Kusok pumpikovho vesmiru

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
pumpik

Kusok pumpikovho vesmiru

Příspěvek od pumpik »

Ahoj.Najde sa tu odborne ucho ktore dokaze posudit tuto skladbu?

dano

Re: Kusok pumpikovho vesmiru

Příspěvek od dano »

Na druhej strane, vzdy je lepsie cez manicke stavy takto babrat do muziky, ako naprilad jest ludi, alebo behat s ketaminom po parkoch, zeano.

pumpik

Příspěvek od pumpik »

Ked som odchadzal z liecenia tak doktor pri vychode ma chytil za plece a povedal mi to iste.
Berem to tak ze mal asi pravdu a skladba sa paci. :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Tak jsem si zase po čase poslechl naši zdejší megastar, jestli se změnilo něco kromě nicku, emailu a soundcloud účtu...
Při poslouchání jsem přemýšlel, jak je to možné. A jediné co mě pořád dokola napadalo bylo podivné sousloví "hudební inteligence". A někde vzadu pak to přísloví o tom, jak tam kde nebylo naděleno, už žádnej magistr nic nezmůže...

pumpik

Příspěvek od pumpik »

Zdravim ta biscuito som rad ze si nasiel cas a vypocul.
Z tvojho prispevku som pochopil to ze asi mi chyba talent na muziku.Technicky mozno ok ale je to bezducha sracka a ziadny pokrok.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Určitě se zdráhám použít taková ostrá slova. A ani nevím jestli to nazývat talentem (je to vůbec potřeba?). Spíš mi to přijde jako věc vkusu, nebo jak nazvat tu vlastnost, která nám říká, že tahle melodie/motiv/riff/harmonie apod. je fajn, nebo není.
Já samozřejmě nevím, jakejch tracků chceš docílit, ale poradil bych ti vysrat se na rozvíjení melodií a ještě víc to celý zjednodušit. Zkus polyrytmy a polymetry, ať to celý není tak debilně 4/4kový. Míň not taky může bejt ve finále víc, protože čím kratší fráze, tím hůř jde poznat, že je blbá :-) Možná ti pak z kolovrátku začne konečně vycházet něco, co má flow (o tom to imho celý je, aby to přirozeně plynulo).

dano

Příspěvek od dano »

pumpik píše:
12 zář 2023 09:17
Ked som odchadzal z liecenia tak doktor pri vychode ma chytil za plece a povedal mi to iste.
Berem to tak ze mal asi pravdu a skladba sa paci. :)
:mrgreen: :palec+:

pumpik

Příspěvek od pumpik »

Kludne mozes pouzivat aj ostre slova.Ja som alkoholik tak aj najostrejsimi chvilami v zivote prechadzam celkom lahko.
Ved ty predsa vies akych trackov chcem docielit.Uplne by stacilo kebyze som si za ne mohol raz postavit ostrov v strede oceanu.Slova polyrytmy a polymetry mi boli doteraz uplne nezname ako je to mozne?Hned pozeram tutorials.Dakujem zas si ma nieco nove naucil.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Měj z toho radost. I trochu víc ze života, jestli to jde. Držím palce.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

biscuit píše:
12 zář 2023 10:02
Tak jsem si zase po čase poslechl naši zdejší megastar, jestli se změnilo něco kromě nicku, emailu a soundcloud účtu...
Keby som ja mal taky odhad na ludi, tak uz som aspon ministrom... :oops:

pumpik píše:
10 zář 2023 22:42
Ahoj.Najde sa tu odborne ucho ktore dokaze posudit tuto skladbu?
Moje neodborne ucho hovori toto - keby si s tym prisiel v roku 1993 (t.j. vyskladane bez VST a samplovych kniznic), tak by si bol najvacsi borec v meste. Dnes je takych skladieb ... akomaku.

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

MDudas: Naprosto přesně! Díky technologiím dostupným všem můžeme dělat muziku skoro všichni. V roce 1993 bych byl i já jako skladatel génius s tím co dnes máme k dispozici. O to je to teď paradoxně daleko těžší:Avšak pokud muzikant nemá co sdělit a pouze kopíruje, tak se to pozná. Navíc hudba tohoto stylu nemá texty a tak v tom lepším případě slouží pouze jako pozadí v strip barech při tancích u tyče anebo tady na Audiozone :-)

pumpik

Příspěvek od pumpik »

Greyhound vidim ze mas prehlad otom aka hudba prave fici v strip baroch takze ked tam pojdes nabuduce prosim daj im link na moj soundcloud a potom ak ta mozem poprosit napis mi ci sa dalo nato tancovat.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Sorry, že odbočuju, ale pojem skladatel (a ještě ke všemu genius) mě šíleně rozesmál. Jsem si představil jak si každej zedník, kterej k sobě umí maltou přilepit dvě cihly, nechá říkat architekt :-D

pumpik

Příspěvek od pumpik »

Chcel by som sa vsetkym podakovat ze ste mi venovali kusok casu.Ked to zhrniem.Ak skladba znie ako milion inych a da sa vypocut v strip baroch,dala sa vypocut pred 20 rokmi alebo vcasoch dinosaurov tak potom je asi vsetko v poriadku :)

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

pumpik: a i kdyby v pořádku nebylo, dělej si hudbu takovou jakou ty sám chceš. Držím ti palce! :-)

Odpovědět