micanek: každý má svůj názor...ale já taky psal, že rozhodně ne všechny moje věci mají neustále se opakující melodii - viz. Cape Of Good Hope a Nymphet...nejsem Beatles, moje hudba se nelíbí každému, někomu prostě ano, někomu ne...ale tomu opakování se vyhýbat nemusím, znám dost úspěšných skladeb/hitů, co na tom staví...já to o těch mých harmoniích vím, že jsou si podobné (ale nikdo mi tu neříkal, že by byly klasické - naopak, říkali, že jsou zvláštní, myslím třeba u Cape Of Good Hope)...na druhou stranu díky tomu mojí skladbu poznáš mezi jakýmikoliv ostatními, což se o spoustě dnešní muziky nedá říct...má to i negativní důsledky, které jsi popsal...
v poslední době jsem se nějak odklonil a začal skladby možná opravdu až příliš moc stavět na opakující se melodii...dřív jsem víc pracoval s akordy a melodie nebyly tak na popředí...teď se zase budu víc vracet k akordům...
jinak já to zase tak vážně neberu (dělám i jiné tvůrčí věci, třeba psaní, dneska už vlastně profesně), tu hudbu dělám prostě protože mě to baví a budu jí dělat podle sebe, nejsem kapela abych se s někým musel dohadovat a to se mi moc líbí...možná se to nemusí zdát, ale pořád tu hudbu vyvíjím...například ještě před rokem žádná moje skladba neměla basovou linku, teď jí dělám skoro všude a je to práce navíc...v tomhle smyslu se dá říct, že to začínám brát víc vážně, než dřív, to je pravda, víc se s tim seru
jinak ke kritice a k tomu jak jí "snáším" - víš co, nemám rád ryzí kritiku...i o té největší sračce se dá říct alespoň něco pozitivního, čím autora motivuješ k tomu, aby se zlepšil...když někdo pouze kritizuje, chytnu z toho akorát depku - a myslim si, že to tak bude mít víc lidí...je to ale asi českým myšlením, na západě to je jinak...jestli to budu víc komerčně rozjíždět, tak bych moc rád, kdyby to nebylo v česku, nemám tuhle zemi rád, ikdyž tu mám spoustu přátel...zatím se mi nabízí španělsko, tak uvidím...