Srdce bojovníka (+Mephi)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
U-o

Srdce bojovníka (+Mephi)

Příspěvek od U-o »

Rozhodl jsem se p?ihodit jeden track do zdejšího fóra jako reakci na momentáln? aktuální téma - že v život? není nic zadarmo a vše si ?lov?k musí vybojovat sám - záleží jen jak. Jedná se o skladbu ze zatím posledního EP projektu, který spat?il sv?tlo sv?ta už loni. Žánrové za?azení je n?kde mezi experimental a hip-hop - jelikož zpívat neumím a pokoušet se o to ani rad?ji nebudu - proto rad?ji rap a recitace. Momentáln? pracuju na dalších hudebních projektech.
Hudba, text a rap(?):
Refrén: Petr Hrach alias Mephi nebo Dr. Mephisto
Jedná se o naši již n?kolikátou hudební spolupráci, i když každý máme rádi odlišný hudební žánr. Vítám konstruktivní kritiku, která mi ukáže chyby a posune m? dál. P?íjemný poslech.

peterslaby

Re: Srdce bojovníka (+Mephi)

Příspěvek od peterslaby »

Mne sa skladba paci, aj refren je dobry, ale myslim ze by mohol byt aj lepsi....alebo vyskusat nejaku slecnu na refren, podla vlastneho uvazenia....a cez co bola robeny beat teda to pozadie????

U-o

Příspěvek od U-o »

Ahoj díky za reakci.
Refrén: Mephi mi poslal několik různých stop, ze kterých jsem se rozhodl vybrat tu nejvíce vhodnou. Klasický rap jsem zamítl už v samém zárodku z důvodu, že by se bil se slokama.
Slečna: Jediná slečna, které hlas se kdy vyskytl v mojí sklabě je moje žena. Důvod je jasný. Sehnat kohokoli s dobrým hlasem a alespoň průměrným amatérským nahrávacím zařízením je fakt umění. Nepočítám zepár kontaktů od lidí, kteří by zájem měli, ale přece jen nahrávání přes "skype mikrofón" není to pravé ořechové. Navíc nejsem typ člověka, co by na projektu potřeboval tisíc featuringů jen proto, aby to vypadalo zajímavě a sázím na lidi, od kterých vím co čekat, vím jakou mají rádi hudbu, vím na jaké jsou hudební úrovni a že to nedělají ze soucitu, donucení, zviditelnění nebo aby se neřeklo, ale že je to těší a baví. Jak jsem psal dříve: Srdce bojovníka není první skladba, kde jsem spojil síly s panem Hrachem, i když v dřívější spolupráci vylepšil můj původní text za což děkuji, protože po textové a hudební stránce je přece jen o třídu jinde než já.
Track: 9 instancí Image-Line Harmless, 2 instance Image-Line Sytrus, 1x BeepMap, zepár koupených samplů od DNR Collaborative, několik vrstvených audio stop, nějaké ty automatizace, IL efekty na jednotlivých kanálech, na master channelu IL PEQ2, Maximus, ToneBoosters ReelBus a Barricade, vše zhotovené v FL Studiu

... klidně pojďte do mě, chci se v hudbě posunout.

Stan

Příspěvek od Stan »

Ono to neni lehky hodnotit a uz vubec ne radit, ale nejvice se posunes tim ze prestanes poslouchat radiovy sracky a porozhlednes se po opravdovy muzice. Staci se podivat na franouzskou hip hopovou (rapovou) nezavislou scenu ktera je pole "meho" nazoru jedna z nejlepsich co se do aranzma a nekonvence tyce. Tim nechci rici ze poslouchas pouze hitparady. Tvoji snahu ocenuji a je to na zacatecnika v poho. Ja se u toho ale nudil. Nic zajimavyho co by upoutalo mou pozornost jsem nenasel cekove suchy a od zacatku do konce zadny napady a zmeny ktery by to udelaly poslouchatelny alespon vice nez jednou. Navic byl ten vykriceny hlas obcas mimo toninu. Ber to jako muj nazor. Ja sleduju z 90% nezavislou scenu jakehokoliv zanru protoze je to hudba delana pro radost a ne pro penize.

Edit: nekde v "co prave poslouchate" jsem hodil link na fr. radio "ballade" stoji za poslech a urcite si tam najdes behem tydne svy.

U-o

Příspěvek od U-o »

Rádio neposlouchám vůbec ani na netu ani nikde jinde, když Hip Hop tak jsem věrný už víc než 15let starším věcem od PE a pokud stahuju a poslouchám nějakou muziku, tak jedině z netlabelů. Každopádně díky za názor.

Odpovědět