https://soundcloud.com/user-316887277/s ... al_sharing
Připomínky ke zvuku a mixu jen vítám. Zajímá mě váš názor na tuto věc.
Strážní věž studio
Re: Strážní věž studio
Zvuk trpí tím, že si to hraje na živý nástroje, ale přitom to jsou MIDI. Takže přestože tam není nic špatně, zní to jak z devadesátek.
Vokál je moc vepředu.
Předehra je jednoduše divná, nelíbí se mi vůbec.
Nicméně hlavní připomínka je k feelingu zpěvu. V té původní verzi to bylo podstatně lepší - temnější a více jako vyprávění, než zpěv. Problém byl ve zvuku, ale to podání bylo dobré. Toto zní jak cover. Konec o oktávu výš je ale OK.
Za mě takto: nahrát živě bicí a asi nějaké ty loopované kytary a pak si dát záležet na náladě zpěvu. Zkusit někde uprostřed udělat nějakou změnu. Pokud by se to povedlo, mohla by to být fakt pěkná věc.
Vokál je moc vepředu.
Předehra je jednoduše divná, nelíbí se mi vůbec.
Nicméně hlavní připomínka je k feelingu zpěvu. V té původní verzi to bylo podstatně lepší - temnější a více jako vyprávění, než zpěv. Problém byl ve zvuku, ale to podání bylo dobré. Toto zní jak cover. Konec o oktávu výš je ale OK.
Za mě takto: nahrát živě bicí a asi nějaké ty loopované kytary a pak si dát záležet na náladě zpěvu. Zkusit někde uprostřed udělat nějakou změnu. Pokud by se to povedlo, mohla by to být fakt pěkná věc.
- Greyhound90
vasek: Máš pravdu: samozřejmě že MIDI. Ale kde sehnat kvalitní muzikanty? Jinak díky za reakci.
Celkový koncept skladby se mi zdá zajímavý,melodie i harmonie.Ten začátek dle mě dělá divný,ten perkusivní reverb loop či co to je od 0.10-0.20 ten to intro celkem zabíjí.Bez něj by se to zcela jistě obešlo ku prospěchu věci,nebo tam zkusit dát něco jiného,co nebude tolik rytmicky narušovat rozjezd věci...bicí bych udělal"hlubší"je to v podstatě temná věc a zvuk bubnů mi spíše evokuje Ska nahrávku...
plus ten asi stereo efekt na virblu? to se mi také nezdá úplně koncepční vzhledem k náladě songu.Basa hraje přesně tam kde má,a i
zvukově zapadá tak akorát.Nej problém vidím ve zpěvu...zvuko-prostorově je úplně mimo než celý zbytek mixu.Jako by se nahrál do
kompletní finální nahrávky jen tak dodatečně.Plus to ne moc přesvědčivé frázování/feeling jak zde již bylo zmíněno.A celkově je moc
nahlas nad podkladem!Úplně od věci by taky nebylo použít to zdvojení hlasů co je ke konci i třeba někde v půlce,aby se trochu rozsekla
ta určitá monotonost songu.Naopak bych trošku vypíchnul tu živou? kytaru co si tam tak zlehka švitoří.Jinak věcička má zajímavou
atmosféru,a proto mně zaujala.A musel jsem k tomu napsat nějaké ty připomínky...
plus ten asi stereo efekt na virblu? to se mi také nezdá úplně koncepční vzhledem k náladě songu.Basa hraje přesně tam kde má,a i
zvukově zapadá tak akorát.Nej problém vidím ve zpěvu...zvuko-prostorově je úplně mimo než celý zbytek mixu.Jako by se nahrál do
kompletní finální nahrávky jen tak dodatečně.Plus to ne moc přesvědčivé frázování/feeling jak zde již bylo zmíněno.A celkově je moc
nahlas nad podkladem!Úplně od věci by taky nebylo použít to zdvojení hlasů co je ke konci i třeba někde v půlce,aby se trochu rozsekla
ta určitá monotonost songu.Naopak bych trošku vypíchnul tu živou? kytaru co si tam tak zlehka švitoří.Jinak věcička má zajímavou
atmosféru,a proto mně zaujala.A musel jsem k tomu napsat nějaké ty připomínky...
Instrumentálně / kompozičně fajn, zvukově by to šlo posunout, ale není to špatný. Zpěv nemohu soudit, alternativu neposlouchám a nerozumim, je to každýho intimní věc. Nesedí mi frázování, byť asi chápu záměr. Instrumentálně mi to evokuje Stromboli, ale fakt se v kytarovkách vyznám jako Gott v dubstepu.
- Greyhound90
Yogi: Toto není žádná alternativa. Je to obyčejná pseudoartrocková písnička založená hlavně na textu a i tak to bylo myšleno. Zvukově už se na tom pracuje a brzy to vyjde na CD. Jinak díky za Tvoji reakci.
skoro všechno je alternativa (vztaženo k něčemu). pseudoartrock se určitě dá vnímat jako alternativa k mainstream rocku.
Ten text je v cajku, za mě