Syncro: Alien Encounter

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
syncro

Syncro: Alien Encounter

Příspěvek od syncro »

Před 25 lety jsem vydával svoje první EP State of Sine a na něm byl track Personal Nostromo. Po čtvrtstoletí se do vetřelčího světa vracím s novou peckou... Jo, ten klip je malá tour do novýho GunJah studia. Takhle to u mě při práci vypadá.
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

biscuit

Re: Syncro: Alien Encounter

Příspěvek od biscuit »

H. R. Giger und ich mögen es

syncro

Příspěvek od syncro »

biscuit: V létě jsme s dcerkou byli ve Švýcarsku v jeho muzeu. Hodně působivý, znepokojující, cizí... uf.
GunJah Records

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Já mám ten jeho styl hodně rád, ale máš pravdu, uměl jít hodně hluboko. Ale myslím, že to nedělal proto aby šokoval, jako mnozí jiní.
Vetřelce máš tam odtud? :-)

syncro

Příspěvek od syncro »

Taky si nemyslím, že by jeho primárním záměrem bylo šokovat. Spíš mi přijde, že měl potřebu metaforicky zvnějšnit to, co se v něm odehrávalo. Ostatně takhle, jako metaforu, já vnímám i toho Aliena, i když tam byl HRG "jenom" u designu - každej z nás je občas ve svým vnitřním světě jako v Nostromu a bojuje se svým vetřelčím já... V tomhle rozpoložení jsem před čtvrstoletím skládal Personal Nostromo. A teď, protože jsem měl trochu dýl docela dost stresu, jsem si podobnej vnitřní boj zvnějšnil v muzice zas...

Vetřelec je od Neca, mám ve studiu ještě Jungle Huntera a City Huntera. Takže jednou hudebně dojde i na predátory 8-)
GunJah Records

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Zvnějšnit je krásný slovo, který jsem neznal :-) Jo, rozumím a děkuju i za odhalení motivu, mám to rád takhle od autora (považuju to za jedinej způsob, jak věc oprsavdu správně a s jistotou pochopit). Mimochodem i hezky napsáno.

S Neca jsi mi zamotal šišku :-) Jsem se vyděsil, že charakter Vetřelce má na svědomí nějakej pan Neca a Giger, že dělal jen scénografii a začal jsem šíleně googlit... Mají ty figurky hodně vychytaný v detailech? Před časem jsem chtěl udělat sérii nějakejch skoromakro scén s takovejhlema trpaslíčkama, ale nějak se realizace stále neuskutečnila, protože jsem nesehnal dostatečně promakaný postavičky. Hlavně ani nemám ve svým okolí někoho, kdo by mi na podobný blbůstky uměl dát dostatečně věrohodnou referenci, abych si je s klidným svědomím objednal.

A moc sorry, že Ti takhle drobím topic.

syncro

Příspěvek od syncro »

Děkuju.

Ty Neca figurky mi přijdou jako první level, co má sběratelsky nějakej význam. Za ty peníze super, zpracování na display v poho, při nějaký stop motion animaci by vadily ty tuhý a nepřesný klouby. V porovnání s dvakrát tak drahým Mezcem to není poloviční kvalita ani náhodou. Pozor, hodně se padělaj. Doporučuju koupit v seriózním obchodě. A omlouvat se za drobení topicu netřeba, stejně tady zjevně nikoho jinýho diskutovat nevidím. Navíc - komixový figurky jsou možná mnohem zajímavější, než pění chvály na Serum 8-)
GunJah Records

Odpovědět