Štěpán - Černý čaj

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Štěpán

Štěpán - Černý čaj

Příspěvek od Štěpán »

Zdravím všechny místní,
už nějaký čas fórem brouzdám a pozoruju a tak nějak nadešel čas se představit, tak to udělám na EP co jsem právě domíchal.
(master dělal TomekMixer).

http://bandzone.cz/cernycaj

Černý čaj
Martin - kytara, zpěv, autor
Jarka - husle
Štěpán - basa

Hrajeme spolu průběžně od začátku léta 2015, EP se točilo 11/2015.
Mám v tomhle uskupení na starosti basu a zvuk/produkci.

EP jsme natáčeli u mě v jurtě, naživo komplet.
Míchal jsem to v Garagebandu (mam Mac mini, mid2007), bedny mám KRK G2 rokit 6 - moje první nearfieldy, do vánoc jsem míchal na bednách od hifi. Je to velice příjemný posun vpřed, navíc jsem je koupil obě za 6kk, ještě týden v záruce.

Trocha dalšího technického infa:
- šlo to přes mix Soundcraft Fx16, direct out, jen přes preampy do zvukovky (zapoměl jsem název, nebyla moje)
- zpěv je braný Shure SM57, takže je v něm dost kytary zároveň, s čím jsem musel trošku laborovat při mixu. Navíc Martin je spíš bard než muzikant zvyklý zpívat na mikrofon, takže chodil občas dost daleko.
- kytaru jsem poskládal ze snímače (magnetický L. R. Baggs) a z nástrojáků, ale především je ve stopě se zpěvem, takže hlavně šla od tam.
- basa (Furch bezpražec) je braná jak u aparátu (ještě Acoustic) tak u přímo u "díry", obojí taky sm57, nakonec jsem použil poměr 80% ku 20% ve prospěch zvuku u díry.
- husle jsou hlavně klipovým Audixem nějakým, na dokreslení jěště nástrojákama, ale taky je to poměr cca 90-10.
- mandolína (v poslední písni) je braná stejně jako kytary (až na snímač).
- tahací harmonika (Listopad) je donahraná Tomášem Háčkem z Listoletu, děkujeme :)

Zvuk basy jsem nechal schválně hodně ve spodcích a polštářovitý, takže noťasy a celkově menší bedýnky ho spíš moc nezaregistrujou, ale nechtělo se mi jít cestou kompromisu. Na větších bednách to má krásný polštář měkoučký..
Mám rád celkově spíš syrovější a autentičtější zvuk.

Krásný den, užijte si trošku valašské poetiky a zdravím coby nováček na fóru :)
Š.

P. S. - kdybyste měli někdo zájem si poslechnout trošku pomalé meditativnější hudby, tak v podpisu mám další svoji kapelu.
Taky jsem teď domíchal CD a taky komplet dělané v jurtě, tedy u mě doma :)
Naposledy upravil(a) Štěpán dne 09 bře 2016 19:55, celkem upraveno 1 x.

upman
Vybavení

Re: Štěpán - Černý čaj

Příspěvek od upman »

Moc pekne, obzvlaste Ohen v cili

tony9

Příspěvek od tony9 »

Štěpáne hezká muzika.
K zvuku se vyjádřím, až jestli si to poslechnu na pořádných bednách.

Štěpán

Příspěvek od Štěpán »

Díky pánové :)
Jinak ke zvuku se prosím pěkně vyjadřujte téže - už je to sice hotové, ale rád se poučím do budoucna..

peteness

Příspěvek od peteness »

upman píše:Moc pekne, obzvlaste Ohen v cili
Jo ten Ohen v cili se vam povedl :palec+: Cely je to pekny, housle az moc.

jak tam pises, ze ti vadi jak kytara leze do zpevovyho mikraku - jam mam na konci cesty za mikrofonem Noise Supressor od Bosse - sice kdyz se zpiva bere mikrofon vsechno, ale jinak je absolutni ticho (mne slo primarne o sum z vokalniho procesoru).... Neco podobneho za par stovek dela i Behringer (NR300), taky mam, funguje to.

Štěpán

Příspěvek od Štěpán »

no já ho především do budoucna zkusím naučit zpívat na mikrofon a pracovat s ním..
je to i tou použitou sm57 - napřed jsem zkoušel mu tam dát Audix om6, který třeba u mě funguje skvěle, ale na jeho hlase zněl špatně.
sm58 už znělo líp ale pořád to nebylo ono. Až ta sm57 zněla hezky, ale ta zase nemá svůj popfiltr tak jsem musel přidat externí..
a díky tomu už byl celkem daleko od mikrofonu a proto je tam tolik kytary.
Teď mám doma sm57beta a ta zní moc pěkně, ostatně asi i sm58 beta by na něj zněla dobře, to ještě musím pozkoušet..

Štěpán

Příspěvek od Štěpán »

tony9 píše: K zvuku se vyjádřím, až jestli si to poslechnu na pořádných bednách.
povedlo se?

Nikdo nic?
Rád bych si vzal nějaké tipy na co si dát pozor do budoucna..

Stan

Příspěvek od Stan »

Me se to nelibi vubec, moc reverbu na vokalu, sileny frazovani textu, melodyne na korekci falesnyho zpevu tady bude potreba v kazde skladbe, divny umisteni nastroju do prostoru v kontextu se zpevem, zadna atmosfera, utahany. I pomala pisen muze mit naboj. Proste bida. Nenech si vzit timto mym nazorem elan do dalsi prace ale tohle je pro me osobne hodne nepovedeny demo, podruhy by jsem si to uz nepustil. Sorry

Odpovědět