Prvotsky : Foolish Thing
Prvotsky : Foolish Thing
Takže včera večer odezněly poslední porodní bolesti téhle věci, na které sem se nehorázně zasekl..
No. Je to venku - mým finálním masterem a lehce upravenou dramaturgií.
Já osobně sem s tim nakonec docela spokojen.
No. Je to venku - mým finálním masterem a lehce upravenou dramaturgií.
Já osobně sem s tim nakonec docela spokojen.
Naposledy upravil(a) Prvotsky dne 14 úno 2017 09:17, celkem upraveno 2 x.
Re: Prvotsky : Foolish Thing
prijemen sa to pocuva .. taka pohoda .. jedine co by som uvital by bol trochu hlasnejsi kopak aj pridat base okolo 60hz aspon 2-3 dB (alebo tomu hlavnemu basovemu zvuku pridat dalsi layer kde by bol hodne zafiltrovany obdlznik, o oktavu - dve nizsie polozny, tazko teraz odhadnut, proste aby 1 harmonicku mal niekde okolo 60-80 hz) - nech to znie tak hutnejsie ..
.. inak nemam vyhrady
.. inak nemam vyhrady

nejak takto, len mozno trolilililinku menej kopak ale zase trolililinku viac tu basu (len to na vyslednom wav nespravim
), pripadne by som tu basu trochu sidechainoval kopakom aby bolio jedno aj druhe pekne konkretne a neboli sa navzajom ..
https://www.dropbox.com/s/mc39bvrkdnp75 ... y.mp3?dl=0

https://www.dropbox.com/s/mc39bvrkdnp75 ... y.mp3?dl=0
Diky Dendy. Sam sem si dnes pripsal pri poslechu na ruznych repro nejake dalsi poznamky. Tu basu sem eqalizoval - tak se mrknu jak je na tom kolem zminovanych 60hz. Sidechain tam je - mrknu jestli skutecne zabira. Nechtel bych ale moc duck efekt
Zkusim obohatit trochu to harmonicky pasmo basy - budto layerem nebo equalizaci + lehky distortion.
kopak nemam pocit ze by mel byt vic nahlas - je to spise poslechova vec.
nicmene dekuji za podnety!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zkusim obohatit trochu to harmonicky pasmo basy - budto layerem nebo equalizaci + lehky distortion.
kopak nemam pocit ze by mel byt vic nahlas - je to spise poslechova vec.
nicmene dekuji za podnety!

osobne mi tam trosinku chybi provazanost jednotlivejch fragmentu/motivu/loopu. jejich rozvoj a vyvoj supluje to, ze odejdou na stridacku a misto nich naskoci jinej hrac. delal jsem to takhle taky a mozna to tak delam porad. u me to byla vzdycky na jedny strane asi ne uplne dobra dispozice s tema fragmentama efektivne pracovat, hlavne ve smyslu melodicky obmeny - vyvoje. a na druhy strane (d)efekt dlouhodobyho cyklickyho poslechu jednoho tracku pri jeho tvorbe, kdy me jednotlivy prvky zacaly unavovat, takze jsem je obmenoval prilis brzo. rozhodne driv, nez by to chtel posluchac, kterej to nema do umoru naposlouchany. u me to jednu dobu byla dost krec a musel jsem ji "vyrelaxovat"
ber to jako radu od svyho hudebniho alter ega. kdyz totiz poslechnu nektery tvoje veci, mam pocit, ze jsem to delal ja, jen uz si nepamatuju kdy. je to ale podivnej pocit kamarade 
edit: myslim, ze bychom meli neco spachat spolecne

edit: myslim, ze bychom meli neco spachat spolecne

Jo, basu bych zhutnil, souhlas.
Jinak já možná takové hudbě nerozumím, ale celkově to cítím tak, jako kdyby to stálo na rozcestí a nevědělo, kterou cestou se dát. Není to ani taneční, ani snivé, ani relaxační, ani to nevypráví žádný příběh... Od všeho trochu, ale ani jedno pořádně. Asi by tomu sedla ta snivá forma, ale to by chtělo adekvátní efekty a další úpravy v aranži. Chce to tah na jednu konrétní branku.
Jinak já možná takové hudbě nerozumím, ale celkově to cítím tak, jako kdyby to stálo na rozcestí a nevědělo, kterou cestou se dát. Není to ani taneční, ani snivé, ani relaxační, ani to nevypráví žádný příběh... Od všeho trochu, ale ani jedno pořádně. Asi by tomu sedla ta snivá forma, ale to by chtělo adekvátní efekty a další úpravy v aranži. Chce to tah na jednu konrétní branku.
Biscuit / Vasek - naprosto rozumim vasim komentum. Jsem si toho vedom a pracuji na tom.
Musím najít nějakou cestu, jak tuhle křeč rozmasírovat.. Myslím ale taky ,že každou další věcí se to z mého pohledu zlepšuje.
Ty poslední věci už se vědomě drží konkretní toniny. Vím už něco málo o hudební teorii. Mají laděný kick - základy masteringu taky slušný myslim a melodická linka je pořád trochu taková vystresovaná babička o berlích - to je pravda. Ale někde v pozadí už se začíná rýsovat náznak celistvosti.
Udělám nějaké menší úpravy a půjdu od toho. Pořád si říkám , že další věc už bude vědomě limitovaný minimal. Takové etudy - pokaždé s akcentem něčeho jiného. Ale nějak vždycky sklouznu k tomu slepit za každou cenu více epickou skladbu.. což nakonec vyznívá do ztracena. Díky moc z a komentáře!
Biscuit: už je to trapný , že se nejsme schopný sejít. Budu na to myslet. A udělat něco společně to by bylo super!
Musím najít nějakou cestu, jak tuhle křeč rozmasírovat.. Myslím ale taky ,že každou další věcí se to z mého pohledu zlepšuje.
Ty poslední věci už se vědomě drží konkretní toniny. Vím už něco málo o hudební teorii. Mají laděný kick - základy masteringu taky slušný myslim a melodická linka je pořád trochu taková vystresovaná babička o berlích - to je pravda. Ale někde v pozadí už se začíná rýsovat náznak celistvosti.
Udělám nějaké menší úpravy a půjdu od toho. Pořád si říkám , že další věc už bude vědomě limitovaný minimal. Takové etudy - pokaždé s akcentem něčeho jiného. Ale nějak vždycky sklouznu k tomu slepit za každou cenu více epickou skladbu.. což nakonec vyznívá do ztracena. Díky moc z a komentáře!
Biscuit: už je to trapný , že se nejsme schopný sejít. Budu na to myslet. A udělat něco společně to by bylo super!
působí to dobře, držím palce ať to dotáhneš do zdárného konce, asi bych se nebál některé motivy opakovat déle
no muzeme i na dalku. co kdyby poslal par loopu a zacali jsme takhle? sahnu do supliku 

Ok!!
na začátek vlákna jsem dal finální soundcloud verzi
rozhodne! daleko dotazenejsi, lip propojeny. daleko vic to "tece", prijemne se to posloucha. palec nahoru 

jj děkuji moc. Čím sou ty komentáře tady upřímější a adresnější , tím líp.
Myslim že dorazit to do týhle podoby ste mi dost pomohli vy tady. Díky!
Myslim že dorazit to do týhle podoby ste mi dost pomohli vy tady. Díky!
fajne
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD