Nova vec: Don't leave me

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
marion

Nova vec: Don't leave me

Příspěvek od marion »

Ahojte, tak som tento tyzden dokoncil jednu skladbu. Je to taky Future chill track, uz dlhsie som ho piloval. Najviac som sa natrapil s tym dropom. Snad to uz bude ok. Vokaly su sample, upravil som pitch, tempo + nastrihal tak aby to sadlo. Chcel som vyskusat takyto vocal track :-) Budem rad za nazory. Dakujem.

tony9

Re: Nova vec: Don't leave me

Příspěvek od tony9 »

Fajn věcička. Škoda, že zpěv jsou samply.
Ke stylu se nevyjadřuju. Já elektronickým stylům moc nerozumím.
Na zvuku určitě něco najdou kluci:-)
Za mě je zvuk fajn.
Jak dlouho ti trvalo než jsi to dostal do téhle podoby?

marion

Příspěvek od marion »

Dakujem za koment :-)
Na tomto som robil asi 6-7 full dni ak by som to mal zratat.
Urcite by to bolo lepsie so spevakom no to este asi potrva.
Tu som sa hral s vocal samplami cez "Splice" a zdalo sa mi to dobre na to to dokoncit.

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Není to sic můj cup of tea, ale vzalo mě to a to dost silně. Většinou vypínám po 10 vteřinách, ale tohle je dost dobrý! Akorát bych ztánul trochu muziku na úkor zpěvu. Výborná práce, gratuluji.

dendy

Příspěvek od dendy »

moze byt ! Tento zaner nemam uplne do detailu napocuvany (myslim ze miesty expert na tento styl je najma gambler takze on by ti urcite vedel dat najviac kompetentny feedback), ale len cisto laicky z toho co som doteraz zachytil mi to pride velmi dobre spravene, je tam variabilita, zvukovo je to ok, nic mi tam nevadi, takze za mna palec hore, podla mna dobra praca !

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

No musel som googlit jaky subzaner je Future Chill, ale ani wikipedia nepomohla :-)
Stylovo mi to pride skor ako nejaky spomaleny EDM track.
EDM ma nebavi ani trosku, takze po hudobnej stranke sa nemozem vyjadrit.
Zvukovo to je ale ok.

dendy

Příspěvek od dendy »

sabiani ono sa to origianlne vola future bass, nie future chill :) marion myslel predpokladam to :)

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Ok, tak je to future bass. Ale stale tam nepocujem nic futuristicke, je to dost cheezy a ako som uz povedal, pride mi to ako spomalene EDM, trochu nalomene, ale inak to pouziva vsetky tie zvuky a postupy.
Nechcem byt hejter ale ten nazov je zavadzajuci, nazval by som to radsej EDM Chillstep :-D

dendy

Příspěvek od dendy »

tak, vsetci co tento styl robia ho tak volaju .. netusim preco z coho to vzniklo, neviem historiu tohoto subzanra ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Future_bass

teraz su toho celkom plne komercne radia ..

marion

Příspěvek od marion »

Ahojte, dakujem za komenty. Potesili :-)
A myslel som Future Chill. Na internete je toho dost sample packov, playlistov na spotify ...
Mozno to ani nie je presny nazov stylu. Je to velmi blizko k Future bass len pomalsie.
Future bass je EDM a hrava sa v kluboch, future chill je pomalsi. Charakteristicke su vokaly, poriadny drop so saw padmi.
Nehovorim ze moj track je future chill ale snaha to dosiahnut to bola :-)

https://open.spotify.com/user/robbinsen ... ZnS2TeCucr

dendy

Příspěvek od dendy »

presiel som prvych 6 veci v tom playliste a viac nevladzem pocuvat, hodne mimom moj vkus taka hudba .. ten tvoj track mi pride o 5 tried lepsi ako cokolvek z tych prvych 6 skladieb co som vladal pocuvat :-D

mne ten tvoj ozaj pride blizsie veciam z toho youtube setu co som sem dal - mozno keby si to len trosku zrychlil, dajme tomu o 10 bpm, tak to mas presne ono :-) napriklad cca odolo 30minuty tam je taka pasaz co je este viac "chill" nez to tvoje cize podla mna by to tam v pohode zapadlo..

mezi tymi blbostami z tej spotify linky by bolo az prilis kvalitne :mrgreen:

marion

Příspěvek od marion »

Tak ten playlist je naozaj trosku mimo aj na mna ked ho teraz pocuvam :-)
Future bass som skusal tiez (hlavne taky (Odesza style) ale to uz nie je celkom Future bass.
Future chill je velmi fajn.

Inspiracia je napriklad Direct:
https://open.spotify.com/artist/5eOyDcF ... 3-9fknjguw

Alebo Said the Sky:
https://open.spotify.com/artist/4LZ4De2 ... Qi2wzgt2mA

Diky za pochvalu :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

Pocuvam ten Direct, jo moc dobre to je, to sa mi paci !

lavender

Příspěvek od lavender »

ahoj,
vypocul som si viacero veci na tvojom SC aj tuto dont leave me.
instrumentalne to mas velmi pekne spravene. napady - super :)
na moj vkus to zabija kombinacia synth piano, slaky. a nahallovane. ked si vsimnes napr produkciu toho Direct-a, nema to take "romanticke", alebo ako nazvat to, co vo mne kombinacia synth piano, slaky evokuje.
urcite by som sa pohral s vyberom zvukov. potom samozrejme mix, ale to sa da zlepsovat vzdy a vsade do aleluja :D
drzim palce!

marion

Příspěvek od marion »

S mixom mam velke problemy, nebavi ma mixovanie. Robim to za pochodu a hlavne mam problem vyplnit priestor bez pouzitia vela reverbu, presne ako spominas. Alebo ak ho pozijem vela mat ho pod kontrolou, lebo inac to nemam take ciste ako napriklad ten direct. Co sa tyka toho piana, strings to moze byt ze sa este hladam, skusam aj epicku hudbu vid skladba Kaira co prikladam kde pouzivam piano a orchestralne veci. A tak vznika aj taky mix medzi. V kazdom pripade ta romantickost, sladkost mi je blizka ... s tym vela nenarobim :-) Dufam ze necita moja zena lebo doma nemam pocit ze by som prekypoval romantikou :-) Dakujem za rady, urcite pomozu.

Odpovědět