Ray Subject - Slices of Nothing
Ray Subject - Slices of Nothing
Taka kratsia vec, aj ked spekulujem ze po tom koncovom dropoute tam vymyslim este nejaky dalsi motiv na dalsie 2-3 minuty .. uvidime ...
Naposledy upravil(a) dendy dne 07 úno 2020 15:29, celkem upraveno 1 x.
Re: Ray Subject - Slices of Nothing
Melodicky sa mi to veľmi páči, ale ak môžem trochu kritiky, tak mne trochu kazia dojem ten snare, má miestami taký "lacnejši" zvuk, ale hlavne asi tie mačkozvuky 

hudobne velice prijemne, zvukovo tak trochu guca a sa to navzajom maskuje cele.
je to zajimavy. mackozvuky mi nevadi (btw. tohle slovo vede
), ale vadi mi ten synth, kterej tam prijde v zacatku posledni tretiny. posila tu skladbu nekam jinam, nez kam by se mi libilo, kdyby sla. za me jednoznacne do dlouhy temnoty, husty a tajemny a na jejim konci byl pak bylo to stejny outro s pianem (casove roztazenejsi), ktery by tam vratilo trochu optimismu (takovej happyend).
zvukove mi to prijde ve stredech docela hnusny (nevim jestli to je sc), v nizsich stredech hned na zacatku zase malo citelny - asi by stacilo min spodku.

zvukove mi to prijde ve stredech docela hnusny (nevim jestli to je sc), v nizsich stredech hned na zacatku zase malo citelny - asi by stacilo min spodku.
diky za komenty, spracujem ich 
biscuit: nechces spravit remix ? v blizkej dobe chystam album release cez itunes/spotify/atd, celkom by ma potesilo mat tam nejake collaby / remixy (vlastne uz 2 spoluprace tam mat budem takze dalsie su len bonus)

biscuit: nechces spravit remix ? v blizkej dobe chystam album release cez itunes/spotify/atd, celkom by ma potesilo mat tam nejake collaby / remixy (vlastne uz 2 spoluprace tam mat budem takze dalsie su len bonus)
Kokos,dendy sa nezdas!!Ta harmonicka postupnost jak zacne v 14 sekunde je brutalne dobra!!!Zvukovo sa mi to ale nepaci, sa mi zda ze strasne vela vrstvis jedno cez druhe..Radsej jeden-dva-tri zvuky ako 20 cez seba len preto ze mas 20 syntakov ci? Ale vravim motiv je fakt super a co je hlavne ma to emociu...
To intro inak je harmonicky take kostrbate-nedotiahnute (trosku by som sa s tym este pohral)..
Keby si mi poslal midi,mozno by som skusil remix?
To intro inak je harmonicky take kostrbate-nedotiahnute (trosku by som sa s tym este pohral)..
Keby si mi poslal midi,mozno by som skusil remix?
gambler: jo .. toto je fakt ze verzia 0.5beta, chcel som pocut nazory a viacmenej vsetko co tu bolo spomenute tak som viac / menej tusil - velmi prinosne reakcie, budem na tom makat dalej\
co sa tyka intra tam som na poslednu chvilu bachol taky pad na pozadi a ten to tam rozbija .. ke tam bolo len piano a taky stredovo basovy dron na pozadi tak to bolo dobre, ten pad to tam harmonicky rozhasil, to som tam dal vcera vecer 5minut pred exportom a uz som to znovu nepocuval.. to bola chybam dam to prec
snare - uz mam pripaveny iny samel a tiez tam chcem pospekulovat zo sidechainom
layerov tam inak ale paradoxne vela nieje, co sa tyka projektu toto je este jeden z tych najprazdnejsich za poslednu dobu... myslim ze tam bude treba len utiahnut releasy niektorym zvukom a ubrat delayov - to bude ten dovod co tam vytvara chaos .. viac pofiltrovat syntaky (odrezat spodne spektrum)
uvidime.. vase reakcie ma celkom potesili lebo mi potvrdili par veci s ktorymi som si nebol isty ale tusil som ich ..
co sa tyka intra tam som na poslednu chvilu bachol taky pad na pozadi a ten to tam rozbija .. ke tam bolo len piano a taky stredovo basovy dron na pozadi tak to bolo dobre, ten pad to tam harmonicky rozhasil, to som tam dal vcera vecer 5minut pred exportom a uz som to znovu nepocuval.. to bola chybam dam to prec
snare - uz mam pripaveny iny samel a tiez tam chcem pospekulovat zo sidechainom
layerov tam inak ale paradoxne vela nieje, co sa tyka projektu toto je este jeden z tych najprazdnejsich za poslednu dobu... myslim ze tam bude treba len utiahnut releasy niektorym zvukom a ubrat delayov - to bude ten dovod co tam vytvara chaos .. viac pofiltrovat syntaky (odrezat spodne spektrum)
uvidime.. vase reakcie ma celkom potesili lebo mi potvrdili par veci s ktorymi som si nebol isty ale tusil som ich ..
muzu se o neco pokusit, ale jsem posledni dobou casove trochu rozjebanej a nejsem schopnej najit delsi casovej usek ve spojeni s klidem a kreativni silou. to je dobra vymluva co?
urcite az nahodis nekam podklady, posli link 

nahral som updatnut verziu z par tweakmi narychlo (trochu vycisteny uvod, poekvalizovane stredy, upravene basy) ... vecer sa k tomu este podrobnejsie vratim - osobne si este vobec nie som isty s hihatmi a crashmi - obcas mam pocit ze su moc nahlas potom zase ze moc potichu
)

Dendy ked uz chces robit oficialny album a mas za tym kopec roboty, urobil by som jednu zasadnu vec na tvojom mieste - dal by som urobit mix/master profikovi. Budes sam cumiet, kam sa to dokaze cele posunut, uz len tym, ze to bude robit iny clovek, s inym pohladom a hlavne nadhladom. No a ak bude zaroven aj fakt sikovny, je to dalsia pridana hodnota. Cize tymto by si svojej hudbe dodal 2 rozmery len taky fukot. Aj preto si nikdy nic nemixujem sam.
to neni vymluva, s tým bojuje každý rádoby muzikant, čo musí chodiť do práce a starať sa prípadne ešte aj o nejakého okolo pobehujúceho rodinného príslušníka
tak tak, to neni vypluva ja toto plne chapem .. keby som mal za kompom robit hudbu tak nespravim vobec nic z hentoho dovodu.. moje jedine stasie ze si najdem vecer v posteli vzdy tak hodku s ipadom - dve kym nezaspim od unavyivanB píše:s tým bojuje každý rádoby muzikant, čo musí chodiť do práce a starať sa prípadne ešte aj o nejakého okolo pobehujúceho rodinného príslušníka

zial na to nemam prachy, vobec .. velmi rad by som to spravil ale proste momentalne som na tom financne tak ze jedina moznost by bola keby som predal syncaky co mam (a to nespravim)dano píše:urobil by som jednu zasadnu vec na tvojom mieste - dal by som urobit mix/master profikovi.
Podla vsetkeho je to ladene v Ami zhruba..Hned prvy ton klavira z intra basova nota hra tusim E no zrejme je to Ami akord (obrateny ) cize stabilnejsie vyznie A..Obzvlast ak sa jedna o zaciatok urivku (podla teorie tonickej harmonie)..
Dalej v 12 sekunde vytvoris tension a v trinastej este vacsiu a teda ziaden release,potom to posobi trosku divoko.Ja som to trosku upravil dal tension-tension podla teba a hned rychlo release..
Co sa tyka toho dronu podla mna sa tam hodi E nota..Co je 5th nota ladenia tracku,vacsinou sa pouziva 1 alebo 5.
Takto nejak som to myslel zhruba:D Ako jasne je milion moznosti ako by sa to dalo a mozno si to myslel uplne inak..Kazdopadne je tam par detailom v tom tvojom tracku ktore ked doladis tak to bude masaker skladba!!!:D To dories a potom sound designuj-mixuj-mastruj.
Dalej v 12 sekunde vytvoris tension a v trinastej este vacsiu a teda ziaden release,potom to posobi trosku divoko.Ja som to trosku upravil dal tension-tension podla teba a hned rychlo release..
Co sa tyka toho dronu podla mna sa tam hodi E nota..Co je 5th nota ladenia tracku,vacsinou sa pouziva 1 alebo 5.
Takto nejak som to myslel zhruba:D Ako jasne je milion moznosti ako by sa to dalo a mozno si to myslel uplne inak..Kazdopadne je tam par detailom v tom tvojom tracku ktore ked doladis tak to bude masaker skladba!!!:D To dories a potom sound designuj-mixuj-mastruj.
jaj ty na to ides takto sofistikovane
ja netusim co za toniny tam su ja robim veci od ucha tak ako mi sadnu ako sa mi pacia.. Atak ako to citim.. ani by som nechcel robit to takto cielene nejak podla teorie, to by mi prislo take "roboticke" ci jak to nazvat, ze to si uz mozem rovno naprogramovat skript co mi bude podla pravidiel generovat perfektne melodie
Mne je jasne ze to je asi uplne blby sposob uvazovania ale nuz.. inak album sa bude zrejme volat "don't follow instructions" ako odkay na moju obrovsku nechut dodrziavat pravidla a riadit sa danymi schemami
))
tato ukazka to je inde, ina skladba, ina nalada.. nehovorim ze to je zle ale necitim z toho seba
no urcite sa este pohram s detailami ... to s tym prilis prehustenym uvodom bola fakt trefa, neuvedomoval som si to ale fakt tam idu v niektorych chvilach cez seba melodie ktore same o sebe funguju ale dokopy sa biju.. skusim to este nejak preusporiadat precistit ale zmeny v harmonic progression robit nechcem, to sa mi paci ako je..

tato ukazka to je inde, ina skladba, ina nalada.. nehovorim ze to je zle ale necitim z toho seba

no urcite sa este pohram s detailami ... to s tym prilis prehustenym uvodom bola fakt trefa, neuvedomoval som si to ale fakt tam idu v niektorych chvilach cez seba melodie ktore same o sebe funguju ale dokopy sa biju.. skusim to este nejak preusporiadat precistit ale zmeny v harmonic progression robit nechcem, to sa mi paci ako je..
Dendy-ja robim tiez podla ucha a jak to citim,no obcas nejake zaklady teorie 4th part writing alebo jazz teorky pouzivam ako barlicku hlavne na nejake detaily..
To je blbost ze roboticke, ty by si si v detailoch tie teorie zasa otocil podla seba tak aby si to citil,daju sa pouzit na milion sposobov..
Inak tuto melodiu by si mal zvyraznit,neviem ci som ju dobre pocul bo obcas zanika..Kuurva ale mam z nej normalne zimomriavky!!!!!!!!!!!!!!:D
To je blbost ze roboticke, ty by si si v detailoch tie teorie zasa otocil podla seba tak aby si to citil,daju sa pouzit na milion sposobov..
Inak tuto melodiu by si mal zvyraznit,neviem ci som ju dobre pocul bo obcas zanika..Kuurva ale mam z nej normalne zimomriavky!!!!!!!!!!!!!!:D