po delší době jsme s kamarády sedli ke kytaře a kompjůtru a vyplodili tohle
KEKE vs ZOLICK vs MIRCA - MNAUUUv.2 (DnB)
KEKE vs ZOLICK vs MIRCA - MNAUUUv.2 (DnB)
Ahoj Lidi,
. Mělo by jít o DnB skladbu s první klidnější a druhou tvrdší polovinou. Zvukově je to zřejmě otřesné neboť nedisponuju žádnou profi hudební technikou a reproduktory (obyč PC a 5.1 od geniusu je vše) a taky to asi bude působit značně přeplácaně. Budu rád za jakoukoliv tvrdou kritiku (neboť mi příjde že většina z vás už jsou tu skoro profíci) ať můžu alespoň trochu poštelovat hlasitost jednotlivých stop. Doufám že alespoň malinko se vám to bude líbit...
-
eraser_svk
Re: KEKE vs ZOLICK vs MIRCA - MNAUUUv.2 (DnB)
Už od začiatku sa mi páči atmosféra skladby... máš dobrú východiskovú pozíciu na ktorej môžeš stavať. Taktiež aj nápady sú fajn, len škoda, že sú dosť neutriedené a veľakrát sa v tom strácam... Máš tam super gitarku, songu by som začal ňou (najprv len opakoval kľúčové dva akordy a až potom to rozvinul tak ako je to teraz, s nábehom ďalších zvukov a hajtiek - teoreticky jedna z možností
Ďalšia vec, na ktorej by som popracoval sú bicie. Chcelo by to trošku viac komplexnosti, pridať nejake elementy ktoré by ten beat obohatili (hlavne to chce viac hajtiek a prípadne nejaké medzisnares)
Skús sa inšpirovať napr. amen breakom, 6 sekundovým úsekom, z ktorého DNB priamo vychádza
http://www.youtube.com/watch?v=5SaFTm2bcac
Čo sa týka zvuku, chcelo by to riadne zvýrazniť kopák, pohrať s kompresiou a ekvalizáciou aj na snari a v neposlednom rade aj na base... No hlavne by to chcelo nejaké poriadne monitory alebo aspoň slúchadlá... chápem, že miešať na Geniusoch 5.1tkách je ako maľovať v slabšie osvetlenej miestnosti so slnečnými okuliarmi
Ale inak fajn práca... rozhodne sa nenechaj demotivovať kritikou
Ďalšia vec, na ktorej by som popracoval sú bicie. Chcelo by to trošku viac komplexnosti, pridať nejake elementy ktoré by ten beat obohatili (hlavne to chce viac hajtiek a prípadne nejaké medzisnares)
Skús sa inšpirovať napr. amen breakom, 6 sekundovým úsekom, z ktorého DNB priamo vychádza
http://www.youtube.com/watch?v=5SaFTm2bcac
Čo sa týka zvuku, chcelo by to riadne zvýrazniť kopák, pohrať s kompresiou a ekvalizáciou aj na snari a v neposlednom rade aj na base... No hlavne by to chcelo nejaké poriadne monitory alebo aspoň slúchadlá... chápem, že miešať na Geniusoch 5.1tkách je ako maľovať v slabšie osvetlenej miestnosti so slnečnými okuliarmi
Ale inak fajn práca... rozhodne sa nenechaj demotivovať kritikou
- ReaktoplazmAR
ten snare by som určite vymenil za volakú čistú "syntetiku", takto to posobí rockovo..
a celkovo ten snare by chcel nejaké hlavne rytmické obmeny, takto je to len jedna lajna..
niektoré tie kopákové "vyrolovávačky" sa mi zdajú trochu kostrbaté a celkovo sa mi zdá kopák nevýrazný..
toto sa mne zdajú byt hlavné nedostatky.. ale lúbi sa mi to
a celkovo ten snare by chcel nejaké hlavne rytmické obmeny, takto je to len jedna lajna..
niektoré tie kopákové "vyrolovávačky" sa mi zdajú trochu kostrbaté a celkovo sa mi zdá kopák nevýrazný..
toto sa mne zdajú byt hlavné nedostatky.. ale lúbi sa mi to
- MonkeyFighter
snare mi prijde v klidu, vylozene syntetickej snare slysim v dnb malokde,ale zdá se mi to desne uhoneny tak nevim jestli už jsem tak spomalenej..kolik to ma bpm?.)
- ReaktoplazmAR
to je samozrejme pravda, ale on už tam má tú živú gitaru atak sa mi zdá že synt-snare by tam sadol lepšie, ale to je len moj názor..MonkeyFighter píše:.. vylozene syntetickej snare slysim v dnb malokde..
Jestli to ma byt dnb tak rozhodne zpomalit. Tohle odhadem hraje tak na 210 bpm coz uz sedi spis na HC
S dnb by si se mel vejit mezi 160 a 180 bpm.
Hudebne se mi to libi .. prijemna nalada.
Děkuji všem jak už za pochvaly tak i kritiku. Uznává že rychlost neodpovídá klasickému DnB nicméně musel jsem se přizpůsobit rychlosti kytary, která nejprve stála jakoby mimo nápad udělat z toho zrovna DnB (tak abych ji nemusel nijak měnit- to jsem opravdu nechtěl) a tohle z toho vyšlo.... uznávám že se to co do rychlosti vymyká konvencím klasického DnB ale po pár posleších (což po nikom samozřejmě nechci) se na to dá zvyknout
Zesílil jsem kopák a v druhé části vyčistil basu od nepříjmeného vrčení v pozadí. Čekal jsem naprosto oprávněnou poznámku ohledně jednotvárnosti beatu a budu se řídit radou a pokusím se ho vylepšit - je fakt že jsem ho dost odflákl! Ještě jednou díky a budu rád za jakékoliv další poznámky 
libi se mi to, tempo mi sedi.. dobra pohodovka
To je docela skoda s tim tempem. Hudebne to neni vubec spatne, ale dokud to nezpomalis tak nemas sanci to protlacit dal a uz vubec to nikdo nebude hrat.
Tu kytaru prece muzes poresit timestretchem ne?
Tu kytaru prece muzes poresit timestretchem ne?
náhodou jsem se k tomu dostal znovu, jen tak dál hošani, fakt to baví! na co to tlačit do klubů, když se to dá dobře poslouchat 
-
jackies
keke : Prď na škatulky, na kecy o těch "správných" tempech a těch "správných" zvucích a dělej co se líbí tobě.
Mě by stačilo pro začátek trochu víc ladit než štelovat hlasitost stop.
btw : ta kočička mě baví
Mě by stačilo pro začátek trochu víc ladit než štelovat hlasitost stop.
btw : ta kočička mě baví
Fajn počin! Líbí se mi to.

Mě taky.jackies píše:btw : ta kočička mě baví
Jsem rád že se Vám líbí. Hodím sem ještě odkaz na stáhnutelnou mp3 kdyby měl někdo zájem. Malinko jsem stáhl rychlost a pokusil se to trochu vyčistit zvukově (nevím na kolik to půjde poznat).
http://cyklickekody.ic.cz/autor/KEKEvsM ... AUUUv2.mp3
http://cyklickekody.ic.cz/autor/KEKEvsM ... AUUUv2.mp3