Soimmo One - Spring That Never Came
- Jirka Štolfa
Soimmo One - Spring That Never Came
Ahoj, tak sem zase zbastlil takovou chillově melancholickou koláž:
Re: Soimmo One - Spring That Never Came
Jirka, ty chrlíš tracky jak nejaký AI generátor Ja ledva 3-4 veci za rok a ty to dáš do mesiaca...
K tracku - je to príjemné, veľmi fajn, ale zas mi tam mierne prevláda bas. Nie sú tie tvoje džíbiely krapet basovo poddimenzované?
K tracku - je to príjemné, veľmi fajn, ale zas mi tam mierne prevláda bas. Nie sú tie tvoje džíbiely krapet basovo poddimenzované?
- Jirka Štolfa
Spíš bych se viděl jako přirozený generátor blbostí než umělá inteligence. Ty JBLka sou osmipalce a problém bude spíš v mojí hlavě než v těch monitorech. Možná i trochu místost tu hraje roli, ale jelikož to míchám dost často jenom na K240tkách a pak poslouchám i na SE215tkách tak je spíš pravděpodobné, že to prostě tak míchám a že mi to tak zvukově vyhovuje. Ale třeba za měsíc bych to možná namíchal jinak, občas dělám ty mixy suší a občas je to zahuhlané bahno. Třeba sem si teď z odstupem poslechl to DBCHAMBO co mám na Soimmo One profilu na SC a strašně mě to bavilo přesto že je to fakt všechno takové rozplizlé a utopené v hromadě šumu a prakticky to nemé žádné výšky. Se mnou je to složité, já nemám konzistetní přístup, takže je to všechno tak nějak všude možně. Díky za koment.
k zvuku sa neviem vyjadrit, az vecer lebo teraz pocuvam len na repracikoch macbooku, ale hudobne ma to VELMI bavi ... strasne prijemne ...
> Jirka, ty chrlíš tracky jak nejaký AI generátor
keby len chrlil, ale ta kvalita ! specialne jeho chystany psy/goa album je pre mna v top 5 mojich najoblubenejsich relasov za poslednych 5-8 rokov ... moje podozrenie je ze ma 2 alebo 3 hlavy, lebo si neviem predstavit ako by sa tolko napadov, melodii a pribehov zrodilo len v 1 hlave Pre mna obrovsky talentovany clovek (Jirko nepocuvaj aby si nespysnel )
> Se mnou je to složité, já nemám konzistetní přístup, takže je to všechno tak nějak všude možně.
ja si myslim ze to je v 90% skorej vyhoda nez nevyhoda .. tie veci su potom pestre, nenudia .. tak ako ten vyssie spomenuty chystany album
> Jirka, ty chrlíš tracky jak nejaký AI generátor
keby len chrlil, ale ta kvalita ! specialne jeho chystany psy/goa album je pre mna v top 5 mojich najoblubenejsich relasov za poslednych 5-8 rokov ... moje podozrenie je ze ma 2 alebo 3 hlavy, lebo si neviem predstavit ako by sa tolko napadov, melodii a pribehov zrodilo len v 1 hlave Pre mna obrovsky talentovany clovek (Jirko nepocuvaj aby si nespysnel )
> Se mnou je to složité, já nemám konzistetní přístup, takže je to všechno tak nějak všude možně.
ja si myslim ze to je v 90% skorej vyhoda nez nevyhoda .. tie veci su potom pestre, nenudia .. tak ako ten vyssie spomenuty chystany album
zvukově to asi nebudu hodnotit, ale souhlasím, že je to dole trochu víc vyboulené, než bych si asi představoval.
hudebně se mi to moc líbí - hlavní motiv i "zátiší", ve kterým je to usazený, ale totálně mi to nesedí výběrem nástrojů včetně bicí sady. subjektivně, možná i díky nástrojům, to na mě působí ani ne tak melancholicky, jako spíš vyčerpaně, unaveně. asi jako ta jarní únava, nebo co
hudebně se mi to moc líbí - hlavní motiv i "zátiší", ve kterým je to usazený, ale totálně mi to nesedí výběrem nástrojů včetně bicí sady. subjektivně, možná i díky nástrojům, to na mě působí ani ne tak melancholicky, jako spíš vyčerpaně, unaveně. asi jako ta jarní únava, nebo co
- Jirka Štolfa
Jo, je to unavené jak pes, takové unylé. Zvuky sou většinou vyčpělý 90tkový podmaz (nejvíc to piáno v poslední části). Jediné proč sem to nehodil do koše je ten ptáček jarabáček co tam cvrliká. To je patch který sem nakroutil na Minilogu XD a chvilkama mě to zní jak nějaký akustický nástroj. Mixem sem tomu asi spíš nepomohl, než naopak. Možná bych akorát mohl lehce revidovat mix a trochu to nechat v tomto případě dýchat, možná by to téhle skladbě slušelo víc.
vůbec to není beznadějný, určitě neházet do koše. jen z toho ještě smrdí nějaká práce holt
pocuvam aktualne na HD650 a nic mi co sa tyka basov nevadi... co by sa mi trochu pacilo by bolo trochu zaspinit niektore zvuky (ten pad co ide hned od zaciatku - nejaku jemnu saturaciu na neho dat, primiesat tam trochu sumu aby znel tak analogovo spinavo zivo).. celkovo nalada tej skladby si strasne pyta aby to malo taky spinavy analogovy zvuk... takze hodne saturacie, tape emulacie, pukania, atd..
pacilo by sa mi pokrat sa s tym keby si mi to dal po stopach
pacilo by sa mi pokrat sa s tym keby si mi to dal po stopach
hudobne super, fajne napady mas zvuk je velmi prebasovany, ale tak to je len vecou upravy dodatocnej.
- Jirka Štolfa
Me spis zpetne ten zvuk prijde strasne ostry, chtelo by to cele trochu zmekcit. Ta basa je ve sluchatkach v pohode az kdyz to hodim na monitory tak to obcas duni. Ale jak rikas, to by se dalo korigovat v ramci masteringu.
- Jirka Štolfa
Dendy: Slysim te a brzo ti to po tech stopach poslu kdyz mas chut se v tom hrabat. Ja sem to jeste jednou zkousel, ale nikam sem to uz neposunul.