Oldřich Janota trochu jinak
- Greyhound90
Re: Oldřich Janota trochu jinak
Přátelé jen pouze na závěr: zkuste přearanžovat hudbu a text takové legendy jako je Oldřich Janota (kdo neví, zkuste wikipedii). Je to něco opravdu jiného, než lepit ve Fruity loops dávno profláknuté techno smyčky stažené z internetu.
NIc ve zlem ale to ze je legenda neznamena ze vse co dela je perfektni a to se specialne ukazuje v tomhle tracku. Nevim s jak kvalitnim materialem si musel pracovat na vyrobeni mixu ci co si delal, ale cela diskuze je o songu ( a i klipu ).
Slovo "dno" mozna bylo az moc tvrde na skousnuti (slysel jsem uz horsi veci) ale jit s takto zpracovanym songem ven je dost odvazny kousek. Myslim ze neni treba, kvuli nazoru na jednu IMHO opravdu nepovedenou skladbu, zlehcovat tvrdou praci v ostatnich zanrech.
I ti "lepici loopu" maji za sebou vetsinou klasicke hudebni vzdelani (ti uspesni a legendy) a ovladaji nekolik nastroju, a i tem se ne vzdy vse povede tak jak ma a proto i v techto zanrech existuje odpad a excelentni veci. Je to o lidech a jejich schopnostech a ne o zanru.
Slovo "dno" mozna bylo az moc tvrde na skousnuti (slysel jsem uz horsi veci) ale jit s takto zpracovanym songem ven je dost odvazny kousek. Myslim ze neni treba, kvuli nazoru na jednu IMHO opravdu nepovedenou skladbu, zlehcovat tvrdou praci v ostatnich zanrech.
I ti "lepici loopu" maji za sebou vetsinou klasicke hudebni vzdelani (ti uspesni a legendy) a ovladaji nekolik nastroju, a i tem se ne vzdy vse povede tak jak ma a proto i v techto zanrech existuje odpad a excelentni veci. Je to o lidech a jejich schopnostech a ne o zanru.
- Greyhound90
Stan: berme to tak, že se ti tato skladba nelíbí. A nejen tobě jak vidno. Mě velmi, neboť je to jedna z nejlepších skladeb Janoty a znovu opakuji nejsem autorem textu ani hudby. Proto jsem ji zde zveřejnil. Možná tento váš pocit ovlivnilo ne zrovna podařené opravdu silně amatérské video, nevím. Lepiči loopů pro mě nejsou skladatelé a nikdy nebudou. Možná jsem zaspal dobu, ale jeto tak. O to hůř, pokud mají klasické hudební vzdělání. Ale nechci se pouštět do akademických šarvátek. Ty máš na to svůj názor a já svůj a tím bych polemiku na toto téma ukončil.Jejich hudba se mi prostě nelíbí. Neberme to tragicky. Na tomto fóru tuto skladbu sepsuli asi čtyři lidé. Při křtu desky v Písku při této skladbě bylo standing ovation. Davová histerie podpořená alkoholem po desáté hodině jistě není ten správný argument, ale kdyby ta skladba byla opravdu tak špatná, nikdo by ani nepíp.
jj,
cize vlastne je to tak, ze ty odsudzujes popredu ludi podla toho akym sposobom pracuju s muzikou
ach jaj, tragedia. keby nebolo looplepicov by ste vy instrumentalisti castokrat nahravali jednu posratu linku 2 dni a jedna skladba by sa nahravala mesiac a nie pol dna...
edit: predpoklada sa, ze jeden klub plny kamaratov neviem ci je relevantna vzorka posluchacov. ale pre dobitie si bateriek v egu to asi staci... o to tazsi je potom navrat do reality.
cize vlastne je to tak, ze ty odsudzujes popredu ludi podla toho akym sposobom pracuju s muzikou
ach jaj, tragedia. keby nebolo looplepicov by ste vy instrumentalisti castokrat nahravali jednu posratu linku 2 dni a jedna skladba by sa nahravala mesiac a nie pol dna...
edit: predpoklada sa, ze jeden klub plny kamaratov neviem ci je relevantna vzorka posluchacov. ale pre dobitie si bateriek v egu to asi staci... o to tazsi je potom navrat do reality.
- Greyhound90
Dendy, máš pravdu, ono to opravdu nemá cenu....dendy píše: ↑15 kvě 2018 09:04Este jednu vec som pochopil. Horsie od toho, niekoho zdrbat len preto ze podla mojich kriterii je jeho hudba blbost, je ked niekto takto zdrbe mna, a ja sa zacnem obhajovat alebo s nim polemizovat ..
Nie ze by som to kedysi nerobil, robil, prave preto som si tak nejak dosiel k zisteniu ze je to nezmysel ...
Do prdele, chlapci, vzájomný rešpekt by fakt nezaškodil ani vám ani tomuto fóru... lavender, nemusel si ten song fakt hneď tým tvojim prvým príspevkom tak škaredo zhodiť (Stan, sorry, ale ty si to svojim príspevkom iba poistil), poniektorí vieme, že ti bolo niečo vydané (a možno tiež vo vydavateľstve "plnom kamarátov", kto vie...), preto si nemyslím, že si nejak frustrovaný z neúspechu a potrebuješ ho ventilovať, ale skôr by som čakal erudovaný prístup k veci a konštruktívnu kritiku od niekoho, koho hudba už je na nejakom "lejbly"...lavender píše: ↑16 kvě 2018 08:32jj,
Nie som tu dlho, toto fórum je super zdroj informácii a rád, vlákno nové tracky ma baví asi najviac, ale neposúvajme ho na úroveň sprostých diskusií plných urážok, stačí len trocha empatie.
Protoze tady byla zminka o konstruktivni kritice tak jsem si to ted poslechl se zavrenyma ocima jeste jednou.
Takze: pauza po intru a v dobe prednesu jak "muz zasazeny bleskem" je nasilna a neprirozena, frazovani zpevu (typu Misik nebo Prokop) je dost mimo a je neprirozene s podtextem rytmu skladby, outro po skladbe (opet nesmyslna pauza) je, tipnu si, o 6dB nize a jako by do songu nepatrilo.
Tak to je ve zkratce par veci ktere mi na skladbe vadi a to je vyjadreni pouze k mixu a aranzma skladby. Pro me osobne to proste neni to pravy orechvy co by jsem byl schopen poslouchat ci si koupit album na zaklade teto skladby. Poslouchal jsem od daneho interpreta i jine skladby pro ucelenejsi obrazek. Zrejme je skvely basnik a textar ale ... no necham toho.
To je moje doufam konstruktivni kritika po druhem poslechu na obhajeni meho nazoru na tuto skladbu.
Takze: pauza po intru a v dobe prednesu jak "muz zasazeny bleskem" je nasilna a neprirozena, frazovani zpevu (typu Misik nebo Prokop) je dost mimo a je neprirozene s podtextem rytmu skladby, outro po skladbe (opet nesmyslna pauza) je, tipnu si, o 6dB nize a jako by do songu nepatrilo.
Tak to je ve zkratce par veci ktere mi na skladbe vadi a to je vyjadreni pouze k mixu a aranzma skladby. Pro me osobne to proste neni to pravy orechvy co by jsem byl schopen poslouchat ci si koupit album na zaklade teto skladby. Poslouchal jsem od daneho interpreta i jine skladby pro ucelenejsi obrazek. Zrejme je skvely basnik a textar ale ... no necham toho.
To je moje doufam konstruktivni kritika po druhem poslechu na obhajeni meho nazoru na tuto skladbu.
Naposledy upravil(a) Stan dne 16 kvě 2018 10:52, celkem upraveno 1 x.
Stan ma pravdu v 3:35 je to neprirodzene,vypadol reverb mozno bol v demo verzii
skladba je ok ale to video musel robit nejaky retard alebo niekto podporeny alkoholom po 10 hodine
skladba je ok ale to video musel robit nejaky retard alebo niekto podporeny alkoholom po 10 hodine
@ivanB - no vidim, ze ta moje vydavanie nejako sere ("lejbel", "lejbel plny kamosov"). no ja s tym nic nespravim.
kritiku som tu dal (na druhykrat - asi som predpokladal, ze po pozreti a vypocuti videa to bude jasne kazdemu), prvy prispevok bol podla mna najuprimnejsi. ale vidim, ze tu sa radsej tahaju medove fuzy popod nos. lebo to skomponoval a otextoval niekto znamy. vies, toto mne je v podstate jedno, aj majster tesar sa utne ako sa hovori. a podla mna sa nic strasne nestalo. zivot ide dalej, tesari mozu tesat, skladatelia skladat, instrumentalisti hrat, lepici lepit.
kritiku som tu dal (na druhykrat - asi som predpokladal, ze po pozreti a vypocuti videa to bude jasne kazdemu), prvy prispevok bol podla mna najuprimnejsi. ale vidim, ze tu sa radsej tahaju medove fuzy popod nos. lebo to skomponoval a otextoval niekto znamy. vies, toto mne je v podstate jedno, aj majster tesar sa utne ako sa hovori. a podla mna sa nic strasne nestalo. zivot ide dalej, tesari mozu tesat, skladatelia skladat, instrumentalisti hrat, lepici lepit.
Nesere, ja ti to prajem (a nemusíš tomu veriť), len si to proste nepochopil, o čo mi išlo...
@ivanB nie nepochopil a domyslanie nerobi dobrotu.
- Greyhound90
Prostě mi to nedá.. Děkuji uvanB. Moudrá slova. lavender: jsem stejného názoru jako ty v tom smyslu, že známé jméno ještě nemusí znamenat kvalitu. Souhlas. Nechápu však, kde zrovna ty bereš sebevědomí na takovou kritiku, když sám nic neděláš. Je to totéž, jako kdybych kritizoval nějakého fotbalistu, když jsem párkrát kopl do míče na plácku břed barákem a pak jsem jak sám píšeš "triezvo usudil ze na to nemam". Pokud jsi schopen složit a otextovat lepší skladbu než byla tato, pošli ji sem. Rádi se všichni poučíme jak to má správně vypadat. Pokud nikoli, raději sem už nic dál nepiš.
Greyhound90 : nechcel som sa zapajat do tejto debaty .. Ale toto uz je naozaj odveci .. Predsa aby si posudil , ci je niekto dobry fotbalista , tak nemusis byt MARADONA ..
- Greyhound90
Pytkin: Taky se ti to nelíbí. OK beru. Maradona by se určitě nezúčastnil této diskuze. Nemá to zapotřebí. Ozvali se ovšem jak už to bývá někteří fotbalisté z okresního přeboru a kopají mi do kotníků aniž by mi ukázali, jak se má hrát správný fotbal. Vždycky jen alibisticky zmlkli. Proto tato má reakce. Nechtěl jsem si jak si mylně někdo vysvětluje tímto příspěvkem honit své ego. Na to už mám své roky. Jen jsem zde zveřejnil písníčku, kterou jsem přearanžoval a která se mi líbí. Vůbec jsem netušil, že se rozpoutá tak nenávistná kampaň od některých z vás. Že se vám nelíbí mě sice mrzí, ale nic s tím nenadělám. Ale nejvíc mě mrzí, jaké emoce lze vyvolat jednou věcí s kterou někteří z vás nesouhlasí. Myslel jsem, že muzikanti (alespoň dříve to tak bylo) jsou lidé tolerantní. Je vidět, že doba pokročila. Bohužel.
Greyhound90 : Prave naopak .. Ja som si to pustil , hned ako si to sem dal a hovoril som si , preco to tak kritizuju .. Neni to hudba, ktoru by som pocuval .. Ale ani ma to nijak neurazalo ..