Písnička dětství

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Džirka

Písnička dětství

Příspěvek od Džirka »

Rád bych se podělil o novou písničku. (Snad tady moc nespamuju) Je to hodně stará věc, složil jsem ji někdy, když mi bylo 14 let. To je 25 let zpátky :) Akorát text jsem předělal.. Tak buďte shovívavý. Chtěl jsem si na ní vyzkoušet nějaké techniky s kamerou a video editací. Zatím mi to ještě moc nejde, ale už přícházím na nové věci a další video bude jistě lepší :)

Prvotsky

Re: Písnička dětství

Příspěvek od Prvotsky »

Svižné a příjemné! Video uplne v pohode myslim. Format anamorph vid?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky Prvotsky, formát je takovej hybrid. Vzal jsem si nějakej extrémní širokoúhlej formát, který jsem si ale ještě trochu víc zvětšil :)

gambler

Příspěvek od gambler »

Kvalitka ako vzdy aj ked stylovo to je riadna starinka..A vadi mi tam ta Anglictina, naco?Video paradne.. Inak rad by som pocul od teba pesnicku ze by si sa poznazil aby znela "trendy a mainstreamovo"..Sikovny si neskutocne takze urcite by si to zvladol s prstom v nose len asi nechces?

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky Gambler za koment, když mě ta "trendy" muzika tak nějak nebaví.. Chápu, že nedělám hudbu, která hýbe světem, nejsem k tomu stvořen.. nicméně mám jednoduchou filozofii, dělám si co mě baví a při práci ve studiu prostě, nad něčím takovým jako trendy, vůbec nepřemýšlím :)

dJR

Příspěvek od dJR »

:palec+:

peeetras

Příspěvek od peeetras »

:palec+: :wink:
362

vasek

Příspěvek od vasek »

Líbí se mi nejvíc ta pasáž za sólem. Asi proto, že není tak veselá :-)
Zpomalená verze k titulkům je dobrej nápad! (nevím, jestli originální, ale funguje to)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prvotsky: anamorph deformuje strany, ne?

Jirka: je to mily jako vzdy, jen mi na videu hrozne vadi jak tekas pohledama a do kamery se skoro nekouknes. mozna by te tam mohlo bejt i min (to si nevysvetluj nijak spatne :-) ).

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Biscuit: Naprostý souhlas. Všiml jsem si toho pozdě :( Nemám zkušenosti s tím být před kamerou. Celý video vznikalo při příšerných amaterských podmínkách. Holt, chybami se člověk učí. Nikdo z "kameramanů" nikdy nic nenatáčel, najal jsem si kamarády. Každý záběr jsem dopředu naplánoval a pořád jedním okem koukal, jestli tu kameru drží správně, jak jsem si přál :) Nebyl čas, peníze. Veškerý peníze jsem investoval do půjčení foťáku a objektivu.... nemluvě o stříhání, to byl horor. Jakožto klidný člověk, mě jen tak něco nerozhodí, ale tady jsem měl už svojí trpělivost na hranici. Když jsem hýbal s barevnou korekcí trvalo někdy i celou minutu než se změna projeví. Asi jako kdybyste při míchání čekali minutu na změnu, po každé, když posunete čudlík na ekvalizeru. Zařekl jsem se, že už žádný video točit ani stříhat nebudu.. hihi :D

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Anamorph nic nedeformuje je to jenom ultrasiroky format 1:2.35 jako je treba 16:9

rastis

Příspěvek od rastis »

je to velmi pekna pesnicka, velmi dobre zahrana aj zaranzovana. "trendy a mainstreamovo" je v tomto kontexte uplna kokotina, pretoze tento typ pesniciek je podla mna nadcasovy; ako fungovali pred 30 rokmi, budu fungovat aj o dalsich 30 rokov ...

gambler

Příspěvek od gambler »

Dzirka-skoda no,fakt by som to rad pocul..Aj ked mne osobne by stacilo v tych tvojich veciach aspon trochu "spiny" v zvuku a sem tam nejaka chyba, lebo ta hudba posobi ze je to az sterilne vsetko dokonale, presne, vycistine a vyhladene..A to neber ako urazku,tak na mna posobi napriklad aj Dream Theater.
Rastis-To ci je dnes nieco nadcasove zistime o 30 rokov.. . A suhlasim s tebou aj podla mna je to velmi pekna pesnicka,velmi dobre zahrana a zaranzovana.Len emocia mi v tom chyba.
Este doplnim ze ako typicky priklad pesnicky s nedokonalostami mi pride napriklad Sia-Chandelier,skarede bicie,vsetko tam chrci basa kopak,spevacke preskakuje hlas ale vzdy mam z toho husiu kozu a pesnicka ma miliardu a pol pozreti..A zasa to nie je stylovo nejak moc rozdielne od toho co robi Dzirka..On ma na to aby robil taketo pecky podla mna preto tu aj komentujem..Urcite ho nekritizujem z mojej pozicie totalne amatera a ani nenutim do niecoho co sa mu nepaci..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Prvotsky píše:Anamorph nic nedeformuje je to jenom ultrasiroky format 1:2.35 jako je treba 16:9
anamorph prece nesouvisi s formatem (primo). jde o to, ze anamorfickej objektiv snima obraz zdeformovane - natazenej. ten se pak pred projekci zase musi "reformovat". driv se to delalo kvuli tomu, aby se policko 35 mm filmu zaplnilo cele a snizil se tim vysledny sum. na digitalu to nema moc jinej vyznam nez estetickej. ale ten nesouvisi s pomerem stran ale prave s tim atypickym vzhledem, kterej anamorficky sklo dela. bokeh neni kulatej, ale protazenej. soudkovitost objektivu tim zmacknutim dostane jinej charakter nez i beznyho skla (to jsem mel na mysli tou deformaci stran). vinetace je ovalna. a taky typickej modrej lens flare, vetsinou horizontalni. a jak je to sklo siroky, je pak tohle vsechno daleko patrnejsi... ale ty to urcite znas, vzhledem k tomu kde pracujes ne? tak jsme si to zopakovali pekne :-)

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Jj to ten objektiv si to srazi a driv v kine to roztahovali zase objektivem. Ted se to resi v postprodukci. A dnesni cipy maj stejne tak velky rozliseni ze se to toci normalne na spherical objektivy a pak jen vyrezava ve zminenym formatu. Divil by ses kolik produkcnich ani tohle nevi. Moje prace je hlavne resit neustale vznikajici srac..y a dotahnout projekt ku zdarnemu konci.

Odpovědět