Minimal/Techno/Tech-house - Ondrej Semyrka

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Ondrej Semyrka

Minimal/Techno/Tech-house - Ondrej Semyrka

Příspěvek od Ondrej Semyrka »

Všechny Vás zdravím, rozhodl jsem se s Váma podělit o Vaše názory, rady, zkušenosti.
Tady je má vlastní tvorba.
Nešetřete mě :-)

http://soundcloud.com/ondrej-semyrka

delay

Re: Minimal/Techno/Tech-house - Ondrej Semyrka

Příspěvek od delay »

Ondrej Semyrka píše:rozhodl jsem se s Váma podělit o Vaše názory, rady, zkušenosti
Zajímavá formulace, jak toho chceš dosáhnout? :wink:

Ondrej Semyrka

No převážně asi tak až to začne někdo hodnotit (chválit/kritizovat/radit). :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay te jen upozornuje, ze ta veta nedava smysl ;)
ja hodim ucho zejtra

xdudy

Příspěvek od xdudy »

no mne to neba - temhle kolovrátkům nerozumím, nic v tom mne neoslovuje ani zvukem ani aranží - ale to je jen muj subjektivní názor spíš pocit - třeba někdo bude mít opačnej .

Ondrej Semyrka

biscuit píše:delay te jen upozornuje, ze ta veta nedava smysl ;)
ja hodim ucho zejtra
No myslel jsem že tu budem rozebírat tu hudbu když je to fórum o hudbě a zvuku atd... :-) příště teda napíšu na fórum kde bude téma český jazyk :-) Jasný že pokud tu nikdo nic nenapíše že se není o co podělit. A tím bych tuhle debatu ukončil. Zajímá mě více rýpání ohledně té hudby :-)

Ondrej Semyrka

xdudy píše:no mne to neba - temhle kolovrátkům nerozumím, nic v tom mne neoslovuje ani zvukem ani aranží - ale to je jen muj subjektivní názor spíš pocit - třeba někdo bude mít opačnej .
No z té věty usuzuji, že tenhle styl hudby ti nic neříká. Sice mě to v ničem nepomůže, ale i tak děkuji za ochotu aspoň první člověk co to pochopil o co tu má jít :idea:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

V rámci stylu ok, dobré řemeslo, trošku mi vadí zvuk, kterej se projevuje hlavně na hajtkach. Ale nic co by trhalo usi. Patří k tomu lepšímu co tu je.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ondrej Semyrka

Díky...se zvukem tedy s masteringem je to boj na roky pro amatéra jako mě, když teprve vše poznávám a učím se, co se zvuku týče. Spousta lidí mi radí ať si přečtu nějaké knížky prý že tým ušetřím čas. Jenže můj problém je v tom že to radši vidím a slyším co udělá jaký konflík po zmáčknutí či otočení. Číst knížku kde je spoustu odborných názvů u kterých nebudu ani vědět co to znamená pro mě nemá asi význam (zatím). Co se stylu týče děkuji že se líbí. :-)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

wire: Nevim jak delas master ty, ale ja pouzivam multiband, eq a limiter (v ruznejch kombinacich) - coz bezpochyby na to jaky ti vylejzaj frekvence zasadni vliv ma. Diky tomu ze to zni stejne ve vsech vecech, tak to prisuzuju masteru. Samozrejme spatnou michacku nevylucuju.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ondrej Semyrka píše:No myslel jsem že tu budem rozebírat tu hudbu když je to fórum o hudbě a zvuku atd... :-) příště teda napíšu na fórum kde bude téma český jazyk :-) Jasný že pokud tu nikdo nic nenapíše že se není o co podělit. A tím bych tuhle debatu ukončil. Zajímá mě více rýpání ohledně té hudby :-)
ono nejde o jazyk, ale o vyznam vety. i presto, ze je forum o hudbe, prostredkem komunikace je jazyk, a abychom si rozumeli, musi davat vety smysl. ale k veci..

mne se to docela libi. mas uz evidentne neco naposlouchano, takze ty tracky celkem skladas/stupnujes normalnim zpusobem. i co se zvukovejch postupu tyce, uz si asi objevil par veci, ktery se pouzivaj a fungujou. nekdy mi ale prijde to stereo moc divoky - mam na mysli hlavne mono bazi tracku. ja zastavam striktni nazor, ze dole by to melo bejt hodne "mono ucesany". tohle nemas ve vsech tracich, ale treba v tom nejnovejsim se mi zda bejt veprostred docela solidni dira. vsadim se, ze kdyz to zmonis treba do 300Hz, ze to zacne hrat o tridu lip, bez jakyhokoliv jinyho zasahu ;) taky vrsky se mi zdaj bejt malinko jedovaty obcas, ale samotny srovnani spodku pasma (ono ti to po zmoneni najednou na spodcich nabyde) to muze samo o sobe vyrovnat - taky nevim, jak moc se na tom podepisuje soundcloud. vim, ze nekdy sametovy vejsky pretvori na skoro ziletky..

mimo zvuk, snad jen jedina pripominka, nebo spis tip - vic automatizuj a vymazluj to. nemam na mysli jen praci na prechodech, ale i v tracku, kde i subtilni zmeny pridaj na zivosti a organicnosti a zvedne to pak celkove dojem z tracku. jsou to uz nekdy treba jen procenta z celkovyho vysledku, ale ty prave odlisujou zrno od plev ;)

drzim palce!
p.s.: jestli znas maxxu, tak ho pozdravuj :-)

Ondrej Semyrka

To je jak kdybych udělal blog přestaňte chodit tlachat na Fejsbůk a nefoťte se na profilovou fotku v červených brýlích. Co tím chce asi básník říct. Samozřejmě máš pravdu v tom že spousta nezkušených či hloupých lidí když řekne slovo "Mastering" tak si asi připadají že už jsou na úrovni, a ostatní už k nim asi budou vzhlížet jako k hvězdám. V tom stebou souhlasím. Ale na druhou stranu neměl bys házet všechny do jednoho pytle. Já už si s hudbou hraji deset let. Možná je to jen česká povaha neznám=odsoudit či závist=odsoudit. To že se dá výsledný zvuk prezentovat jakkoliv nebudu rozebírat bylo by to nadlouho. Odpustím ti i to že ses vložil do rozhovoru u kterýho jsme se k tomu mohli dopracovat. Tudíž neskákej druhým do řeči je to slušnost :-)
Jinak držím ti palce ale myslím že lidskou hloupost nezměníš.

Ondrej Semyrka

biscuit píše: ono nejde o jazyk, ale o vyznam vety. i presto, ze je forum o hudbe, prostredkem komunikace je jazyk, a abychom si rozumeli, musi davat vety smysl. ale k veci..

mne se to docela libi. mas uz evidentne neco naposlouchano, takze ty tracky celkem skladas/stupnujes normalnim zpusobem. i co se zvukovejch postupu tyce, uz si asi objevil par veci, ktery se pouzivaj a fungujou. nekdy mi ale prijde to stereo moc divoky - mam na mysli hlavne mono bazi tracku. ja zastavam striktni nazor, ze dole by to melo bejt hodne "mono ucesany". tohle nemas ve vsech tracich, ale treba v tom nejnovejsim se mi zda bejt veprostred docela solidni dira. vsadim se, ze kdyz to zmonis treba do 300Hz, ze to zacne hrat o tridu lip, bez jakyhokoliv jinyho zasahu ;) taky vrsky se mi zdaj bejt malinko jedovaty obcas, ale samotny srovnani spodku pasma (ono ti to po zmoneni najednou na spodcich nabyde) to muze samo o sobe vyrovnat - taky nevim, jak moc se na tom podepisuje soundcloud. vim, ze nekdy sametovy vejsky pretvori na skoro ziletky..

mimo zvuk, snad jen jedina pripominka, nebo spis tip - vic automatizuj a vymazluj to. nemam na mysli jen praci na prechodech, ale i v tracku, kde i subtilni zmeny pridaj na zivosti a organicnosti a zvedne to pak celkove dojem z tracku. jsou to uz nekdy treba jen procenta z celkovyho vysledku, ale ty prave odlisujou zrno od plev ;)

drzim palce!
p.s.: jestli znas maxxu, tak ho pozdravuj :-)
Díky, jde vidět že víš o čem mluvíš a přesně tohle bych chtěl a mělo by se tady řešit pokud k tomu chce někdo něco říct. Určitě si to vemu sebou k práci a zamakám na tom :-).Jde mi převážně o to abych slyšel názor odborníků kteří jse tu pohybují, ne se chytat slovíčkaření a jiných špatně formulovaných vět (i když mě na ní nic nesmyslnýho nepřipadá :-)). Asi jsem přepracovaný :-) K tomu Soundcloudu: taky přesně nevím ale zdá se mi že v plné kvalitě ty tracky nejsou. Nezjišťoval jsem to a zjišťovat nebudu kdo chce tak si to stáhne. Chtěl bych se tě jen zeptat jestli je tvá tvorba někde k poslechnutí ať můžu posoudit :-)
PS: Maxxu znám :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

par veci mam taky na soundcloudu.. neco najdes i treba na beatportu. posledni dobou ale nic nedavam ven, takze uplne aktualni zvuk nemohu nabidnout :-) (ad vyznam vety - muzes se s nami podelit o svou produkci, ale tezko o nase nazory ;) )
sc *** beatport

Odpovědět