smycka do flashe

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
matucha

smycka do flashe

Příspěvek od matucha »

Posledni dobou neni moc casu na nic jinyho nez na skolu... a trochu prace... tohle je smycka do flashe, kterou sem ted splodil, neni to final, ale uz blizko a taky je to takovej vykus (nema zacatek ani konec momentalne).

http://www.zka4t.com/share/flash_smycka.mp3

Pouzity veci:
SCI Pro-One (basa)
Rhodes
SH09 (jedna linka)
Gefell UM57 (tleskani)

a to vsechno do Manley > Lavry

+ samply shakeru a nejakejch kopaku

Je to delany hodne na mekko, vsechny veci posunuty mimo recovy pasmo, protoze do toho eventuelne budou nejaky kecy. Taky to neni nikterak nabuseny (-12dB RMS, moje oblibena hodnota), protoze se to nebude poslouchat nahlas.

Je to prvni vec po vic jak roce pauzy diky barcelone, v totalne novym prostoru s nedodelanou akustikou (ale uz v relativne slusne hrajici mistnosti), takze este nejsem 100% naladenej na vlnu a tak to radim do trochu experimentalni faze, co se zvuku tyce.

Ale s tim jak to tu hraje sem celkem spokojenej.

kexik

Příspěvek od kexik »

ta linka so sh09 (pocitam) (mi) pekne lezie na nervy
rhodesy z toho dost vyskakuju, ak to ma byt podmaz (takto solo je to super, ale ked stiahnes hlasitost na ->0 tak nic ine nepocut, co je vystraha)
ale zvuk je supa-zupa, zvlast rytmika

matucha

Příspěvek od matucha »

sh tam dela jenom takovy <tuk>, zni to hodne blizko rhodesu

jinak prave resim to, ze ty solovky hodne rozmaznu do uplnyho ambientu, ted sem je tam hodil a nemam uplnej odstup --- ten pride zejtra

delay

Příspěvek od delay »

Je to celkem příjemný, přesně na podmaz něčeho, protože na normální poslech tomu chybí trocha té osobitosti ne???

dendy

Příspěvek od dendy »

je to prijemne.. este nejaky fajn zamatovy zensky sexy vokal do toho a bude to mnam :)

nerozmazaval by som to do ambientna, mne osobne sa to paci tak ako to je teraz, jednotlive zvuky su pekne jasne a konkretne

matucha

Příspěvek od matucha »

delay > co myslis tim nedostatkem osobitosti? je to komerce a podkladova smycka, co nema rusit... Zajimalo by me, co ti na tom teda chybi/vadi konkretne.

dendy > uz sem se rozhod, ze to rozmaznu, ty konkretni melodie mi uplne nesedej k tomu, co to ma byt.

dendy

Příspěvek od dendy »

ok .. inak aj to ma byt podmaz do flashu tak je to uplne super.. pretoze som sa prichytil ze mi to hra 15 minut dookola a vobec mi to popri robote nevadi :))

kexik

Příspěvek od kexik »

matucha: ty ides tie melodie menit? ak ano (na nieco zazivnejsie), bude to super... tie terajsie su take odnikial nikam, ale v zlom zmysle slova.

matucha

Příspěvek od matucha »

Nejdu je menit, spis z nich vytipat nejaky momenty, ktery se budou dat rozsmelcovat echama atd... a vono se to zapije do tech rhodesackejch kil a bude to delat trochu promenlivejsi texturu, ktera nebude pusobit tak repetitivne.

No s rannim odstupem mi ty melodky fakt nesedej, byly docela zabavny, kdyz sem si je hral jen tak pro sebe... ale takhle ne, je to takovy strnuly a decky ;-). Ale je to dobrej material na niceni, to uz mam vyzkouseny ;-).

dendy > "ok .. inak aj to ma byt podmaz do flashu tak je to uplne super.. pretoze som sa prichytil ze mi to hra 15 minut dookola a vobec mi to popri robote nevadi"
---> aspon tohle funguje :)

Dik za poznamky.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Rozhodne bych to rozmazal, ten rhodes z toho leze hodne. Diky nemu to pusobi dost suse a taky hodne uprostred. A jak pises urcite bych z toho vzal nejakej dobrej rhodesovej moment, na kterym bych to postavil a nedaval bych ho tam ani takhle v kuse. Ted tam rhodes jede porad a dost samoucelne. Zbytek mi prijde fajn.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

mne se to libi, je to takovy esquivelovsky :]

matucha

Příspěvek od matucha »

l;-) sak vis, ze to je moje oblibena nota ;-)

matucha

Příspěvek od matucha »

takze sem to zupdatoval: http://www.zka4t.com/share/flash_smycka.mp3

je to rozmaznuty a lehce zkraceny, melo by to fungovat uz dobre

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zvukove mi to prijde urcite fajn, ale porad mi nejak dohromady nesedi linky rhodesu a toho syntaku, kterej ho doplnuje. Pusobi to na me tak nejak neucesane. Ale mozna, kdyz to bude hrat na pozadi, tak mi to bude jedno. A mozna ze u kratky flashovy smycky to nema smysl zas tak moc resit:)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Me to prijde fajn podmaz, takovej co muze hrat porad dokola a neunavi (alespon ne prvnik nekolik desitek minut ;)

Odpovědět