už nějaký čas fórem brouzdám a pozoruju a tak nějak nadešel čas se představit, tak to udělám na EP co jsem právě domíchal.
(master dělal TomekMixer).
http://bandzone.cz/cernycaj
Černý čaj
Martin - kytara, zpěv, autor
Jarka - husle
Štěpán - basa
Hrajeme spolu průběžně od začátku léta 2015, EP se točilo 11/2015.
Mám v tomhle uskupení na starosti basu a zvuk/produkci.
EP jsme natáčeli u mě v jurtě, naživo komplet.
Míchal jsem to v Garagebandu (mam Mac mini, mid2007), bedny mám KRK G2 rokit 6 - moje první nearfieldy, do vánoc jsem míchal na bednách od hifi. Je to velice příjemný posun vpřed, navíc jsem je koupil obě za 6kk, ještě týden v záruce.
Trocha dalšího technického infa:
- šlo to přes mix Soundcraft Fx16, direct out, jen přes preampy do zvukovky (zapoměl jsem název, nebyla moje)
- zpěv je braný Shure SM57, takže je v něm dost kytary zároveň, s čím jsem musel trošku laborovat při mixu. Navíc Martin je spíš bard než muzikant zvyklý zpívat na mikrofon, takže chodil občas dost daleko.
- kytaru jsem poskládal ze snímače (magnetický L. R. Baggs) a z nástrojáků, ale především je ve stopě se zpěvem, takže hlavně šla od tam.
- basa (Furch bezpražec) je braná jak u aparátu (ještě Acoustic) tak u přímo u "díry", obojí taky sm57, nakonec jsem použil poměr 80% ku 20% ve prospěch zvuku u díry.
- husle jsou hlavně klipovým Audixem nějakým, na dokreslení jěště nástrojákama, ale taky je to poměr cca 90-10.
- mandolína (v poslední písni) je braná stejně jako kytary (až na snímač).
- tahací harmonika (Listopad) je donahraná Tomášem Háčkem z Listoletu, děkujeme

Zvuk basy jsem nechal schválně hodně ve spodcích a polštářovitý, takže noťasy a celkově menší bedýnky ho spíš moc nezaregistrujou, ale nechtělo se mi jít cestou kompromisu. Na větších bednách to má krásný polštář měkoučký..
Mám rád celkově spíš syrovější a autentičtější zvuk.
Krásný den, užijte si trošku valašské poetiky a zdravím coby nováček na fóru

Š.
P. S. - kdybyste měli někdo zájem si poslechnout trošku pomalé meditativnější hudby, tak v podpisu mám další svoji kapelu.
Taky jsem teď domíchal CD a taky komplet dělané v jurtě, tedy u mě doma