Ray Subject - Complexity of Simplicity
- Jirka Štolfa
Re: Ray Subject - Complexity of Simplicity
Intro je boží, nástup beatu taky a poslední část má super lead. Je to osobité a přitom to čerpá ze společných klišé.
Dnes si ma potesil dvakrat - fakt skvelym remixom Fairytale a touto pochvalou ! Diky diky
Zvukovo v pohode, beat aj pouzitie zvukov tiez ok, len som si neni isty tym leadom na konci. Osobne by som to asi radsej tahal do acidu, ta 303 sa mi tam lubi..
Ja to mam proste radsej minimalistickejsie bez vyraznych melodii, ale myslim ze vacsina ludi to ma naopak a bude sa im to takto pacit
Ja to mam proste radsej minimalistickejsie bez vyraznych melodii, ale myslim ze vacsina ludi to ma naopak a bude sa im to takto pacit
jo ja mam zas ten zaverecny lead uplne najviac rad, este som rozmyslal ze ho tam dam zopakovta viac krat alebo ho pichnem aj niekde na zaciatok - ale zase takto ked je to len cersnicka na torne na zaver tak to cloveka potom (dufam )) laka pustit si to znova )
Inak v tomto tracku som robil kompoziciu HODNE experimentalne na moje pomery .. viacmenej ziadny pad alebo melodia nieje zarovnana na cele nasobky baru - niektore su naprikklad 10 beatov dlhe, inde 6 beatov .. a tak sa prelinaju a navzajom nahanaju Najprv som sa bal ze to bude chaos, ale vystrelilo to celkom fajn
"zvuk v pohode" ma celkom prekvapuje vyzhladom na to som to cele robil len na apple stuploch do usi, cakal som riadny naklad ze co vsetko treba opravit ))
(doteraz som nemal kedy pustit si to na bedniach, na HD650tkach som si to vypocul len raz predtym ked som to uploadoval na SC )
Inak v tomto tracku som robil kompoziciu HODNE experimentalne na moje pomery .. viacmenej ziadny pad alebo melodia nieje zarovnana na cele nasobky baru - niektore su naprikklad 10 beatov dlhe, inde 6 beatov .. a tak sa prelinaju a navzajom nahanaju Najprv som sa bal ze to bude chaos, ale vystrelilo to celkom fajn
"zvuk v pohode" ma celkom prekvapuje vyzhladom na to som to cele robil len na apple stuploch do usi, cakal som riadny naklad ze co vsetko treba opravit ))
(doteraz som nemal kedy pustit si to na bedniach, na HD650tkach som si to vypocul len raz predtym ked som to uploadoval na SC )
No pocuval som to len na sluchatkach v praci, mam obyc. koss porta pro a na nich to znie v pohode..
- Jirka Štolfa
To ze to neni vsechno precizne vymyslene a zarovnane je to ceho si na tom nejvic cenim a cim to pro me ziskava lidsky rozmer. Neni to pak tak upjate a sterilni.
Fajn vec Dendy. Paci sa mi hlavne zvuk kopaku a basova linka + tie plochy. Na co by som si dal opat pozor, su tie delay efekty a reverb na roznych arpegiach. Obcas to zbytocne gucuje cele, radsej suchsie a citatelnejsie. To su ale len detaily, s ktorymi sa da pohrat.
Je to inspirováno synthwave? Nebo náhoda?
nie cielene ale posledny rok - dva ma ovlyvnuju rozne veci - takze urcite ... Muzikant je suma svojich vplyvov /jimmy page/ ..
Rozhodne sa snazim brat si z psy niektore prvky ktore sa mi pacia ale vobec sa nesnazim robit ciste psy.. jednak je to mrte drina a ja sa chcem pri robeni muziky bavit, druhak ten ortodoxny technicky vylesteny psy ma uz nebavi moc ani pocuvat, aj tam hladam skorej veci ktore su "odbocka" zo sablony ..
dano> Diky, jo s delayami je to niekey oriesok, ked ja ich mam strasne rad .. ale uznavam ze by som viac mal dbat na ich nastavenia, pripadne radsej pouzit 1 - 2 sendove a posielat vsetko do nich a nie bachat na kazdu stopu insert potazmo s rozlicnymi nastaveniami )
Rozhodne sa snazim brat si z psy niektore prvky ktore sa mi pacia ale vobec sa nesnazim robit ciste psy.. jednak je to mrte drina a ja sa chcem pri robeni muziky bavit, druhak ten ortodoxny technicky vylesteny psy ma uz nebavi moc ani pocuvat, aj tam hladam skorej veci ktore su "odbocka" zo sablony ..
dano> Diky, jo s delayami je to niekey oriesok, ked ja ich mam strasne rad .. ale uznavam ze by som viac mal dbat na ich nastavenia, pripadne radsej pouzit 1 - 2 sendove a posielat vsetko do nich a nie bachat na kazdu stopu insert potazmo s rozlicnymi nastaveniami )