Lifelies - Vopice a Justmakemehappy

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Lifelies - Vopice a Justmakemehappy

Příspěvek od upman » 10 úno 2009 18:35

Zdravim,

davam sem dva posledni vytvory kde jsem se zasadne odchilil od sveho standardu.

Vopice
Proste jak si skacou vopice v klidku mezi stromama, jungle, atd. Ciste rytmicka hratka mic + efekty, nevim jestli nezahodit, nekomu se libi, nekomu ne

Vopice


Justmakemehappy
Dnesni zalezitost, emocionalni, dozvedel jsem se, ze po poslednim padu na hubu mam vyhrezlou plotenku v krcni pateri a cekaji me fakt vesele veci, uz ted mi brni leva ruka. Hned se to ujalo a pujde to jako podkladovka k ski-freestyle videu, az me prekvapilo, jak moc to oslovilo.

Justmakemehappy

Diky za kometare, hlavne ohledne zvuku, kompozicne bych oboji zaradil nekam do zakladni skoly. Spis mi jde o to, zda Vopice rytmicky slape a Justmakemehappy ma drive.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 10 úno 2009 20:05

jasne, kompozicne by jsi to zaradil nekam do zakladni skoly, ale nezapomen na to ze malo kdo z konzumentu hudby ma hudebni vzdelani. Jednoduchost je potreba, konkretne justmakemehappy funguje, kompozicne, ale myslim si ze spravny drive nema, na tom by chtelo trosku zapracovat.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 10 úno 2009 20:06

No tak me spis zaujalo Justmakemehappy, Vopice nevim, ale oboji je na tvuj styl uplna zmena, to se mi libi, jen tak dal.

Justmakemehappy se mi nelibi zvukove skoro vubec, je to cele takove divne roztazene asi nejakym verbem, neprijde mi to moc celkove citelne. Bici jsou asi podobny pripad, jako u prvni nebo i druhe verze Alimentarius, proste divne, preboostovane, prepalene, nevim jak to vyjadrit.
Ale Justmakemehappy je presne takovej muj jednoduchej styl co mam rad, uplne by me lakalo ti to udelat zvukove lepsi a dat tam lepsi synthy - dal bych si to hned do iPoda, ale ten tvuj zvuk, narozdil od tve kompozice, ktera je fajn, mi proste vadi.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 úno 2009 20:27

ahoj.
vopici nekomentuju. nejak mi to nesedlo..)
justmakemehappy-to bylo od Tebe necekany. prekvapilo me to. ale asi jsi to chtel mit hodne nahlas co?.) je to hodne nahucany..zkus ubrat v limiteru,v te SW tube, nebo cim to ve finale prohanis.ale jinac to je v poho. zadny synthy bych nemenil, ani jindym2 si to nenechaval delat zvukove lepsi (jindy sorry;). jen to zvukove poladil a daval si pozor na ty overdrives, neni to moc pekny, kdyz tak zni cela skladba. treba k tomu pristupovat trochu jemneji a vybirat co chces zduraznit a co naopak potlacit..
jen muj nazor, treba moc kecam;)
t.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 10 úno 2009 21:25

orbis: vis, ja registruju upmanovi problemy se zvukem uz hodne dlouho a kdyz se zacina davat na takovy veci, tak ja ti proste rikam, ze mit ten track pred sebou, tak udelam lepsi zvuk, to je cely (mam tu nekolik repraku, nekolik sluchatek a tyhle upmanovi nove veci na tech horsich hrozne chrasti - a neni uplne jednoduche tohle odstranit, aby to hralo vsude skvele, ale ja se to snazim delat)...a neni to zadna namistrovanost, to si nemysli...jen me nikdo nikdy na muj zvuk nerekl krive slovo, upmanovi zvuk kritizujete furt a ja jsem zvyklej proste na citelnost a kvalitu...
ale myslim, ze si snad casem upman sam zvuk vypipla...me se ale proste ani zvuk, ani synthy nezdaji...tak nejak navic mam podezreni, ze jsou to zkousky nejakych MOTU DSP efektu, coz tomu asi take nepridava...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 10 úno 2009 21:42

Ok diky moc za comms. Zkusim ten limiter poladit, ono u me to na 3 rozdilnych bednach jede fajn, ale je to prebuzene, to je fakt.

Ciste poznamka pod carou, to me asi v tom masteringu posune: Mel jsem za to, ze aby to znelo spravne 'nahlas', tak se musim porad pohybovat v 'cervene' zone meraku, tj. moc z ni nepadat. Okoukal jsem to u ostatnich skladeb a vesmes jsou na tom podobne. Kdyz totiz poradne nevytahnu limiter (brickwall), tak mam pocit, ze moje veci hraji hodne potichu. Uz jsem vyhodil reverb z masteru, dela to hrozne prebuzene veci, tak mozna je na case vyhodit i compresor na masteru, protoze pak uz se s tim neda nic delat. Jinak vopice, to byl fakt vtip, paradoxne se obcas i libi, to sam nechapu :), Justmakemehappy je vice emotivni zalezitost, proto je mozna vice vnimana jako lepsi. Zitra hodim update, kazdopadne (obzvlast od Orbise) diky za napovedu s tim limiterem, bude to tim, dal jsem output skoro na max a tim to cele zvoral :) Holt to chce tu stavu hledat spis v beatu, coz se musim porad jeste ucit, nez v efektech na konci :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 10 úno 2009 22:09

pustil jsem si to i s vizualizací a paráda...
Obrázek
live free or die!

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 11 úno 2009 10:07

jindy: v poho. jen mi prislo, ze upman chtel poradit, jak by to mohl vylepsit on, a ne ze mu nekdo udela lepsi synthy. treba se Ti ten zvuk logicky nezdal kvuli tomu, ze to je hodne napressovany, coz si myslim upman v pohode opravi.. dik za pochopeni;)

upman: mozna bych svou metodu pracovniho masteringu mohl zhruba nastinit i verejne.. :
na konec v prve rade EQ, pro jemne doladovani.. zadny brutalni upravy equaliserem ne. to radeji vsechno doladim primo v mixu. pak pouzivam jeden warmer. tim ten zvuk trosicku zmohutni. ale nesmi se to zas prehnat. a porad kontroluju hlasitost vystupu, aby to neslo pres nulu. takze nechavam mezi pluginama volume outputu radeji kolem -0,80dB. pak kdyz je potreba, tak pouziju lehce nejaky vhodny kompresor, ale opatrne.. nedavam ho tam za ucelem abych to naprasil, ale lehce vytahl ticha mista, popr. dosahl jemneho pumping efektu. no a pak pouzivam limiter, ktery ma v soube funkci threshold, tim vytahnes nahoru tissi momenty skladby a thresholdem ridis, kde ma zabirat. ale zas jemne, aby to nebylo jednolity ale dynamicky. pak tam je funkce autogain, ktera ti to cele pekne o dost zvedne,ale zni to dobre;) no a pak samozrejme dithering.. asi exportujes do wavu nebo mp3 v 16bitech. a jestli pracujes ve 24 nebo 32 bitech, to je pro dithering jedno. dithering Ti nijak zvuk nezbarvi, jde o to, ze Ti to lepe pripravi a rozdeli na ten 16bit export bez nejakych chyb. no a nakonci jeste teda sleduju prubeh level metrem, spectrum analyzerem a stereo metrem. je to dulezity, ale hlavne dej na sve usi;) na vystupu mej vzdy max. -0,30dB, aby se pri ruznych exportech, prevadeni, vypalovani na cd a zpet nestalo, ze to pujde pres nulu.
tak snad jsem trochu pomohl. je samozrejme mnoho zpusobu jak tuto operaci provadet, kazdy k tomu pristupuje trochu jinak, takze se klidne nech inspirovat i u jiných.
t.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 úno 2009 10:34

Vopice - normálně to nabídni ňákým teen raperům jako HIP HOP instro. Na BZ jich je plno :) - jo a je to celý fakt mankojidní...

Justmakemehappy - jak jsi napsal, jako podmaz k videu OK


Co se týče finalizace nahrávky, tak jste asi zapoměli na RMS. Můžete to smíchat klidně do -2db a s agresivním RMS to stejně bude znít přepáleně... Typicky mě takhle zní hlavně některé Jindyho věci, sorry...

EDIT:
No, upřímě, Upmane: RMS -2,4, to je fakt darda :shock:, to už stačilo se kouknout na ten waveform tvýho tracku... Měl by jsi kouknout znova na tutorial T-Racks. Já teda držím RMS u svých demíček tak na -9, peak místama max. -6 a už to se mi zdá dost. Ach jo :oops:
Naposledy upravil(a) delay dne 11 úno 2009 11:49, celkem upraveno 2 x.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 11 úno 2009 10:44

jo, RMS (Root Mean Squared).. jasne.. to bys mel mit v tom level metru. ten jsem zapomel zminit. u te electrodancehousetechno music doporucuji ostatni tech -10. ale je to tak, ze dnes je v mode, aby rms bylo fakt vysoke a co nejvyssi.. v domeni cim hlasitejsi tim lepsi. neni to pravda. dobre je porovnavat a zkouset..)
t.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 11 úno 2009 11:41

Kurna, no diky za rady - hned to zmastim znovu vecer a poslu. Ja na to proste prijdu :D
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 12 úno 2009 17:23

Zdravim,

primarne diky Orbisovi za pomoc, davam sem tedy 2 verze, 2 ruzne upravy soundu. Oboji jede primo z Abletonu jako VST, tedy ne TRacks jako drive.

Prosim moc o posouzeni

1. verze - IzotopeOzone nakrouceny na House
Justmakemehappy - Ozone

2. verze - nakrouceno pres PSP Warmer a MPL1Pro
Justmakemehappy - MPL1

Diky moc za nazor, osobne mi prijde vystup pres Ozone vic utlumeny, lec mozna mi nakonec zni lip nez z MPL1....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 12 úno 2009 17:50

jojo. je to mnohem lepsi. jen prozradim, proc Ti prijde ozone lepsi, protoze tam ma ruzne dalsi blbustky kolem a tim myslim zejmena equaliser, kterej Ti to tam nasteloval trochu jinak.. kdyz si jel pres warmer a mpl1 tak tam asi zadny eq nebyl.
hlavne poradim pak do budoucna jeste jednu vec.. nikdy netrefis preset, kterej Ti bude pasovat primo na skladbu. dat preset House a modlit se, ze to nejak vyjde je fajn, ale casem pochopis, ze nejlepe muzes kontrolovat svou skladbu jen ty sam vlastnim nastavenim. ale urcite to pujde;)
t.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 12 úno 2009 18:13

Diky - mas pravdu, EQ jsem neladil - a naprosto souhlasim, jen co prijdu na to, jakej chci mit presne sound, tak prejdu na uplnej manual.

Jinak mpl1 je fakt super, dokonce se v nem i vyznam, ale v PSP se kapanku ztracim, resp. nevim co dela ktery tocitko, snad na to ale casem prijdu. BTW, co se tyce EQ, staci pouzit 3Band, co ma Ableton, nebo nejakou libustku?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 12 úno 2009 19:44

Vsak jasne, v poho.. psp slozity neni, za chvili poznas, jak se to chova.. hlavne si hlidej volume vystup, aby nebyl na 0,0dB, ale min. k EQ pouzivam fajnovy Sonnox Oxford. ale dnes uz je z ceho vybirat. kazdopadne ber to, co rikam, jako navrh a muj pohled na vec, ne jako dogma, a ze to tak musi byt. nejsem zadny profik.) klidne at me kdyztak ostatni opravi nebo doplni.
t.

Odpovědět