Magion : MIA

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Magion

Magion : MIA

Příspěvek od Magion »

Zdravím,
tak si říkám, že bych sem mohl za ty roky taky hodit poprvé jeden svůj experimentál-ambient-IDM výtvor. :D
Je to ještě nesmíchané. Hlavně bas na notasu není vůbec slyšet, virbl moc trčí...
Za jakékoliv připomínky budu rád. :)

Abych to trochu uvedl: do 1:40 je ambinetní intro po něm se mění motiv i celá nálada. Okolo 5:00 to dá se říct houstne. Ale raději nepřeskakovat - je to dělané jako příběh, na který se člověk postupně zvyká.
Je to track z doby kdy jsem si pořídil nový analogový delay AD202 ( na kterej nedám dopustit) a docela jsem si na něm ulítaval...
Bass i plochy jsou z AN1x, bicí částěčně impulse + reaktor.
Doba vzniku: podzim 2010
Naposledy upravil(a) Magion dne 16 bře 2012 12:48, celkem upraveno 1 x.

tomy45

Re: Magion : MIA

Příspěvek od tomy45 »

Coece, skoda, ze si to tu nedal uz mixnute, tie glitch efekty, bicie, atmo su fajne :) len takto surovo (nemichnute) to posobi nesurodo. V polke tracku, pekna basa, kua fakt skoda, ze to neni mixnute. to IDM je fajne, to mam rad :)

Magion

Příspěvek od Magion »

jo vím - chystám se to dodělat. Ale i každý názor před mixem se hodí... I třeba ke hudbě jako takové, délce, zvucích...
btw. na čem to posloucháš, že tu basu slyšíš? Na většíc bednách vyleze, ale na notebookových ne. To vidím jako hlavní problém, co bude třeba řešit.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

K aranzu nemam nic, je to dobre vytvoreny IDM. Ma to vsetko co by IDM mal mat, aj minutaz je v tomto pripade OK. Samozrejme, nie je to track, ktory si clovek bude "pohmkavat"... ale na to ani nie je primarne urceny.

dendy

Příspěvek od dendy »

mne tam vadi ten flanger na hajtkach v prvej casti .. normalne mi z toho chodi mraz po chrbte ako ked niekto o seba sucha priborom alebo nozom o smaltovany hrniec :)

inak je to zaujimave moc.. uplne najviac si to viem predstavit ako podmaz k nejakej sci-fi FPS gamese, clovek chodi tmavymi chodmai havarovanej vesmirnej lode a caka kedy kde na neho vybafne nejaky hnusak s kopou koncatin a hlav :)

Magion

Příspěvek od Magion »

myslíš v tom intru? takový to " t tsss t tsss..." No to mě tam sere taky - plánuju tam nechat jen spodky. Nevadí mi to nějak extra zvukově, ale spíš rytmicky... On ten úvod sice je rytmicky záměrně volnější - rozházenej, ale máš pravdu, že ty hajkty jsou pruda.
-
jinak zajímavá představa o té lodi - já to až tak temně nevnímám, ale proč ne...:)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Jo, jo... o tom IDM je :) aspon pre mna teda...

Magion

Příspěvek od Magion »

myslíš o vesmírných lodích? :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Jo, aj to, najma to :-) neni to predsa o luke plnych kvetov okupovanej zmutovanymi fcelkami :)

delay

Příspěvek od delay »

Mě se obsahově líbí, ale vcelku mi tam chybí nějakej zajímavej zvuk - instrument. Uvidíme co s tím mudělá mixing...

Magion

Příspěvek od Magion »

hmm - mě se tam líbí steel pan co začíná 3:03 ( opravdu jsem měl půjčenej skutečnej steel pan - je to nááádhernej nástroj). Možná je tam ještě utopenej a hranej tlumeně navíc krátce. Ale máš pravdu že kromě tohoto tam není nic melodicky vodícího a krom rytmickejch zvuků a fx tam není žádný jak ty říkáš instrument. Varianta jedna je půjčit si ho ( steel pan) ještě jednou a nahrát to pořádně už do hotovýho tracku , což by bylo zvukově asi nejzajímavější, nebo jsem uvažoval i o ságu. To by celej track hodně změnilo, ale proč ne?

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... -bTMbePj0A

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Magion píše:hmm - mě se tam líbí steel pan co začíná 3:03 ( opravdu jsem měl půjčenej skutečnej steel pan - je to nááádhernej nástroj). Možná je tam ještě utopenej a hranej tlumeně navíc krátce. Ale máš pravdu že kromě tohoto tam není nic melodicky vodícího a krom rytmickejch zvuků a fx tam není žádný jak ty říkáš instrument. Varianta jedna je půjčit si ho ( steel pan) ještě jednou a nahrát to pořádně už do hotovýho tracku , což by bylo zvukově asi nejzajímavější, nebo jsem uvažoval i o ságu. To by celej track hodně změnilo, ale proč ne?

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... -bTMbePj0A
steel pan je hodne in posledni rok! ale se sagem se musi zachazet jako s ziravinou, snadno ti polepta skladbu kycem. ja se priznam, ze sago nemam nervy ani zkouset.

jinak jsem to poslouchal zatim jen na malejch yamahach, pozdeji reknu vic.

Magion

Příspěvek od Magion »

steel pan je in? no co už - to neva :)
Tak jak jsem ho tam použil, tak stejně myslím, že ani není pořádně poznat... Ságo mě napadá jako varianta, protože se znám dobře se dvouma výtečnýma saxofonistama. Ale ságo by to asi hodilo už příliš jinam než si ten track teď představuju. Steel je tomu blíž.
Proč nemáš na ságo nervy - vadí ti zvukově samo o sobě ( znám takový lidi), nebo proč?
Jednou jsem to hrál i Kubou Juránkem ( kytarista) a taky to znělo zajímavě. Takže zatím to nechávám otevřený.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Magion píše:Zdravím,
tak si říkám, že bych sem mohl za ty roky taky hodit poprvé jeden svůj experimentál-ambient-IDM výtvor. :D
Je to ještě nesmíchané. Hlavně bas na notasu není vůbec slyšet, virbl moc trčí...
Za jakékoliv připomínky budu rád. :)

Abych to trochu uvedl: do 1:40 je ambinetní intro po něm se mění motiv i celá nálada. Okolo 5:00 to dá se říct houstne. Ale raději nepřeskakovat - je to dělané jako příběh, na který se člověk postupně zvyká.
Je to track z doby kdy jsem si pořídil nový analogový delay AD202 ( na kterej nedám dopustit) a docela jsem si na něm ulítaval...
Bass i plochy jsou z AN1x, bicí částěčně impulse + reaktor.
Doba vzniku: podzim 2010
poslechl jsem to na lepsich bednach, libi se mi to! v intru jsou super jakoby-BBC-radiophonic workshop zvuky.

chapu neci poznamku, ze by to sneslo vyraznejsi motivy, ale myslim, ze ke snadny libivosti ten track namireno mit nema, mne se libi takhle, vyvoj to ma. dobra prace.

Magion

Příspěvek od Magion »

Díky!
Nevím jaký zvuky přesně myslíš ( resp. nevím jak zní BBC radiophonic zvuky)...:) . Je to čistě AN1x ( můj letitej synth, kterej znám jak starý boty) + reaktor. Jo a prostor dělám hlavně delayema - to je Lexicon Vortex (levnej fx, ale dokáže citelně prostor rozšířit a moc se mi líbí) + zmíněnej Ibanez AD202.

Odpovědět