Silentstressor - Zfuk
Re: Silentstressor - Zfuk
Je to zajimavy, hudebne velmi, ale zvukove me to az tak nebavi. Nevim, nakolik za to muze soundcloud, ale pusobi to na me tak nejak sedive a ostre (byt v basech je to docela fajn).
Díky, tu šedivost tam taky cítím, ale ve smyslu nálady, podzimu, dělá mi to takovou šedivou synestézii, každopádně ostré mi to fakt nepříjde, měl jsem to na velkých bednách, kde ostatní jiné skladby řezaly při velkých hlasitostech do uší, a tady toto jsem mohl pustit jak nahlas sem chtěl a pořád to dynamicky hodně dýchalo a určitě "neřezalo" v tom špatném smyslu kdy vysoké frekvence působí vtíravě a rozčilují... až si od toho odpočinu, tak to ještě zkouknu
ok, ostre ani ne ve smyslu, ze by to bodalo do usi, ale ty zvuky tak na me pusobi, jako by mely na sobe bitcrusher a aliasing, tak nejak vsechno.
ajoo, no on to je záměr, ty zvuky neměly být čisté jako dětská prdelka, skoro každý zvuk je nějak zprasený, čast je jich z hardwaru schválně naclipovaná přes převodníky a vybuzené preampem, protože mi to zkrátka v tu chvíli přišlo jako dobře znějící nápad, není to ale tak že jsem chtěl odlschool bitchrush zvuk jen tak, ono to spěje do toho konce kde ty melodické improvizace z Korgu MS2000 by to měly projasnit, jakoby přinést do té šediny světlo
uvital bych jeste na nekterych dobach kopak s tezsim telem (hlavne v prvni polovine) a mozna i trosilinku tezsi snare. jinak se mi to libi moc, zvukove i hudebne.
a líbí se ti ta střední část, kde je ten arpeggiovaný synth? 2:10-2:40 jsem ho tam úplně původně neměl, potom tam byl podobný, klávesama, ale zahraný nepřesně, tak jsem to naťukal myšítkem a zarpeggioval
když sem tu věc dokončoval, tak sem ho měl bypasnutý a nějak to nevadilo, nakonec vyhrál "zvyk", že tam jakoby něco chybí
jinak první render této věci koukám 26.01.2012 a kdo ví kdy sem to začal skládat do sebe, dokonce to vystřídalo 3 různé DAW Cubase/Reaper pak Logic a ted nakonec zas Cubase...
když sem tu věc dokončoval, tak sem ho měl bypasnutý a nějak to nevadilo, nakonec vyhrál "zvyk", že tam jakoby něco chybí
jinak první render této věci koukám 26.01.2012 a kdo ví kdy sem to začal skládat do sebe, dokonce to vystřídalo 3 různé DAW Cubase/Reaper pak Logic a ted nakonec zas Cubase...
krasne studene, hodi sa mi to k tej uprsanej jesennej atmosfere co je teraz vonku.. palec hore !
suhlasim ale s biscuitom, presne ten kopak niekde na prvu a povedzme 3 dobu + snare viac "tela" (v exaktnom preklade viac basovesieho spektra) by prospelo ..
ta reese basa ktora je tak zafiltrovana ze znie skoro az len ako sinus je uplne super, niekedy fakt menej je viac, citit tam ten ukryty charakter a udrziava to fajne napatie pocas celeho tracku !
suhlasim ale s biscuitom, presne ten kopak niekde na prvu a povedzme 3 dobu + snare viac "tela" (v exaktnom preklade viac basovesieho spektra) by prospelo ..
ta reese basa ktora je tak zafiltrovana ze znie skoro az len ako sinus je uplne super, niekedy fakt menej je viac, citit tam ten ukryty charakter a udrziava to fajne napatie pocas celeho tracku !
aha aha, no vice basu limiter uz nepobere, uz tak to nekdy dost kresli, necham to odpocnout a uvidim, na prvni dobu by melo smysl mit ten kopak jeste tezsi, se snarem si nejsem jisty, muze pomoct i tuzsi komprese, nebo duraznejsi sidechain kopaku a basy, nadruhou stranu uz se mi to do toho nechce moc sprtat, bo za A to dokoncovani trvalo roky a za B s tolika stopama a pluginama je cubase dost nestabilni, a nekdy pri renderu v polovine tracku proste najednou ticho
v pohode to su len take nase detaily vychytavky... v principe tomu nic zasadne nechyba, a ak si s tym navyse ty spokojny neni co riesit rozhodne zaujimavy track