Ray Subject - Interactions (chillout/breaks/???)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
dendy

Ray Subject - Interactions (chillout/breaks/???)

Příspěvek od dendy »

Taka kratucka malickosti, trochu som sa dnes vecer zasnival :) ... Nech sa paci
Naposledy upravil(a) dendy dne 15 pro 2018 15:14, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Re: Ray Subject - Interactions (chillout/breaks/???)

Příspěvek od Amorph »

Předpokládám, že Nanostudio? :) Na mě je to dost abstraktní a hudebně neuchopitelný, sorry. Ale na druhou stranu mi to něčim připomíná Water Drops:)

dendy

Příspěvek od dendy »

NS2 jj. Na moj vkus este malo abstraktne, musim sa snazit viac :mrgreen:

Jasne js to vnimam skorej ako taku zvukovu kolaz ktora volne plynie od neurcita do neurcita.. mam pocit ze nejaky cas sa budem uberat tymto smerom, dost ma to bavi :-)

Jo podobnost s waterdrops nieje nahodna ! To ma potesilo ze si si to vsimol :)

lavender

Příspěvek od lavender »

muzicirovanie mimo moju sialku,
ale technicky - ten sidechain robi dojem ako keby sa ti “zavzdusnovalo” spodne pasmo.
a od zaciatku som mal dojem ze sa tam viac hodi 4/4 trance a ze toto je len kamuflaz :D

dendy

Příspěvek od dendy »

lavender: VYBORNY postreh, dakujem, otvoril si mi usi :) Po precitani som si to znovu otvoril, pocuvam, a fakt. Povedane ludovo, tie basy som dojebal :-D Je uploadnuta nova verzia (link hore stale plati), ak sa ti chce vypocuj teraz, podla mna sa to dost kus precistilo dole

inak 4/4 urcite nie .. tu neni beat ziadna nahoda, ten vznikol ako prvy, potom som ho zaloopoval a donho realtime nahraval vrstvy .. v podsate az na opravenie asi 2-3 not toho hlavneho motivu je to vsetko tak ako som to zahral / natocil realtime :)

Tato vec inak podobe ako Floating Waterdrops sice vznikla pomerne rychlo (Toto konkretne cca 3 hodiny cele) ale rovnako ako pri FW pocas tvorby som mal velmi jasnu emociu / myslienku s ktorou som tie veci robil (vid text k skladbe na soundcloude) .. asi to nikomu zmysel davat nebude ale mne to zmysel dava velky a to je hlavne :))

IvanB

Příspěvek od IvanB »

dendy píše:
15 pro 2018 00:04
trochu som sa dnes vecer zasnival :)
To si akože dal za jeden večer? :shock:

dendy

Příspěvek od dendy »

no ano.. cca 3 hodky... sak to ma len 3 minuty a dokopy nic sa tam hudobne nedeje :mrgreen:

fakt je ze v Nanostudiu sa strasne rychlo napady "sypu na papier"... ten workflow je tam o 10 levelov nad cimkolvek v com som kedykolvek robil vratane desktopovych daw

doll

Příspěvek od doll »

Dendy,toto je vyrendrovane z ns?
alebo v ns si urobis len loopy a mix,master robis v niecom inom?
pytam sa,pretoze to znie super,ja sa mrdam v mojom daw s jednym trackom 134 rokov
kym to znie ako tak,ale ani za taku dobu nedam taku kvalitu ako ty za jeden vecer

dendy

Příspěvek od dendy »

cisty render z NS ...

nerehanaj je tam este hodne co vylepsovat len ja som leniva svina :-) radsej spravim dalsi track nez za donekonecna prplat s jednym :) mastering tam nieje viacmenej ziadny, ten nerobim lebo to neviem poriadne :) len jemny limiter na mastri

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Mne sa prave lubi ze to neni rovny ale zlomeny beat. Inak je to dost podobne s FW, hlavne ta basova linka mi to pripomenula. Inak neni to moc stlacene kompresorom? Ci to robi soundcloud?

dendy

Příspěvek od dendy »

co sa tyka kompresie tam je len kompresor cisto na bicich a potom limiter na mastri .. inak nic, ziadny sidechain, vsetko ostatne je len dosledok toho ako je to cele zaranzovane a zautomatizovane :) psychokusticky odrb z velkej casti, vela ludi tam pocuje sidechain ale nieje tam :)))

Sabiani píše:
17 pro 2018 10:15
Inak je to dost podobne s FW, hlavne ta basova linka mi to pripomenula.
toto som mrte rad ze ste si to uz dvaja vsimli :) .. to bola jeda z veci co som chcel, aby to tak nejak bolo kvazi pokracovanim.. nie vyslovene vykradacka (co dufam ze tak neposobi !?), ale proste take ze to pripomenie .. stylovo / ramcovo, rukopisom .. :palec+:

charonme

Příspěvek od charonme »

yes paradne to je, vdaka!

markuc

Příspěvek od markuc »

Tak tohle je pro mě hudebně mnohem pochopitelnější a je mi to celkově daleko blíž, než jakákoli odnož psytrance ..

Hezký, jen z toho prvního kila lezou dost nepříjemný středy, měl jsem vykulenej zvuk na noťasu a málem mi to ustřelilo hlavu. Asi záměr, ale ten by možná zůstal celej, kdybys trochu poladil EQ 1,2-2 kHz.

Jinak paráááda a musím s podivem konstatovat, že to Nano zní fakt dobře. :palec+:

Edit :

pusť si to na sluchátka, možná by zafungoval i nějakej násobek - 3 - 4 kHz

doll

Příspěvek od doll »

takze asi naozaj psytrance casom kazdeho omrzi,kedze uz aj Dendy sa zacal uberat
inym smerom :)

dendy

Příspěvek od dendy »

vobec som sa nikam nezacal uberat .. nahodou mam rozrobenych naraz asi 5 psytrance trackov :-D ja som vzdy experimentoval aj s pomalejsimi vecami a zanrovo by si sa az cudoval co vsetko som uz v minulosti robil (drumnbass, hardcore, klasicky trance, techno, chillout/ambient, uplne divne experimenty .. z veci ktore som robil tu ezone pozna tak mozno 20% :)))
markuc píše:Hezký, jen z toho prvního kila lezou dost nepříjemný středy, měl jsem vykulenej zvuk na noťasu a málem mi to ustřelilo hlavu. Asi záměr, ale ten by možná zůstal celej, kdybys trochu poladil EQ 1,2-2 kHz.
Hm odpust neznabohovi co nema ani potuchy o hudobnej teorii a terminoch, co je to "kilo" ? Respektive daj presne minutu/sekundu skladby - je uplne mozne ze mi tam nieco take utieklo lebo

1/ robil som to len na sluchatchach (HD 650 + apple stuple do usi na low-end referenciu)
2/ momentalne som chory a mam uplne zalahnute usi takze cokolvek nad 500hz som daval cisto po pamati ako by to asi malo byt :mrgreen: Az sa dam dokopy a zacnem zase normalne pocut urcite sa k tomu vratim a doladim to :)

Inak dakujem za chvalu aj za konstruktivne poznamky !

Odpovědět