Zdravim,
Moji kamarádi byli nedávno ve studiu nahrát jednu svojí písničku, aby měli konečně nějakou kvalitní nahrávku k prezentaci. Nicméně nakonec nejsou spokojení s finálnim mixem, který ve studiu vznikl. Jako na potvoru se o zvukovou tvorbu začínám celkem intenzivně zajímat, a tak jsem se nabídl, že jim to zkusím přemíchat. Zkušenosti terpve sbírám a tak bych byl rád, kdyby jste se mi tu na to koukli, zhodnotili a hlavně poradili co a JAK v mixu zlepšit.
Tohle je originál:
Tohle je poslední verze mýho mixu:
Dík
The Dogsbodies - Deceased - rady k mixu
Re: The Dogsbodies - Deceased - rady k mixu
Těžko říct, jak velká míra míchání (zkurvení) se projevila na surovém materiálu a jak kvalitní před tím byl.
A také jak se podepsal převod do komprimovaného formátu.
Mě se nelíbí ani jedno.
Radit ti nebudu, rozdíl bys měl slyšet sám na nějakých podobných, referenčních skladbách.
A také jak se podepsal převod do komprimovaného formátu.
Mě se nelíbí ani jedno.
Radit ti nebudu, rozdíl bys měl slyšet sám na nějakých podobných, referenčních skladbách.
Tvoje verze je mi asi lepsi v tom, ze je konkretnejsi a ty jednotlivy nastroje tam maj lip udelany svoje misto. Ale porad je to podle me tak na pul cesty. A je samozrejme vic nahlas, coz bych ale bral jako uplne vedlejsi. Protoze krom toho ti tam ulitlo par veci, jako treba kopak prehnanej jen v hlubokym pasmu bez tecky, vokal hodne ostrej az neprijemne a bici mas vubec nejak moc suchy, aspon virblu by slusel nejakej prostor.
jo a ta bodka tam pritom v povodnom mixe je ..
Vše podstatné napsal Amorph, jen doplním, že ještě horší než kopák jsou tomy, repektive možná kotel. Vypadá to, jakoby jsi dal na groupu bicích nějakej eq s tučným spodkem. Tohle bych ještě vyladil.Hlasitost nahrávky je ještě v normě "dnešních trendů", ale o 2dB méně bych snesl lépe. Jinak fajn práce na začátečníka, určitě si s tím hrej a bude to dobrý. Hudba taky není špatná.
Super kucí, děkuju moc za připomínky. Přesně takovejhle (a klidně ještě detailnější) feedback potřebuju. Kopáku zkusim přidat nějaký vejšky (bál jsme se, aby nezněl moc metalově), a na tomech stáhnu ten přidavač basů .) (teď ráno už taky slyšim, že to nebyl dobrej nápad). Novou verzi sem zkusim hodit během dneška, tak kdyby jste se na to zase koukli, byl bych moc vděčnej.