Remix pro Jonny Martyr

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
matucha

Remix pro Jonny Martyr

Příspěvek od matucha »

Po straaaaaasne dlouhy dobe jsem pro nekoho udelal remix.
Tohle je original:

biscuit

Re: Remix pro Jonny Martyr

Příspěvek od biscuit »

krásný. je myslím velká škoda, že toho neděláš víc. vůbec jsem nevěděl, že mi to tady hraje tak krásně stereo, že se v tom dá doslova koupat.

včera mě to při tichým poslechu trochu tahalo zleva, ale teď při vyšší hlasitosti se to vysvětlilo, a i když jsem měl místama pocit, že mám hlavu pootočenou, po chvilce přišlo vždycky něco, co mě uklidnilo. poslouchal jsem totiž se zavřenýma očima, abych si pořádně zaplaval :-)

syncro

Příspěvek od syncro »

Taky se mi to líbí. Hudebně je to mimo to, co poslouchám, ale ten zvuk je super. Big up!
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

matucha

Příspěvek od matucha »

Diky za reakce a poslech.

Ucelem bylo nejak "zprasit" ten original. Dat tomu hromadu patiny a estetiku na hranici rozpadu, ale tak akorat na hrane aby to este fungovalo. Teda aspon podle mejch meritek ;).

Taky jsem si pohraval s myslenkou ze to nejak "zdubuju", ale zaprvy to neumim a zadruhy si to zaclo samo rikat, co to chce.

Delani hudby... to je tezky, vpodstate tenhle remix me stal treba neco jako 100tis v promeskanejch prilezitostech. A jenom tim pridavam na hromady, tuny a megatuny hudby co se ve svete vytvori. A bude to mit max tisice poslechu, kdyz se zadari. Stezi stovky kdyz moc ne ;). Takze je to pochod do hodne strmyho kopce.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo a to stereo... rad si hraju s asymetrii. Je to dalsi vec co muze vytvaret napeti-uvolneni. Treba i jenom zlehka.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zprasil jsi to naprosto elegantně :-)
to stereo - včera jsem si chviličku říkal "proboha, snad se nám v náznaku nevracejí do módy dřevní doby sterea", ale dneska jsem to teprve mohl opravdu pořádně vnímat. přecejen je to dynamicky prostornější a tu hlasitost to potřebuje, aby to vyznělo, jak asi má... to napětí tam je nastavený myslím, ostatně jako všechno ostatní, naprosto precizně a je to imho pochopitelný i bez slovního vysvětlení, za který ale stejně děkuju, protože to to objasnilo naprosto.

těším se až budeš tak bohatej, že budeš moct tvořit jen tak pro svou potěchu :-) máš pravdu, že je to ale boj - o to víc, když si člověk uvědomí, že všechno co udělá je stejně v konečným důsledku jen taková mandala z písku...

tony9

Příspěvek od tony9 »

Matouši, mně se tvůj remix u téhle věci líbí víc jak originál.
Originál je dost zdlouhavý.
Na druhou stranu je fajn, že autor použil klasické harmonie. To se mně líbí.
Taky se mně Matouši moc líbí zvuk u remixu.

matucha

Příspěvek od matucha »

biscuit píše:
04 srp 2021 14:41
"proboha, snad se nám v náznaku nevracejí do módy dřevní doby sterea"
Me tim vlastne nakazili Radiohead - uz pred lety. A tak nejak jsem tomu prisel na chut. S tim, ze takovej ten typickej elektronickej standard "ultra sirokyho mona" me vetsinou nudi. Samozrejme pro nektery zanry je cokoli jinyho vlastne chyba. Ale pro divnej nerdovskej ambient-neambient co ze me leze mi to prijde svezejsi pristup. Moda to ale co muzu hodnotit podle toho jak michaj ostatni opravdu neni.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ono je to asi hodne o tom, jak se lidi drzej urcityho know-how a v podstate se moc neodvazujou vystupovat. ja to mam podobne. navic, kdyz uz to beru podle sebe, jsem u vnimani zvuku o svetelny roky za tebou, takze tam kde ty si muzes dovolit bejt urcitym stylem trendsetter, ja se pokorne drzim svy plovaci desticky a nohama se radeji vzdycky jeste dotykam kraje bazenu ;-)

matucha

Příspěvek od matucha »

Hmmm... me prijde, ze se vlastne clovek muze uplne vykaslat na konvence a co se nosi a zkouset co se mu zachce. Co se muze prinejhorsim stat? Budes mit na webu min poslechu za ktery stejne nic nemas? Misto 150 poslechu 120? ;)

Samozrejme zalezi na hudbe kterou se snazis delat. Cim vic se snazis zaradit nekam, tim vic pravidel musis dodrzovat - coz nemusi bejt vubec naskodu. Kreativita kvete v omezeni. Ja si akorat svoje omezeni vytvorim jinak... podle svyho.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Super, jako vzdycky ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

Dik!

syncro

Příspěvek od syncro »

matucha: "Hmmm... me prijde, ze se vlastne clovek muze uplne vykaslat na konvence a co se nosi a zkouset co se mu zachce. Co se muze prinejhorsim stat? Budes mit na webu min poslechu za ktery stejne nic nemas?" Přesně tak, když si tohle člověk uvědomí, může si v klidu dělat co chce a jak chce a případný "lajky" jsou jenom nedůležitej bonus navíc. Příjemnej, ale úplně nedůležitej...
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

matucha

Příspěvek od matucha »

Obzvlast kdyz ma o "tvoji" hudbu zajem vicemene jen doslova par lidi.

Odpovědět