Mystical Woodland - Shift
- Jirka Štolfa
Mystical Woodland - Shift
Naposledy upravil(a) Jirka Štolfa dne 04 bře 2014 18:16, celkem upraveno 2 x.
Re: Mystical Woodland - Shift
tak takhle jsem pohadku o seherezade jeste vypravet neslysel. skoro jako korsakov! jako mam nejaky osobni vyhrady ke stereu a taky mam pocit, ze dole by to mohlo bejt o neco duraznejsi (coz asi i uzce souvisi), ale rozhodne dokazes skoro na deseti minutach nenudit! a to je kumst 

biscuit: myslis DJane Korsakoff ?

vyhrady :
- basa s kopakom su moc potichu - basa je navyse dost tenka, uplne najlepsie by jej prospelo keby si ju transponoval (spolu z celym zvyskom skladby samozrejme
) tak o 2-3 poltony dole .. pripadne sa skus pohrat s EQ a pridat jej niekde okolo 60-100 a pripane ju prehnat este (pred EQ) jemnym ovedrivom (ale fakt extremne jemnym, len aby trosku nabrala viac harmonickych ktore nasledne doladis EQ) - ale neviem ci sa tomu moc bude dat pomoct, je proste hrana moc 'vysoko' co sa tyka not.. fakt ta transponacia dole nizsie by jej pomohla asi najviac
- kopak nema punch .. tu mam pocit ze by mu pomohlo pridat niekde okolo 120 - 180 hz (presne treba skusit)
takto ako to je, sa kopak aj basa uplne stracaju v mixe a nema to tu energiu tanecnu ktoru by to mohlo mat .. najlepsie to budes pocit ked si to hodis do playlistu s inym (hociakym) psytrancom, pustis niekde v strede, potom prehodis na oficial a pustis opat niekde uprostred - hned budes pocut o com hovorim
inak zaujimavy neo-goa experiment, ked vyladis tu basu s kopakom tak na party by to ludi urcite bavilo ..

vyhrady :
- basa s kopakom su moc potichu - basa je navyse dost tenka, uplne najlepsie by jej prospelo keby si ju transponoval (spolu z celym zvyskom skladby samozrejme

- kopak nema punch .. tu mam pocit ze by mu pomohlo pridat niekde okolo 120 - 180 hz (presne treba skusit)
takto ako to je, sa kopak aj basa uplne stracaju v mixe a nema to tu energiu tanecnu ktoru by to mohlo mat .. najlepsie to budes pocit ked si to hodis do playlistu s inym (hociakym) psytrancom, pustis niekde v strede, potom prehodis na oficial a pustis opat niekde uprostred - hned budes pocut o com hovorim
inak zaujimavy neo-goa experiment, ked vyladis tu basu s kopakom tak na party by to ludi urcite bavilo ..
dendy, ty si jedl vtipnou kasi vid
myslel jsem korsakova, kterej napsal seherezadu, ne nejakou stetuli 
jinak jeste k tomu spodku, to co jsem rikal (stereo) - zase klasickej problem, staci zmonit dole a ono se to razem spetku probere - neni to vselek, ale dostane to vetsi smysl ten mix a i pomery se najednou vylepsi. rikam to furt a vsude, oldskool pravidla pro mix "na vinyl" maj vyznam i v dnesni dobe. alespon ja to tak cejtim.

jinak jeste k tomu spodku, to co jsem rikal (stereo) - zase klasickej problem, staci zmonit dole a ono se to razem spetku probere - neni to vselek, ale dostane to vetsi smysl ten mix a i pomery se najednou vylepsi. rikam to furt a vsude, oldskool pravidla pro mix "na vinyl" maj vyznam i v dnesni dobe. alespon ja to tak cejtim.
- Jirka Štolfa
Díky za komenty. Vím o čem mluvíte. Ten problém vznikl při limitaci. Sice jenom pár dB, ale i tak to hraje roli. Před limitací to bylo víc punchy. Chce to v mixu potáhnout basu a kopák trochu nahoru aby to šlo skrz zbytek, nebo nahodit velice jemnou sidechain kompresi, aby to i po průchodu limiterem bylo dost dynamické a basa a kopák šly skrz. Jinak kopák i basa jsou mono.
tak to nechapu. zkus si master prohnat otium basslane a nastav si frekvenci na nejakejch 400Hz a neco uslysis...
toto ti limitacia nespravi.. proste uz v zaklade to muselo byt nedobre - potichu.. skus taku fintu .. vysampluj si z hociakeho oficialu (pripadne z 2-3) len par taktov kde ide len basa a kopak .. natiahni si to do projektu.. a potom si pusti tak aby ti zahral ten loop (loppy) a hned za tym pasaz kick+basa z tvoj tracku - okamzite budes pocut co je zle 
tie veci co ja pisem su vsetko hlavne problemy frekvencneho charakteru, ta hlasitost je len druhorada (aj ked aj to je problem) .. psytrance proste stoji a pada na poriadnom jasnom prieraznom kopaku a base, to musi valit a byt jasne dominatne .. potom ten track funguje, a ludia ked tancuju sa mozu zblaznit ... takto to nefunguje, co je skoda lebo inak tie ostatne elementy tracku su zaujimave ..
ak chces posli mi ten track s vypnutymi stopami kopak/basa, a ja ti poslem s5 ukazku ako asi by to malo byt

tie veci co ja pisem su vsetko hlavne problemy frekvencneho charakteru, ta hlasitost je len druhorada (aj ked aj to je problem) .. psytrance proste stoji a pada na poriadnom jasnom prieraznom kopaku a base, to musi valit a byt jasne dominatne .. potom ten track funguje, a ludia ked tancuju sa mozu zblaznit ... takto to nefunguje, co je skoda lebo inak tie ostatne elementy tracku su zaujimave ..
ak chces posli mi ten track s vypnutymi stopami kopak/basa, a ja ti poslem s5 ukazku ako asi by to malo byt

pockaj pockaj, to nieje ziadna stetula, nahodou to je vyborna DJ-ka a producentka, respekt voci nejbiscuit píše:dendy, ty si jedl vtipnou kasi vidmyslel jsem korsakova, kterej napsal seherezadu, ne nejakou stetuli
.

takto nejak : (vysekol som pasaz kde nemas basskick v originali a este na zaver loopu som ti dal samostatne kick a basu keby si to chcel pouzit
)
http://dl.dropboxusercontent.com/u/7116 ... _remix.wav
jo a este 1 uplne klucova vec - nemilosrdne na vsetky stopy mimo kopaku a basy daj low shelf (alebo rovno hipass) okolo 120-150 hz) .. ten spodok potrebujes zo vsetkeho odpalit - potom ti to bude perfektne fungovat a bude to mat ten spravny groove
inak nabuduce by som sa netahal zo zakladnou basou az k A-cku, lepsie pracuju basy ktore maju gro tak D az G .. ked ides toninou smerom k nizsim tonom, mas taku temnejsiu naladu, cim ides vyssie tak je to take hopsavejsie disko a je komplikovanejsie potom na EQ vyladit tu basu tak aby to hopsave disko nebolo
)
s takouto nejakou basou/kopakom (nevrdim ze presne touto) to bude pecka ktoru si budem rad pustat

http://dl.dropboxusercontent.com/u/7116 ... _remix.wav
jo a este 1 uplne klucova vec - nemilosrdne na vsetky stopy mimo kopaku a basy daj low shelf (alebo rovno hipass) okolo 120-150 hz) .. ten spodok potrebujes zo vsetkeho odpalit - potom ti to bude perfektne fungovat a bude to mat ten spravny groove

inak nabuduce by som sa netahal zo zakladnou basou az k A-cku, lepsie pracuju basy ktore maju gro tak D az G .. ked ides toninou smerom k nizsim tonom, mas taku temnejsiu naladu, cim ides vyssie tak je to take hopsavejsie disko a je komplikovanejsie potom na EQ vyladit tu basu tak aby to hopsave disko nebolo

s takouto nejakou basou/kopakom (nevrdim ze presne touto) to bude pecka ktoru si budem rad pustat

- Jirka Štolfa
Dík, ale nic kloudného sem z toho nedostal. Nechám to tak jak to je. Nic není dokonalé. Když se to snažím potáhnout směrem k brutálnější base, tak mi uniká ten skvělý výraz, který to má.
skoda, mohla z toho byt fakt pecka .. ale tak ked si ako autor spokojny tak ..
tak mi posli aspon mixdown bez kopaka a basy a ja ti tam doplnim ten moj kopak s basou do celeho tracku a bude to 'ray subject bass edit' verzia 

jirko, myslim ze je skoda, ze jsi vuci tomu takhle pasivni.. ale samozrejme z myho pohledu, ty to treba vidis jinak 

- Jirka Štolfa
Nejsem, já to ještě zkusím až budu mít trochu chuti se v tom vrtat. Ono je to totiž o tom přemíchat to celé. Až když s tím nic neudělám tak to předám dendymu ať z toho něco vykouzlí. Díky za podporu.
- Jirka Štolfa
- Jirka Štolfa
pisal mi znamy na fejsbuku ze vraj to mame skusit poslat do Ovnimoon Records ze by to mohli kludne vydat .. nechces skusit ? https://www.facebook.com/OvnimoonRecords