Malý smíšek

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Atoss

Malý smíšek

Příspěvek od Atoss »

Ahojte, posílám k poslechu mou ratolestí inspirovaný song. Poslechn?te, zhodno?te - hudební nápad, text, ozvu?ení,...:D .

Stan

Re: Malý smíšek

Příspěvek od Stan »

Co na to rict. Jen by jsem se chtel zeptat jestli jsi to sve ratolesti poustel a jak na to reagovala, jestli se smála nebo plakala. Urcite to neni to co by jsem z meho pohledu oznacil jako za povedene a to je vec vkusu. Co si cenim je snaha a nadseni co jsi pro svoji ratolest udelal. Vypal to na CD, zabal to, peclive to schovej a dej mu to az mu/ji bude 18. Jinak uz jsem slysel v "hudebních masakrech" horsi veci a to se tim ty lidi opravdu zivi a uzivi. To je ten masakr. To ze to delas pro nekoho koho mas rad to má pro tebe vetsi váhu nez pro kohokoliv jiného. To je asi vse.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

No ratolest je ještě moc malá na to, aby mi řekla svůj názor. Když jsem mu to ale pouštěl, tak se pohupoval do rytmu, takže myslím dobrý:-). Chápu že tady na elektrozone je většina z vás zvyklá na jiný styl hudby než je tento, takže moc s nějakou chválou nepočítám. Spíš mě zajímaly konkrétní připomínky, co a jak by bylo potřeba zlepšit. Alespoň třeba ke zvuku, ten může hodnotit i člověk vyznávající jiné hudební styly.

dJR

Příspěvek od dJR »

Také se necítím jako kompetentní recenzent, není tu někde mezi námi Jakub Smolík, aby se do toho pořádně opřel? ;-)

rastis

Příspěvek od rastis »

toto sa tazko hodnoti. velmi tazko. je zjavne, ze Atoss hudbu citi, rozumie harmonii, dokaze spravit nieco, co sa da nazvat pravom pesnicka (toto zdaleka nedokaze hocikto). ina vec je vkus a estetika toho jeho diela. po kazdej sranke to totiz evokuje ceskoslovenske 80-te roky, ale take tie ... ako to povedat... no skratka to najhosie z CS 80-tok. ale ak sa prave toto zda Atossovi fajn, tak tam nie je co riesit, vkus ma kazdy jedinecny.

k zvuku... zalezi co je etalon a s cim sa porovnava. ked si vypocujem nejakyho M. Davida alebo "hit" "Sklicka dotykov" od Modusu, tak im to hra po kazdej stranke lepsie. vyber zvukov, aranzma, atd... trebars bicie v Atossovej sklabe niesu dobre ani zvukovo (vyberom zvuku), ani nie su dobre namixovane v ostatnych nastrojoch a ani nie su nijak dobre naklikane co sa tyka samotnej "hry bubenika" ...

dJR

Příspěvek od dJR »

V tom prvním odstavci si to rastis pěkně shrnul, já jsem pro to nenalezl kuráž překročit tu míru taktu. Každopádně toto je pro mě taky záhadný fenomén. Jeden by řekl, že některé schopnosti by měly jít ruku v ruce. Třeba muzikálnost a takový ten estetický jemnocit. Zdá se ale, že to vůbec samozřejmé není...

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Atoss píše:Ahojte, posílám k poslechu mou ratolestí inspirovaný song. Poslechn?te, zhodno?te - hudební nápad, text, ozvu?ení,...:D .
Hudebn? je to OK, d?tem v mate?ské školce se to bude libit. Obdivuji otce, který svému potomkovi složí písni?ku. Skv?le! :)

Poslech mi p?ipomn?l jistého konzervatoristu Radovana (bicí/klavír) se v?elínem YAMAHA a bicími Pearl v improvizovaném studiu na p?d? u babi?ky a také n?jaké spole?né pidlikání v orchestru pana Laitnera. To by ale byla velká náhoda ...

Atoss

Příspěvek od Atoss »

rastis píše:toto sa tazko hodnoti. velmi tazko. je zjavne, ze Atoss hudbu citi, rozumie harmonii, dokaze spravit nieco, co sa da nazvat pravom pesnicka (toto zdaleka nedokaze hocikto). ina vec je vkus a estetika toho jeho diela. po kazdej sranke to totiz evokuje ceskoslovenske 80-te roky, ale take tie ... ako to povedat... no skratka to najhosie z CS 80-tok. ale ak sa prave toto zda Atossovi fajn, tak tam nie je co riesit, vkus ma kazdy jedinecny.

k zvuku... zalezi co je etalon a s cim sa porovnava. ked si vypocujem nejakyho M. Davida alebo "hit" "Sklicka dotykov" od Modusu, tak im to hra po kazdej stranke lepsie. vyber zvukov, aranzma, atd... trebars bicie v Atossovej sklabe niesu dobre ani zvukovo (vyberom zvuku), ani nie su dobre namixovane v ostatnych nastrojoch a ani nie su nijak dobre naklikane co sa tyka samotnej "hry bubenika" ...
Díky za odpověď, chápu, že pokud se stylově rozcházíme, těžko se skladba hodnotí. Mohl jsi alespoň napsat, že to je to nejlepší ze 70.let než to nejhorší z 80. let :D

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Diogenes píše:
Atoss píše:Ahojte, posílám k poslechu mou ratolestí inspirovaný song. Poslechn?te, zhodno?te - hudební nápad, text, ozvu?ení,...:D .
Hudebn? je to OK, d?tem v mate?ské školce se to bude libit. Obdivuji otce, který svému potomkovi složí písni?ku. Skv?le! :)

Poslech mi p?ipomn?l jistého konzervatoristu Radovana (bicí/klavír) se v?elínem YAMAHA a bicími Pearl v improvizovaném studiu na p?d? u babi?ky a také n?jaké spole?né pidlikání v orchestru pana Laitnera. To by ale byla velká náhoda ...
Tak když máš inspiraci a to si myslím, že vlastní d?ti ji dokážou dát, tak to není tak t?žké mu složit písni?ku :) Ale máš pravdu, že asi ne moc hudebník? to d?lá...co se shody s Radovanem a orchestrem p. Laitnera tý?e, tak to je opravdu jen shoda náhod... :lol:

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Podle tvé odpovědi také soudím, že Ty a Radovan jste dvě naprosto odlišné osoby. :)

Se starým panem kapelníkem by sis ale určitě kápl do noty. Díky němu a díky tomu, že jsme jako děti hrály jeho úpravy (s ohledem na naše hráčské schopnosti) hitovek od Madony, Stinga nebo Whitney Houston, mám k téhle muzice také docela dobrý vztah.

S těmi dětmi máš pravdu. Až budu mít svoje, určitě se jim také budu co nejvíce věnovat, aby z nich vyrostly zdravé a harmonické osobnosti. :wink:

PS: Pokud bys chtěl vylepšit Malého smíška, určitě se zaměř na vokál, nebo alespoň na jeho slabší pasáže.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Díky za reakci. Zpěv je moje slabá stránka, to vím :cry: . Co ale myslíš tím vylepšením - intonaci, ozvučení,...?
Ostatní se Ti zdá dobré, nebo Ti ve skladbě něco ještě vadí? Zajímá mě každý konstruktivně kritický názor :D

vasek

Příspěvek od vasek »

Atoss: Hudba není až tak problém - je to sice přeslazené, ale to beru jako žánr. Problémem je hlavně text. Musíš si uvědomit, že text a hudba spolu musí spolu korespondovat. U tebe jsou zásadní problémy - rytmus a volba slov. Obojí je úplně špatně, proto jsi schytal ty negativní reakce. Čeština má jasné pravidlo: přízvuk je na první slabice, případně stažen na předložku, a to musí sedět na těžké době. I mistři jako Svěrák/Uhlíř si občas dovolí to obejít, ale max. 3x za písničku. Ty to máš prakticky v každém verši.
Za druhé, volba slov: nálada slov musí nějak korespondovat s náladou hudby. Pokud ses rozhodl použít dost problematické slovo "smíšek", tak k tomu patří úplně jiná hudba (veselejší, křehčí).

Odpovědět