Tohle metalove album jsem michal v prubehu posledniho roku. Treba to nekoho tady zaujme:)
https://octagone.bandcamp.com/album/atr ... e-pendulum
Octagone - Atratus: The Pendulum
Re: Octagone - Atratus: The Pendulum
Ahoj, sjel jsem to celé a celkem mě to zaujalo. Aby to působilo jako Born of Osiris, tomu ještě trošku hudebně něco chybí... Ale kluci jsou to šikovní. Výborný zpěv. Na to, že to jsou Plzeňáci zní fakt dobře (americky).
Co bylo referenční nahrávkou?
Chtěl bych se zeptat na zvuk kytar - konkrétně který aparát byl při nahrávání použit? Nebo je to simulace? Podle podladění mi přijde, že kytary jsou osmistrunky, případně podladěné sedmičky - lampové aparáty se s takovým podladěním velmi často špatně potýkají. Lidi na podobný "djentík" používají většinou tranz. zesák od Line 6... Jak moc jsi je ořezával?
Kde všude a jaké samply byly použity na bicí?
Ta basa hrála tak plechově již sama o sobě?
Zkresloval jsi zpěv?
Co bylo referenční nahrávkou?
Chtěl bych se zeptat na zvuk kytar - konkrétně který aparát byl při nahrávání použit? Nebo je to simulace? Podle podladění mi přijde, že kytary jsou osmistrunky, případně podladěné sedmičky - lampové aparáty se s takovým podladěním velmi často špatně potýkají. Lidi na podobný "djentík" používají většinou tranz. zesák od Line 6... Jak moc jsi je ořezával?
Kde všude a jaké samply byly použity na bicí?
Ta basa hrála tak plechově již sama o sobě?
Zkresloval jsi zpěv?
Dik za poslech. Referencni nahravka tady vyjimecne nebyla, proste to takhle vyslo:) Kytary jsou doubletrackovany a jen simulace. Je to zkombinovany na jednom tejku Lepou Lecto a na druhym tejku TSE x30. Pred nima jeste TSE808 a potom impuls - zkombinovany nejaky catharsis a diesel. Kytary nevim co byly zac, zkusim se zeptat. Na base je taky nejaka simulace, myslim ze ten basovej zesik od ignite Amps, plus par dalsich veci. Bici jsou jenom samply - NI Modern drums, plus nejaky plechy primichany ze superior drummera. Zpev je trosku nakreslenej uz pri naberu (kluci si to nahravali sami pres nejaky line6
a pak u me v mixu jeste trosku upraveny. Zkusim sem poslat autory, aby ti zodpovedeli dotazy.

Jinak v mixu jsou pouzite pluginy od UAD, fabfilter pro-q, pro-mb a pro-l, na reverby lexicon pcm bundle. Plus par free veci (bootsy, vladg, atd).
marylin:
Díky za reakci. Aparát byl, jak Amorph již pravil, čistě simulační - normálně užíváme standardní aparát (Dual R. resp. 6505+ u mě a Line6 PODX3+Mesa 50/50). Jakkoliv se považujeme mnohem víc za death metal než jakýkoliv djent, myslím, že s pomocí trocha know-how (TS, aktivní snímače...) nemá lampový zesilovač ani s velkým "djent" podladěním žádný problém.
Pro zajímavost zbytek použitého vybavení -
- všechny kytary se nahrávaly na Schecter C-7 Blackjack ATX, ale nebýt jednoho sóla, kde užívám nejtenčí strunu, klidně bych to celé nahrál na podladěnou šestistrunku. Móda osmistrunek mě zcela míjí. Basa hraná na čtyřku Warwick a MXR compresor, basa je nějaká vysoká řada, na přesný typ (nějaký discontinue model) bych se musel zeptat bratra. Každopádně přes Aguilar aparát ta basa zabíjí. Zpěvy jsme nahrávali přes onen výše zmíněný Line6 X3 a Rode mikrofon. Pokud by tě zajímalo cokoliv dalšího, rád zodpovím.
Díky za reakci. Aparát byl, jak Amorph již pravil, čistě simulační - normálně užíváme standardní aparát (Dual R. resp. 6505+ u mě a Line6 PODX3+Mesa 50/50). Jakkoliv se považujeme mnohem víc za death metal než jakýkoliv djent, myslím, že s pomocí trocha know-how (TS, aktivní snímače...) nemá lampový zesilovač ani s velkým "djent" podladěním žádný problém.
Pro zajímavost zbytek použitého vybavení -
- všechny kytary se nahrávaly na Schecter C-7 Blackjack ATX, ale nebýt jednoho sóla, kde užívám nejtenčí strunu, klidně bych to celé nahrál na podladěnou šestistrunku. Móda osmistrunek mě zcela míjí. Basa hraná na čtyřku Warwick a MXR compresor, basa je nějaká vysoká řada, na přesný typ (nějaký discontinue model) bych se musel zeptat bratra. Každopádně přes Aguilar aparát ta basa zabíjí. Zpěvy jsme nahrávali přes onen výše zmíněný Line6 X3 a Rode mikrofon. Pokud by tě zajímalo cokoliv dalšího, rád zodpovím.