Mix

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
RRReyeMMM

Mix

Příspěvek od RRReyeMMM »

Zdravim som tu novy a chcel by som poprosit niekoho o radu ohladom mixu?Hram sa s elektronickou hudbou ani nie rok takze som stale zaciatocnik.Uz sa trochu blizim k zvuku co chcem dosiahnut ale stale to nie je ono.Problem mi robi najst dobru basu a jej uprava lebo vzdy ju mam taku nejaku "neforemnu" rozlietanu kade tade:)A samozrejme mix mi robi problem.S masteringom sa nezaoberam este vobec lebo to pokladam za top level..Mozete mi teda poradit co poupravovat? Tu je ukazka

Axerathix

Re: Mix

Příspěvek od Axerathix »

Nie som v tom profik, tiez som amater, ale aspon ti dam moj pohlad na vec.

Neviem ci si pouzil aj nejaku kompresiu alebo nieco take, ale ked som to pustil na mojich reproduktoroch, nepocul som ziadnu basu. Objavil som ju az ked som si dal sluchatka. Ak pouzivas kompresiu, podla mna to bude nou, potom ma uz len napada, ze je potichsie oproti ostatnym nastrojom. Ak pouzivas EQ na basu kde stlmujes spodne frekvencie, tak tiez by som to nerobil, skor by som zvysoval, nech to basuje. Inak co som pocul na sluchatkach, myslim ze basa je sama o sebe ok a hodi sa k ostatnym nastrojom co si pouzil.

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Dik moc za pomoc!Nie nepouzil som kompresiu len sidechain s peak controlerom.Ale mam tu hlasitost potichsie oproti ostatnym nastrojom ako hovoris.Teraz som si to skusal dat hlasnejsie (len basu) a prisiel som na to ze ta basa sa k tomu vobec nehodi az ked je stisena tak sa to da.Vdaka tebe uz som asi prisiel na to kde som robil doteraz chybu:)A robil som to stale.Nedal som si zalezat na vybere zvuku basy cize sa mi to zacalo byt s ostatnymi vecami a preto som len basu stisil a uz sa to dalo ale na ukor toho ze basu nie je ani poriadne pocut..Inak ja robim cez sluchatka beyerdynamics co su docela nabasovane tak mi to ani neprislo a zdalo sa mi ze je tej basy dost..Este raz dik moc! Idem skusit najst lepsiu basu a dat jej viac volume.

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Mne tam okrem ineho chyba priestor najme v spodkoch od cca 170Hz.

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Cav Tommy.Myslis od 170Hz nizsie?A ako docielit aby tam bol priestor?Ja vzdy dam len kick a aj ten orezem skoro len na top kick..A sidechain na bassu.Poradis mi prosim ta nejaku fintu?Inak ja som vzdy myslel ze mi chyba priestor skor v stredoch,ze mi to tam hra jedno cez druhe.

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Sorry, myslel som vyssie. Plus tej base by mozno pomohol chorus na nizzisch stredoch. Mne osobne velmi dobre sluzi ozone stereo imager na tieto veci, na chorusy casto pouzivam voxengo.

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

A to sa da aj nastavit ze na akych frekvenciach tej basy napriklad chces dat chorus alebo stereo?Lebo na spodky sa stereo nepouziva co som doteraz nastudoval.Ten izotope ozone je strasne drahy :(Ja sa momentalne snazim naucit zaklady,aby malo vsetko vyvazenu hlasitost a aby kazdy nastroj bol jasne pocut.Vobec som sa este nezaoberal stereom alebo reverbami..A teda bez sterea sa neda vytvorit priestor?Myslim aby kazdy nastroj mohol volne dychat?A ako presne sa vola to voxengo?

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

No, bud si tu basu navrvstvis Mono spodky + chorus nizsie stredy, alebo mozes prehnat celu basu chorusom a cez Imager vratit sub na mono. Ale vrvstvenie mi pride viac košér. Ako priestor som myslel skor viac roztiahnut stereo ako spravit panning. Celkovo v house mi to pride viac o Mono/Stereo mixe ako o nejakom extremnejsom panningu. A to voxengo je z bundla Analogflux, ale vyber je siroky.

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Tak som "naklonoval" tu basu cize jedna hra povodne tie spodky a druha to iste o oktavu vyssie.Potom som tu druhu prehnal cez chorus a pridalo to trochu "atmosfery" to ma byt vysledok?Znie to trosku ako ked hra na pozadi pad-neviem jak sa to slovensky inak povie:)A hej chapem ako to myslis s tym stereom..

Odpovědět