abletonu a vůbec ho mít nemusíš, nesouvisí to)
jo a eště k tý automatizaci, tady to týpek hezky ukazuje (9:18) -
jo a eště k tý automatizaci, tady to týpek hezky ukazuje (9:18) -
Naposledy upravil(a) Cyril dne 23 říj 2020 17:34, celkem upraveno 1 x.
není třeba mě přesvědčovat, já se nedomnívám, já vím. ale už jsem to napsal, řešit to nijak nechci a nebudu a nechme to už tedy ležet...
______
co se týče hudby, taky se to asi nedá vysvětlit, ale je potřeba určitej proces osvícení. tahle hudba má určitej spiriuální rozměr a dokud někdo nepochopí jeho podstatu, nemůže bejt nikdy autentickej. vždycky to bude umělá napodobenina. to osvícení většinou probíhá přes nějakej prožitek (i když dneska už ty party zdaleka nejsou co bejvaly, pořád to je ta nejlepší cesta). ty už jsi většinu technickejch věcí vstřebal, všechno to věcný dovedeš, ale to podstatný tě pořád míjí. ten obláček tajemství ti pořád uniká. přitom je to vlastně to nejpřirozenější. podle mě není jiný cesty než to do sebe nechat natéct. vypni hlavu a nech se unášet. později to najdeš.
Track je hodně solidní, má to šťávu. Za mě tomu ale chybí nějaký celkový koncept, něco, co by to spojovalo. Takové to, že člověk pustí skladbu, na vše zapomene a najednou někde v 80 % timingu se probudi a řekne ty vole, to je hustý. Prostě něčím to propojit. Možná nějakou ústřední melodii, nemusela by být složitá. Něco takového cítím např. Z tohoto:
[youtube Jinak biscuit ti chtěl asi naznačit, že bys měl jít na akci, kde se takováhle hudba hraje a hodit do sebe nějakou tabletu, pokud jsi tak doposud neučinil. Co si budeme nalhávat, tahle hudba je primárně založena na podobných prozitcich, nebo z nich minimálně vychází
berte s rezervou
[youtube Jinak biscuit ti chtěl asi naznačit, že bys měl jít na akci, kde se takováhle hudba hraje a hodit do sebe nějakou tabletu, pokud jsi tak doposud neučinil. Co si budeme nalhávat, tahle hudba je primárně založena na podobných prozitcich, nebo z nich minimálně vychází

až na ty drogy jsem to tak myslel. teda ano, znám spoustu lidí, kteří by to bez drog asi nikdy nepochopili, ale taky znám spoustu těch, kteří to nepochopili ani s nima
a taky znám lidi, kteří k tomu drogy nepotřebovali (k pochopení).
ale asi neznám nikoho, kdo by to pochopil z křesla v obejváku...

ale asi neznám nikoho, kdo by to pochopil z křesla v obejváku...
ottys: u Dedamu5e pořád nevim, co si o něm vlastně myslet... viděl jsem tu jeho masterclass, technicky to má samozřejmě zmáklý, ale v tý hudbě cejtim něco takovýho divnýho. Prázdnotu? Takovej zvláštně cynickej, studenej přístup? Jakoby tomu chyběl cit... a většinou jsem z těch skladeb zklamanej v tom smyslu, že tomu podle mě chybí nějakej bohatší příběh a vývoj... přijde mi, že dělá hodně to, o čem ví, že to "funguje", a sází to tam furt dokola... jako samozřejmě je to mástr, snažim se od něj něco přiučit, ty jeho kecy mě docela bavěj a tak... ale furt ti nevim...