Space Recorder: Computated Smile

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
kexik

Space Recorder: Computated Smile

Příspěvek od kexik »

finalna verzia pesnicky pre Take Away mp3 kompilaciu Radia FM pre festival Bazant Pohoda...
rad by som akekolvek pripomienky, hlavne k zvuku

Pytkin
Moderátor

Re: Space Recorder: Computated Smile

Příspěvek od Pytkin »

zvuk je v pohode .. pesnicka bez refrenu ? :)

delay

Příspěvek od delay »

No, já bych se raději zaměřil na posuzování písně jako takové, ale dobrá, nejprve ke zvuku:
Hrozně špatná basa (je tam vůbec?), skoro netlačí a slívá se mi se zbytkem (i na 5'' bych to měl slyšet). Nedokážu jí pořádně identifikovat. Ctěl bych jí tam. Zbytek se mi zdá celkem fajn. Kdybych měl něco napsat k aranži, tak mi ta skladba i s relativně krátkou stopáží přijde nevyužitá, jde o víceméně malé detaily, změny které si tam dokážu představit (to jde ale na druhou stranu skoro vždycky). Škoda té limitace ve zpěvu, pač to vyloženě podbízí k nějaké třeba backgroundové melodice.

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:zvuk je v pohode .. pesnicka bez refrenu ? :)
ale hej, dalsie kusky na albume budu mat vyrazne refreny, tak aby nebolo prerefrenovane :)
okrem toho, aky refren vymyslis k takemu textu

kexik

Příspěvek od kexik »

delay píše:No, já bych se raději zaměřil na posuzování písně jako takové, ale dobrá, nejprve ke zvuku:
Hrozně špatná basa (je tam vůbec?), skoro netlačí a slívá se mi se zbytkem (i na 5'' bych to měl slyšet). Nedokážu jí pořádně identifikovat. Ctěl bych jí tam. Zbytek se mi zdá celkem fajn. Kdybych měl něco napsat k aranži, tak mi ta skladba i s relativně krátkou stopáží přijde nevyužitá, jde o víceméně malé detaily, změny které si tam dokážu představit (to jde ale na druhou stranu skoro vždycky). Škoda té limitace ve zpěvu, pač to vyloženě podbízí k nějaké třeba backgroundové melodice.
basa tam je len na malom kusku a tlaci hodne na spodku. mne tam prave nechyba, je to taka skor perkusna pesnicka

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik píše:
ale hej, dalsie kusky na albume budu mat vyrazne refreny, tak aby nebolo prerefrenovane :)
Ja neviem po anglicky .. Takze vobec neviem o com sa tam spieva :(

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:
kexik píše:
Ja neviem po anglicky .. Takze vobec neviem o com sa tam spieva :(
o to m ako je nakokot robit 10 hodin denne a hrabat prachy na veci ktore vobec nepotrebuujes :) (s trochou nadsadzky, samozrejme)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : tak v refrene by potom mohlo byt nieco o laske k bohu .. :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

tá basa je fajn, jak začne tak je to super, ale ja by som ju potiahol skoro až do konca, vokál aj s gitarkami sa mi zdá moc blízko, bud vokál alebo gitary treba viac dozadu, je to moc do xichtu. IMHO hlavne ten vokál na začiatku sa mi zdá že moc basuje a tým stráca na zrozumitelnosti, ja by som to spravil tak že v určitých momentoch by som vytiahol spev a v niektorých by som ho zas potlačil dozadu a vytiahol gitary, že by vznikly také vlny, bolo by to ešte psychadelickejšie 8) .
Skladba pohodička, jednoduchá, citlivá. Nech sa darí...

Odpovědět