Super Tuzex Bros.

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
velvet

Super Tuzex Bros.

Příspěvek od velvet »

Konečně jsem nedávno dokončil (po více jak 2 letech :shock: ) tohle album "skupiny" Scissorhands (oceněni časopisem Filter jako objev roku 2008).
Skupiny v uvozovkách, jelikož ta se rozpadla na samém počátku nahrávání, tak jsme jej nahráli s Tuzexem (dříve lídr Scissorhands, nyní bg u Sunshine) v podstatě ve dvou .

Pár ukázek je na mém BZ profilu http://bandzone.cz/markvelvet , nebo celé zde: http://bandzone.cz/scissorhands

Magneťáky, analogy, málo elektroniky!
Ba ne, té bylo taky dost :D

Masteroval (a to skvěle!) Mr. Moimir Papalescu

demsky
Vybavení

Re: Super Tuzex Bros.

Příspěvek od demsky »

ten krucifix znamena ze kapela bola mrtva v rokoch 2006 az 2008? :)

velvet

Příspěvek od velvet »

:)

KonradOx

Příspěvek od KonradOx »

Scissorhands boli určite jedným z najlepších zjavení, album je skvelý. Takisto Orgove pixies-like skladby na bandzone sú vynikajúce a na pomery českej scény hodne nedocenené, pevne verím, že to sám niekde dotiahne, pripadá mi byť (časovo) trochu ubitý sanšajnami. Trochu ma prekvapuje tá relatívne hodne dlhá doba potrebná na dokončenie albumu, ale dôvody už sú mimo rámec mojich vedomostí, je dobré, že to dopadlo takto.

velvet

Příspěvek od velvet »

jsem potěšen, že se album líbí.
Důvod, proč to trvalo tak dlouho není nijak složitý. I když jsem trávil hudbou extrémně velké množství času, nezabývám se jen hudbou. Jak jsem již psal, kapela se rozpadla na samém počátku nahrávání, a tak jsme až na několik basových partů, které nahrál T.S.O. z Animé (a v jedné pecce Kay) nahrávali všechny nástroje s Pavlem sami, mezitím Pavel nastoupil k Suns a neměl čas a když jo, tak já zas dělal Animé, Sunshine, Vanessu apod.
A taky to muselo "uzrát" :) Asi by to nebylo tak dobrý (jak píšeš), kdyby to tak dlouho netrvalo. Takhle jsem mohl vyzkoušet postupy co jsem si navymejšlel, např.: jak to (v podmínkách co mám k dispozici) udělat, aby to znělo co možná nejvíc živě a někdy "garážově" apod. A opravdu jsem moc vděčný Mirkovi Papežovi a jeho masteringu.

Mimochodem, k pár věcem jsem se nakonec neuchýlil, např. dát basu zcela vlevo, bicí opačně, zpěv taky do strany a další hezký starý postupy, co znám z desek Johnny Cashe, Elvise, Iggy Popa...
Tuzex je skvělej, asi ze mne musel bejt občas (a patrně se to děje stále) "na větvi", když jsem mu "domlouval". Je to těžký, udržet se nementorovat, když člověk vidí sebe o x let mladšího :mrgreen:

peteness

Příspěvek od peteness »

Jo, tak to je docela moje gusto tohle a nejen kvuli lasce k Pixies. I ten zvuk se vam povedl a zni to hodne zive. Chysta se nejake pokracovani kapely s novyma lidma? Docela by si to zaslouzilo zivou prezentaci......Akorat jedna vec me tam trochu stve v tech mixech. Klasicky cesky zvyk vytahnout zpev v mixu vic nez je obvykle v zahranici......Kazdopadne parada a budu hodne drzet palce a at to neskonci v propadlisti dejin :)

velvet

Příspěvek od velvet »

peteness píše:Jo, tak to je docela moje gusto tohle a nejen kvuli lasce k Pixies. I ten zvuk se vam povedl a zni to hodne zive.
dík, to se čte příjemně :D Jelikož se Ti líbí co umí Distressor když použiješ simulaci lampy a pásku, tak jelikož jsem používal pravý lampy a magneťák,
tak si troufám tvrdit, že je to to co Ti je na tom (kromě jiného samozřejmě :lol: ) příjemný. Živě by to koneckonců znít mělo, protože všechno až na pár synthů je živě zahraný proto to asi trvalo taky tak dlouho :D :D :D . No, zmínit musim skvělou funkci u Logicu "Quick swipe comping" pro rychlou editaci tejků, to je pro mne snad nejlepší funkce DAW za posledních 8 let, od doby, kdy Steinberg prisel pro Cubase a Nuendo s funkcí výpoctu a automatické kompenzace hardware jednotek (kompresorů, EQ, efektů), myslím ze se to jmenovalo External plugin... By mne zajímalo, zda něco jako Quick swipe comping má treba Sonar, Cubase nebo Pro Tools. Shledávám, ze jsem za poslední cca 3 roky úzce specializovaný v Logicu a u ostatních DAW mi asi trochu "ujizdi vlak" - no kdo to má vsechno stíhat :roll: [/quote]
peteness píše: Chysta se nejake pokracovani kapely s novyma lidma? Docela by si to zaslouzilo zivou prezentaci......
Možná budou dva - tři koncerty v původní sestavě, pro věrný fanoušky. Pavel se k tomu už nechce vracet. Přiznám se, že (nejen) já si
myslím, že by to klidně sneslo (a zasloužilo si) kapelu klidně s novými lidmi a koncertovat... Ať by tam hrál kdo by tam hrál, důležitý je Pavel, to si myslím (nejen) já, jako to bylo např. se Stooges který se rozpadli a od tý doby hrál Iggy Pop i jejich (vlastně svoje) písně stále dál... Já osobně bych na koncerty kde by hrál Pavel (s jakoukoliv super doprovodnou kapelou) zašel VELICE rád :wink:
peteness píše: Akorat jedna vec me tam trochu stve v tech mixech. Klasicky cesky zvyk vytahnout zpev v mixu vic nez je obvykle v zahranici......Kazdopadne parada a budu hodne drzet palce a at to neskonci v propadlisti dejin :)
Díky za postřeh, Uh - to je poprvé, co mi někdo řekl, že jsem udělal "klasicky česky" :cry:
Ale tohle si ohájim :D Tak jednak se mi to až tak vytažené nezdá (dávám si na to bacha při míchání, mám na to Avantone Mix Cubes - vřele doporučuju, jsou to monitory pokračující v původních 5C Sound Cubes, jež byly de-facto (hlavně v USA) standardem v každém studiu, obdobně jako Yamaha NS-10).
Taky nemám tucha, jak to s tím vytažením zpěvu u nás bývá, neposlouchám téměř naše věci (nic proti), resp. když slyším v rádiu, u kámošů a tak, snažím se "neanalyzovat" a "nezaposlouchávat se" - jak řekl o sobě Bob Katz: " jednou jsem se přistihl na koncertě vážné hudby, že slyším střihy..." :D :D :D

Ten problém s vytažením zpěvu: pamatuju si rozhovor s Elvisem, stěžoval si někdy v r. 1968, když se vracel k muzice (od 1950 byl vázaný smlouvou na filmy v Holywoodu a nemohl koncertovat a nahrával jen pro filmy ve kterýchj hrál). Vadilo mu, že "chlápci z nahrávací společnosti" furt kecaj do mixu a chtěj aby zvukař ztlumil kapelu a vytáhl jeho (Elvise) . No a chlápci z record company řekli argument, který prostě má svojí váhu: "Elvisi, ale Tvoje fanoušky nejvíc zajímá Tvůj hlas, ne Tvoje doprovodná kapela..." Tak že to rozhodně není pouze záležitost našich luhů a hájů. Pamatuju si když jsem poprvé slyšel album Dr. Feelgood a první peecku stejného jména od Motley Crue někdy v r. 1990, říkal jsem si naopak - sakra, proč je tam tak málo slyšet zpěv. Po chvíli jsem si zvykl...
Tedy takhle "vytažené" je to záměrně, myslel jsem jednak na to, že Pavlovy fanynky zajímá hlavně on :mrgreen: ,
ale vážně - jeho zpěv je (u nás) podle mého názoru pro toho, kdo ty písně zaslechne poprvé natolik charakteristický (a nezvyklý), že jsem si řekl - buď to takový posluchač hned vezme, nebo naopak a tohle (vokál) je zásadní element alba. I když je tam myslím několik instrumentálních vychytávek, tak jsem to chtěl postavit na charakteristickém hlasovém projevu. Čili ne výsledek, ale odůůvodněný záměr.
Což je ovšem ve výsledku pro Tebe jedno, že :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

abuse

Příspěvek od abuse »

mne sa to dost paci, sound sa mi paci velmi, aranze super, na moj vkus obcas az privela pixies a songwritting nic extra, spev v pohode /mna osobne ale takato farba irituje, obcas trochu kozicka, obcas trochu poza...ale zase je to rokenrol,ok :)
celkovo myslim cz/sk nadprimer, az worldwide standard :)
inac zaujimave je ako su slovenske alternativne gitarovky silne ovplyvnene britskou scenou a ceske naopak americkou.

velvet

Příspěvek od velvet »

Děkuji uctivě,
s těmi Pixies je to zajímavé; zajímalo by mne, zda je Pavel zná... Já si pamatuji, že kdysi hráli často jednu píseň na MTV, když byla MTV jen jedna.
Víc je neznám... Z té doby si vybavuji spíš Les Thugs, Bad Brains, Mad cow fever od UK Subs nebo Exploited, což naM_TV moc nebylo :(

S tím různým ovlivněním slov. vs. čes. scény to je zajímavý postřeh. Vždy jsem měl celkově, i z mainstreamu pocit, že slov. hudba je jaksi "světovější"
Ale nechci chytračit, moc těmto věcem nerozumím a zas tak o nich moc nevím...

Já osobně jsem asi US kytarovkou (alespoň pro toto album) ovlivněn dost byl - vybavuje se mi inspirace Johnny Cashem (hlavně Going to Memphis z Ride this train z r. 1960, Elvis a jeho nahrávky z období 1968 Comeback special (hlavně veřejné "garage" TV studio rehersals, Iggy a Stooges z přelomu 60. a 70. let.
Ale to jsou asi jiné "kytarovky", než jsi měl na mysli :D - vlastně by mne asi zajímalo, co na Super Tzx Brs. dá konkrétně vystopovat?

peteness

Příspěvek od peteness »

zajimavy postreh :)¨As for Pixies (sorry ze jeste otravuju s Pixies, naposledy), nebyla to tak uplne 100% americka kapela. Jednak stylove se to dost vymykalo a taky vydavali u britskych 4AD.....sorry za OT

velvet

Příspěvek od velvet »

k tomu Elvisovi: http://www.youtube.com/watch?v=pjZGPZlDlAY Možná jsem ujetej, ale v teěch vypjatých pasážích slyším Cobaina :shock:

no a tohle je prostě LUXUSNÍ : http://www.youtube.com/watch?v=8pRLc9Ml ... L&index=12

velvet

Příspěvek od velvet »

peteness píše:zajimavy postreh :)¨As for Pixies (sorry ze jeste otravuju s Pixies, naposledy), nebyla to tak uplne 100% americka kapela. Jednak stylove se to dost vymykalo a taky vydavali u britskych 4AD.....sorry za OT
Pixies si co nejdriv poridim, dik za ne. Nemyslim ze by to bylo OT, osobne si necinim narok povazovat (alespon v tomto tematu) neco za OT :wink:

KonradOx

Příspěvek od KonradOx »

No čo, sadli nejak ti pixies ? Ako ide predaj dosky ? Bohužiaľ podľa mojej skúsenosti zvykne v čechách drvivá väčšina debutov a albumov menších skupín vyfučať do neznáma, aj keď podostávajú kladné hodnotenia, obvykle sa nikto nikam, aspoň z môjho pohľadu, nepohne (viz Animé, Sunflower Caravan, Charlie Straight, The Roads atď). Publikum sa nerozšíri, albumy zapadnú, neviem, čím je to spôsobené, môj tajný tip je absencia väčšieho rádiového hitu.

velvet

Příspěvek od velvet »

No cus, Pixies jsem jeste nestacil, snad ted o vikendu...

Jak jde prodej nevím, zacalo se prodavat snad pred 10 dny a co vim, melo by se prodavat na koncertech Sunshine.
S prodeji je to tak: nekdy cca pred 2 lety hrala na Rock for People (myslim) skupina the Killers. Zrovna meli venku
aktualni album a pisne z toho alba s nimi zpivala znacna cast publika (byli tam kamosi a na Killers pry mohlo koukat
urcite 10 tisic lidi). No a dle informaci vydavatelstvi se te aktualni desky prodalo: 2. (slovy "dvě") :shock:

Kdyz meli Suns krest MGKK Telepathy v Roxy, u vstupu dostavali lidi cerstve CD, ktere bylo soucasti vstupneho. Nekteri lidi
si ho pry ani nevzali - ze je pro ne zbytecny, nebot si to druhy den stahnou z netu...

Ad problem publicity u "mensich" skupin. Jsme maly trh, neni kde tu publicitu nahnat. Proto se pri sledovani ceske Extraligy v
lednim hokeji musi clovek dost soustredit, aby videl na lede puk, protoze ledy jsou sama reklama kvuli tomu, ze jen ze vstupneho
a TV prav by na to penize nebyly - je to holt nase realita. V hudbe (alespon v CR) je to mj. tak, ze v podstate skoro vsechny radia
hraji temer totozny repertoar. Pry je to kvuli tem vyzkumum sledovanosti - Evropa2 si je dela a zjistuje co posluchaci chteji
slyset a maji pak sledovanost a hlavne argument pro potencialni inzerenty, aby u nich pousteli reklamy, z kterych radio zije.
Nic proti, horsi je, ze Evropa2 v zaplave svetovych i domacich novinek nasazuje ZOUFALE MALO novych titulu (mam dojem ze 1 za tyden).
A jeste horsi je, ze vzhledem k tomu ze ten vyzkum c sledovani chovani potencialnich posluchacu je pry dost nakladna zalezitost, tak
ostatni radia proste kopiruji styl a repertoar Evropy2... Posledni dobou se treba radio HEY udajne snazi jit rockovejsim smerem. Ale
priznavam - nemam moc prehled, protoze pokazdy kdyz jsem naladil v aute nejakou radiostanici, bylo to prast jak uhod (Radio 1 je fak asi jediny,
ale zase jen pro opravdu uzkou skupinu lidi mam dojem...).
Podle mne bez investic publicita pro "sirojjky okruh" potencialnich posluchacu neni mozna. A vydavatelstvi ji neudela, protoze stejne kazdy stahne
album z netu. Tak jediny jak by mohlo vydavatelstvi ziskat penize zpet je domluvit se na podilu z koncertu (popripade z Intergramu - ale to by
se to muselo hodne hrat v TV a radiich).

Anime byli hodne nazhaveni "do toho jit", chteli si i brat pujcku a investovat. Meli super krest, natriskane Metro v Brne, zrovna jejich posledni
album obsahuje dle (nejen) meho nazoru 5-6 pisni, ktere by vyhovovaly jakemukoliv "velkoformatovemu" radiu na zapad od nasich hranic.
Pisen Never come true vyhovuje jak delkou, tak snad dostatecnou "poslouchatelnosti na prvni poslech" i pro nase radia, ale ty to proste nenasadi
z vice duvodu, z nichz jeden jsem popsal vyse... Je to zacarovany circle :roll: asi. Jenze, kdyz zrovna prislo na to, ze bude turne a zacala se shanet
vsemozne podpora (aby se mohl treba vozit vlastni zvuk. aparat), tak jim bubenik odesel k Support lesbiens. Oni s temi bubeniky maji fakt nejake peklo,
vzdycky hned po natoceni alba nekdo odesel (Lukas Pavlik pred tim k alesi Brychtovi), pak na par koncertu sehnali nekoho, kdo zas odesel k Ewe Farne...
Sam nevim uplne vsechno co a jak funguje. Mel jsem to stesti byt v kapele, jejiz pisne hrala radia porad dokola a koncerty byly v halach nebo stadionech.
Netroufam si tvrdit, ze by to same se mohlo podarit i dnes, ale bych to kazdemu pral, je to docela fajn :D

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

About you - peckaaaaaaa!!!!!

Odpovědět