HomeBwoyRasta: Step It Tuff (Syncro Remix)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
syncro

HomeBwoyRasta: Step It Tuff (Syncro Remix)

Příspěvek od syncro »

Můj čerstvej dubovej remix...
Pro představu i originál...
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

biscuit

Re: HomeBwoyRasta: Step It Tuff (Syncro Remix)

Příspěvek od biscuit »

čoveče, přijde mi, že to v basech je trochu málo. basa, která je hlavně níž je v pohodě, ale kick a ostatní věci 100-200 Hz mi přijdou ušláplý... v originálu to imho funguje líp. hudebně mě ale baví zase víc tvůj dub, originál mi přijde až moc bílej a do popu a rocku :-)

edit: při druhým poslechu už jsem se s tím asi víc zžil, ale stejně asi o ždibíček mi tam trochu chybí...

syncro

Příspěvek od syncro »

biscuit: Dík, zkusím se příště míň krotit 8-)
GunJah Records

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo to je pro me rozhodne posun spravnym smerem (ten remix).

Poznamka o 200hz, s tim bych se taky ztotoznil, je tam prakticky uplnej krater, kam se obcas podiva nejaka perkuse. Diky tomu ten zakladni beat nema moc "stouch" a pusobi udusene/slabe. Chapu ze to je takovej ultra cistej subovej spodek co na nejakejch pa systemech mozna bude fungovat zajimave, ale ve studiu mi tam ten kus masa jednoznacne schazi.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Souhlas s matuchou a biscuitem co se tyka mixu. Jinak me asi i hudebne vic bavi original, ale ja jsem holt pop-rockove zalozenej:)

syncro

Příspěvek od syncro »

matucha: Díky. Já tam tu díru udělal schválně, abych oddělil tu basu od zbytku a nic ji nerušilo, ale ok, asi je moc hluboká 8-)
Amorph: Chápu, mě tam naopak ten "bigbítovej" refrén moc neseděl, tak jsem ho úplně vynechal...
GunJah Records

matucha

Příspěvek od matucha »

Basa je myslim kde ma bejt, spis je to vec kopaku... si tak tipuju.

[nazor] Pro me ten original je (hudebne) dost v takovym uncanny valley michani bilyho rocku s dredatym svetem, kdy ten dred je dost cringe. To ten remix dobre resi, najednou to jede jednoznacnoou vlnu, ktery rozumim. Skoro bych preferoval, kdyby ten original byl proste vic rock a nehral si na to co nemuze bejt. A to ja mam rad kdyz je hudba divna nebo nezvykla. Zvukove je ten original vpoho. [/nazor]

syncro

Příspěvek od syncro »

matucha: Mně ten dreadrock crossover nijak nevadí a nepohoršuje, protože chápu, že naživo to v našich podmínkách maká mnohem líp, než nějaký striktní verze alá ten můj remix. Valná většina českýho žánrovýho publika stejně žádný současně znějící reggae nechce. Chtěj v lepším případě euroreggae, v tom horším regéčko. Jsme pořád hodně bigbítová země. Přijde mi, že Homebwoys to dávaj docela s nadhledem a ve kvalitě, která je pro mě v pořádku. Vlastně je to jedna z mála domácích věcí, kterou reálně sleduju...
GunJah Records

matucha

Příspěvek od matucha »

Samozrejme dobry kdyz maj publikum a kdyz se to lidem libi a preju jim hodne uspechu. Osobni vkus bejva obcas "citliva" vec a proti gustu na vsech stranach zadnej disputat.

syncro

Příspěvek od syncro »

matucha: Já mám pocit, že v těch žánrech, který nejsou úplně "naše", je strašně těžký trefit tu míru vyváženosti mezi vlastní a cizí tradicí. Neudělat kopii (kulturní apropriace) nebo parodii, ale zároveň to do toho svýho tvoření nějak promítnout, protože tě to oslovuje, nese, baví... Tady mi přijde, že to maj pánové tak akorát. Ale přesně jak říkáš - citlivá věc, to individuální gusto...
GunJah Records

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Jj, je to těžký, jak píšeš. Já mám osobně rád, když se člověk okouzlen nějakým venkovním stylem trochu víc přizpůsobí a tolik nefúzuje, ale máš pravdu, že to pak zas může způsobit tu parodii, což já teda velmi silně a často vnímám u hh a u vyloženě ghetto stylů to pak jde až do grotesky :-)

matucha

Příspěvek od matucha »

Je to extremne tezky az nemozny a hlavne tomu neuteces kdyz v tom je nejakej vokalni, ale casto i instrumentalni projev. Odemne to rozhodne neni zadnej hejt, delaj to na dobry urovni.

Nedavno jsme se zrovna bavili v jedny parte o tom jaka byla vlastne ceska reakce raggae a pokusy to nejak pochopit a nebo proste jakoze napodobit v 80. a 90. letech. A to je teprv bzunda :). Nekdy ale vedouci k celkem zajimavejm vecem.

Jako treba "tahle klasika" ;), zkuste si u toho pocitat na 4 ;). Sory ze to tady bouram offtopicem, ale lepsi debatu uz ze me nikdo nedostane.

syncro

Příspěvek od syncro »

biscuit: Jo, dělat v ČR "ghetto" music tak, aby to bylo uvěřitelný, může asi fakt jenom hodně malá skupina lidí.

matucha: Mi přijde, že i u nás (narozdíl od Kratochvílový nebo YoYo Bandu) vznikalo docela autentický reggae / dub. Zásadní byl podle mě Babalet s Drvotou. Tahle pecka je sice datovaná na yt 1994, ale drvota zemřel 1987, takže to jsou pure osmdesátky...
A potom samozřejmě Hypnotix. A nezapomenout na Švihadlo.
GunJah Records

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Myslím, že není technicky možný zapomenout na Zelený list :-D

Ooops, tenhle early Babalet jsem teda nikdy neslyšel a vzhledem k tomu co píšeš o době vzniku, to musel bejt tady v naší kotlince naprostej úlet. Podle mě tady nemohlo bejt tehdy ani moc lidí, kteří, kdyby se to k nim dostalo, by tomu nějak vůbec byli schopni porozumět. Hrozně se mi líbí, že je to plně lokalizovaný a přesto (z mýho pohledu) úplně autentický a technicky zmáknutý.

tony9

Příspěvek od tony9 »

To fakt čumím co dokázali v osumdesátkách vyprodukovat.
Mám web s blogem. Myslím, že napíšu něco krátkého k 80. létům. Babalet určitě zmíním.

Odpovědět