Retro spomienka na 90's rave :-)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Prvotsky

Re: Retro spomienka na 90's rave :-)

Příspěvek od Prvotsky »

Music for the Jilted Generation .. Kazda jedna skladba bola niecim uplne prevratna .. naprosto souhlasim

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

dendy píše:
05 črc 2018 14:49
pre mna doteraz zo vsetkeho co kedy vydali je najzasadnejsi bol album je Music for Jilted Generation .. Kazda jedna skladba bola niecim uplne prevratna ..
do té doby mě hudba víceméně nezajímala... potom co jsem slyšel Jillted Generation už jo... další zlom byl Underworld - Beaucoup Fish... to je hudba která zásadně definovala můj hudební vkus. Pak už asi jenom Shpongle, ale to už jsme o skoro dvě dekády dál.

Ale zpátky k tématu:

Duchem (kompozice a aranže) je to rave a 90tková elekronická hudba jak vyšitá, ale zvukem je to moderní.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

ni puta idea de que esteis hablando... :D

dendy

Příspěvek od dendy »

> Duchem (kompozice a aranže) je to rave a 90tková elekronická hudba jak vyšitá, ale zvukem je to moderní.

Jasne.. to bol zamer, ono zas taka ta surovost, neopracovanist, menej pouzivanie efektov a casto do oci bijuci sampling (skracovanie zvuku na vyssich tonoch) mi z '90 zas az tak nechyba :-) Skorej tie melodie, tempo, celkova energia ktoru (pre mna) ta hudba mala..

Aj ked clovek ktory je mna hlavnou inspiraciou mal uz v 90tkach "dnesny" zvuk :-) Pre mna absolutne nedosiahnutelny vrchol kvality - RMB

Cely album "Widescreen" by podla mna mohol vyjst aj dnes a v nicom by nezaostaval, skorej naopak...
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 9VkpRfJG5o

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Joj, super sound - hele akorat jsme se vraceli z Dolomit a v aute sem pustil omylem Scooter - a detem vysvetloval co to byl rave :)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Jako OK, ale uprimne, na prvni poslech se mi usi zacly sklibit, nemuzu si pomoct, je to stale dost poznat, ze se jedna o digitalni zdroj zvuku, trochu jedovate v prezencich (krome bicich, ty zde maji mekci a prijemnejsi zvuk), tu analogovou mekkost a sametove vysky zvuku proste z iPadu ani z zadneho jineho VST na PC nejde dostat, asi proto se delaji stale jeste i pure analogy, ale je fakt ze cena je jinde.. Jsem si stridave pustil k tomuto rave nejake pure analog synt skladby a nevim jak kdo ale ja ten rapidni skok z jedovateho digital soundu na mekky prijemny analog sound a zpet vnimam a dost zasadne. Treba tohle je na Prophet (a XP30 rompler, ktery ale zni jako jeden z mala rompleru vcelku hodne analogovo) - , nebo od kolegy Kebu -

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Miluju digitální prezence. Zvlášť ty na otisky prstů !

dendy

Příspěvek od dendy »

prvotsky, jirko - a ja citam 3x vase posty a hlava mi to nebere, rozmyslam ze k comu to bolo ... az potom som si vsimol ze nad vami je zabaleny post od countrymetalmana (ja mam jeho posty vypnute, takze tam mam len taky uzky pas ze nieco pisal) ... no viem si asi predstavit o com to je (klasika xp30, analogy, stabdardna grafomania), radsej to ani nejdem rozbalovat a citat, to fakt nemusim

Odpovědět