Orbbiss - Naivní podkresová hudba

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Orbbiss Music

Orbbiss - Naivní podkresová hudba

Příspěvek od Orbbiss Music »

Dobrý večer,

Rád bych Vás požádal o zpětnou vazbu na můj malý "projekt" s názvem Orbbiss, na kterém již třetím rokem pracuji a brzy ho ukončím. Chtěl bych se do budoucna věnovat něčemu poslouchatelnějšímu a propracovanějšímu. Orbbiss je pouze taková naivní podkresová hudba.
Moc by mě ale zajímal Váš upřímný názor. Uvítám jakoukoliv zpětnou vazbu, pozitivní i negativní :))

Děkuji a přeji pěkné svátky

https://open.spotify.com/artist/3NsnQtw ... u15zxX2qsA

https://www.youtube.com/channel/UC3nl9T ... Kx8p2zm4vQ

tony9

Re: Orbbiss - Naivní podkresová hudba

Příspěvek od tony9 »

Mně se to líbí muzikálně i zvukově.

Nejsem odborník na tenhle žánr.
Proč se to víc nechytá třeba na Youtube nevím. To co jsem slyšel byly fajn oddechovky.

Možná si pořádně poslechnu pár věcí po vánocích a pak k tomu napíšu víc.
To co jsem napsal teď je první dojem ze zběžného poslechu.

Taky přeji krásné svátky.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Dal by som ruku do ohňa, že som sa pred pár týždňami k tvojej tvorbe vyjadroval v podobnom vlákne od teba , ktoré ale už neviem nájsť... zvláštne :? Ale asi sa mýlim, lebo tu si zakladal zaručene "poslední téma, kam si chtěl směřovat veškeré příspěvky ohledně tvojí hudby" post413317.html#p413317 :mrgreen:

Orbbiss Music

Pro IvanB... Nene. Zvláštní to není :) Požádal jsem o odstranění příspěvku, protože jsem ho kompleně celý špatně napsal. Zněl hodně divně. Tento je přesný a taky poslední :)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Aha, tak ak dovolíš, ja už nebudem plytvať svojim časom a nebudem už tvoju hudbu hodnotiť po druhý krát, nakoľko som to už spravil s dobrým úmyslom a myslím, že aj celkom konštruktívne. Ale chápem, PR musíš viesť správnym smerom, aby to tvojej hudobnej kariére neuškodilo…

Pekné sviatky.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Za mě bych napsal úplně to samé, co jsem napsal v původním vlákně.

Orbbiss Music

Promiňte ale vůbec nechápu, proč tak reagujete a mluvíte o PR a hudební kariéře, u které je nám oboum jasné, že žádnou nemám.. Já ten příspěvek nevymazal se zlým úmyslem a vaše hodnocení z něj jsem si vzal k srdci. Asi je to i tím, že běžně na fóra nepíšu, proto jsem podlehl dojmu, že to předchozí sdělení v něm zní podivně. Svým časem neplýtvejte, využijte ho k něčemu produktivnějšímu než poslechu mé hudby.
Také přeji pěkné svátky

IvanB píše:
24 pro 2021 08:18
Aha, tak ak dovolíš, ja už nebudem plytvať svojim časom a nebudem už tvoju hudbu hodnotiť po druhý krát, nakoľko som to už spravil s dobrým úmyslom a myslím, že aj celkom konštruktívne. Ale chápem, PR musíš viesť správnym smerom, aby to tvojej hudobnej kariére neuškodilo…

Pekné sviatky.

Orbbiss Music

Děkuji, vaši odpověď z minulého vlákna mám uloženou :))
Fractal píše:
24 pro 2021 10:06
Za mě bych napsal úplně to samé, co jsem napsal v původním vlákně.

Orbbiss Music

Děkuji za poslech a zpětnou vazbu :))
tony9 píše:
22 pro 2021 22:53
Mně se to líbí muzikálně i zvukově.

Nejsem odborník na tenhle žánr.
Proč se to víc nechytá třeba na Youtube nevím. To co jsem slyšel byly fajn oddechovky.

Možná si pořádně poslechnu pár věcí po vánocích a pak k tomu napíšu víc.
To co jsem napsal teď je první dojem ze zběžného poslechu.

Taky přeji krásné svátky.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

můj názor je stejnej celou dobu, co sem cokoliv postuješ. podle mě jsi neudělal žádný pokrok. proč se vlastně znovu ptáš na názory? máš pocit, žes něco začal dělat jinak?

já si myslím, že je klíčové to, co opravdu chceš ty sám. když ti někdo poradí něco s čím se neztotožňuješ, nebo tomu špatně porozumíš, stejně tě pak taková rada nikam neposune. možná bys to měl opravdu promyslet a pak se ptát konkrétněji, jak na tu kterou věc, než se ptát obecně.

když ale přecejen zopakuju to, co jsem psal už minule:
zvuk - mix jednotlivejch tracků i celková konzistentnost - máš pořád hodně prostoru kam to posouvat (když nepředáš vždycky nějakej úsek tvorby (album, ep apod.) někomu na zpracování, měl bys s tím prostě bojovat sám). zvuk je naprosto klíčová věc a tobě to prostě nehraje (když to řeknu přísně).

v rámci toho jakože alba mi tam chybí nějaká nadřazená myšlenka - ta zvuková nekonzintentnost jde ruku v ruce i s nekonzistentností vývoje toho "alba". nemá to posloupnost, vývoj, nějakej řád - jsou to prostě jen tracky z jednoho období naházený za sebe (můj pocit).

a povzbuzení nakonec. tvoje hudba, i když v sobě místy nese silný známky inspirací, je imho většinou kvalitní a nepotřebuje nic moc jinýho (nemluvím o komerční stránce věci), než kvalitní produkci a trochu přemejšlení nad selekcí při výběru a to včetně snížení počtu emitovaného množství ;-)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Orbbiss Music píše:
24 pro 2021 15:55
Promiňte ale vůbec nechápu, proč tak reagujete a mluvíte o PR a hudební kariéře, u které je nám oboum jasné, že žádnou nemám.. Já ten příspěvek nevymazal se zlým úmyslem a vaše hodnocení z něj jsem si vzal k srdci. Asi je to i tím, že běžně na fóra nepíšu, proto jsem podlehl dojmu, že to předchozí sdělení v něm zní podivně. Svým časem neplýtvejte, využijte ho k něčemu produktivnějšímu než poslechu mé hudby.
Pozri, reagoval som tak preto, lebo som venoval čas si tie tvoje veci vypočuť a napísať na ne zmysluplnú kritiku (Fractal podobne) a ty sa rozhodneš to proste vymazať a následne “zaspamovať” prakticky totožným dotazom, aj keď si možno myslíš, že je v niečom iný. Nemyslíš, že to je trochu neetické voči nám? Ja myslím, že je. Preto som reagoval tak ako som reagoval. S tým PR to bola samozrejme irónia, viem, nemusel som, ale holt citíl som sa v danom okamihu trochu dotknuto, tak som si dovolil… Sorry, som od kosti občas taká cynická nátura.
Naposledy upravil(a) IvanB dne 24 pro 2021 22:14, celkem upraveno 1 x.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Mě mazání témat vyloženě sere. Za a) je v tom bordel; za b) není k tomu fakt žádný dobrý důvod; za c) přesně jak píše IvanB, člověk obětuje čas, poslechne si to, napíše fakt všechno co ho napadne, aby mohl pomoct, zkritizovat, nebo pochválit, posunout, i třeba shodit; to jsou někdy desítky minut "práce".

Zrovna včera bylo smazáno téma o "DAWless" tvorbě. Téma, které bylo konstruktivní, mělo neotřelé názory zastánců, haterů i těch něco mezi. Proč? No mě by to v životě smazat nenapadlo. Už je mi to jedno, ale prostě to nepochopím.

Orbbiss Music

V tom případě se omlouvám. Samozřejmě chápu, že když člověk investuje čas a podobně, je smazání tématu vyloženě nevděk. Polepším se. Toto téma tady samozřejmě zůstane :) A za vaši zpětnou vazbu děkuji, ať je ve kterémkoliv tématu.

Orbbiss Music

Děkuji za zpětnou vazbu. A já myslel, že už je to trochu dál :) Bude to chtít více času a taky střídmosti - Ano, té hudby mám vyloženě hodně. Větsina skladeb vznikala primárně pro regionální televizi, kde jsem dlouhodobě pracoval. Případám si za ty tři roky jako fabrika na rychlohudbu. V Srpnu jsem s tím skončil, protože bych se právě rád věnoval něčemu kvalitnímu a propracovanému :)
Čím vám ta inspirace přijde? Někteří lidé říkají, že jim má hudba připomíná Enigmu. Až teď si vlastně naplno uvědomuji, že tam jistý nádech je. O zvuku názvů skladeb ani nemluvím. Předtím mi to ale tolik nedocházelo. Asi Enigmu poslouchám až moc často :)
biscuit píše:
24 pro 2021 17:26
můj názor je stejnej celou dobu, co sem cokoliv postuješ. podle mě jsi neudělal žádný pokrok. proč se vlastně znovu ptáš na názory? máš pocit, žes něco začal dělat jinak?

já si myslím, že je klíčové to, co opravdu chceš ty sám. když ti někdo poradí něco s čím se neztotožňuješ, nebo tomu špatně porozumíš, stejně tě pak taková rada nikam neposune. možná bys to měl opravdu promyslet a pak se ptát konkrétněji, jak na tu kterou věc, než se ptát obecně.

když ale přecejen zopakuju to, co jsem psal už minule:
zvuk - mix jednotlivejch tracků i celková konzistentnost - máš pořád hodně prostoru kam to posouvat (když nepředáš vždycky nějakej úsek tvorby (album, ep apod.) někomu na zpracování, měl bys s tím prostě bojovat sám). zvuk je naprosto klíčová věc a tobě to prostě nehraje (když to řeknu přísně).

v rámci toho jakože alba mi tam chybí nějaká nadřazená myšlenka - ta zvuková nekonzintentnost jde ruku v ruce i s nekonzistentností vývoje toho "alba". nemá to posloupnost, vývoj, nějakej řád - jsou to prostě jen tracky z jednoho období naházený za sebe (můj pocit).

a povzbuzení nakonec. tvoje hudba, i když v sobě místy nese silný známky inspirací, je imho většinou kvalitní a nepotřebuje nic moc jinýho (nemluvím o komerční stránce věci), než kvalitní produkci a trochu přemejšlení nad selekcí při výběru a to včetně snížení počtu emitovaného množství ;-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

myslím, že to vykání sem úplně nepatří (pls) ;-)
kromě tý enigmy místama velmi silně deep forest. jenže právě těmhle francouzskejm týpkům to hraje neuvěřitelně. já mám asi nejvíc rád (asi z nějakejch sentimentálních důvodů) jejich první desku z roku 92, a když si jí dneska pustím, pořád musím pokyvovat, jak dobrej zvuk na tu dobu měli. imho je to jeden z důvodů, proč byla ta deska tak veleúspěšná, ať si každej myslí o důležitosti skvělýho zvuku co chce.

Odpovědět