KEKE vs ZOLICK vs MIRCA - MNAUUUv.2 (DnB)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
keke

KEKE vs ZOLICK vs MIRCA - MNAUUUv.2 (DnB)

Příspěvek od keke »

Ahoj Lidi,
po delší době jsme s kamarády sedli ke kytaře a kompjůtru a vyplodili tohle :) . Mělo by jít o DnB skladbu s první klidnější a druhou tvrdší polovinou. Zvukově je to zřejmě otřesné neboť nedisponuju žádnou profi hudební technikou a reproduktory (obyč PC a 5.1 od geniusu je vše) a taky to asi bude působit značně přeplácaně. Budu rád za jakoukoliv tvrdou kritiku (neboť mi příjde že většina z vás už jsou tu skoro profíci) ať můžu alespoň trochu poštelovat hlasitost jednotlivých stop. Doufám že alespoň malinko se vám to bude líbit...

eraser_svk

Re: KEKE vs ZOLICK vs MIRCA - MNAUUUv.2 (DnB)

Příspěvek od eraser_svk »

Už od začiatku sa mi páči atmosféra skladby... máš dobrú východiskovú pozíciu na ktorej môžeš stavať. Taktiež aj nápady sú fajn, len škoda, že sú dosť neutriedené a veľakrát sa v tom strácam... Máš tam super gitarku, songu by som začal ňou (najprv len opakoval kľúčové dva akordy a až potom to rozvinul tak ako je to teraz, s nábehom ďalších zvukov a hajtiek - teoreticky jedna z možností :wink:
Ďalšia vec, na ktorej by som popracoval sú bicie. Chcelo by to trošku viac komplexnosti, pridať nejake elementy ktoré by ten beat obohatili (hlavne to chce viac hajtiek a prípadne nejaké medzisnares)

Skús sa inšpirovať napr. amen breakom, 6 sekundovým úsekom, z ktorého DNB priamo vychádza :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=5SaFTm2bcac

Čo sa týka zvuku, chcelo by to riadne zvýrazniť kopák, pohrať s kompresiou a ekvalizáciou aj na snari a v neposlednom rade aj na base... No hlavne by to chcelo nejaké poriadne monitory alebo aspoň slúchadlá... chápem, že miešať na Geniusoch 5.1tkách je ako maľovať v slabšie osvetlenej miestnosti so slnečnými okuliarmi :wink:

Ale inak fajn práca... rozhodne sa nenechaj demotivovať kritikou :wink:

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ten snare by som určite vymenil za volakú čistú "syntetiku", takto to posobí rockovo..
a celkovo ten snare by chcel nejaké hlavne rytmické obmeny, takto je to len jedna lajna..
niektoré tie kopákové "vyrolovávačky" sa mi zdajú trochu kostrbaté a celkovo sa mi zdá kopák nevýrazný..
toto sa mne zdajú byt hlavné nedostatky.. ale lúbi sa mi to :)

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

snare mi prijde v klidu, vylozene syntetickej snare slysim v dnb malokde,ale zdá se mi to desne uhoneny tak nevim jestli už jsem tak spomalenej..kolik to ma bpm?.)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

MonkeyFighter píše:.. vylozene syntetickej snare slysim v dnb malokde..
to je samozrejme pravda, ale on už tam má tú živú gitaru atak sa mi zdá že synt-snare by tam sadol lepšie, ale to je len moj názor..

psk501

Příspěvek od psk501 »

Jestli to ma byt dnb tak rozhodne zpomalit. Tohle odhadem hraje tak na 210 bpm coz uz sedi spis na HC :) S dnb by si se mel vejit mezi 160 a 180 bpm.

Vey

Příspěvek od Vey »

Hudebne se mi to libi .. prijemna nalada.

keke

Příspěvek od keke »

Děkuji všem jak už za pochvaly tak i kritiku. Uznává že rychlost neodpovídá klasickému DnB nicméně musel jsem se přizpůsobit rychlosti kytary, která nejprve stála jakoby mimo nápad udělat z toho zrovna DnB (tak abych ji nemusel nijak měnit- to jsem opravdu nechtěl) a tohle z toho vyšlo.... uznávám že se to co do rychlosti vymyká konvencím klasického DnB ale po pár posleších (což po nikom samozřejmě nechci) se na to dá zvyknout :-) Zesílil jsem kopák a v druhé části vyčistil basu od nepříjmeného vrčení v pozadí. Čekal jsem naprosto oprávněnou poznámku ohledně jednotvárnosti beatu a budu se řídit radou a pokusím se ho vylepšit - je fakt že jsem ho dost odflákl! Ještě jednou díky a budu rád za jakékoliv další poznámky :-)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

libi se mi to, tempo mi sedi.. dobra pohodovka

psk501

Příspěvek od psk501 »

To je docela skoda s tim tempem. Hudebne to neni vubec spatne, ale dokud to nezpomalis tak nemas sanci to protlacit dal a uz vubec to nikdo nebude hrat.
Tu kytaru prece muzes poresit timestretchem ne?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

náhodou jsem se k tomu dostal znovu, jen tak dál hošani, fakt to baví! na co to tlačit do klubů, když se to dá dobře poslouchat :)

jackies

Příspěvek od jackies »

keke : Prď na škatulky, na kecy o těch "správných" tempech a těch "správných" zvucích a dělej co se líbí tobě.
Mě by stačilo pro začátek trochu víc ladit než štelovat hlasitost stop.

btw : ta kočička mě baví :wink:

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Fajn počin! Líbí se mi to.
jackies píše:btw : ta kočička mě baví :wink:
Mě taky. :wink:

keke

Příspěvek od keke »

Jsem rád že se Vám líbí. Hodím sem ještě odkaz na stáhnutelnou mp3 kdyby měl někdo zájem. Malinko jsem stáhl rychlost a pokusil se to trochu vyčistit zvukově (nevím na kolik to půjde poznat).

http://cyklickekody.ic.cz/autor/KEKEvsM ... AUUUv2.mp3

Odpovědět