Trocha indie / Přidáno video

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
peteness

Trocha indie / Přidáno video

Příspěvek od peteness »

Trošku p?itvrzuju. Vrstvený vokál, surfing Strat a špína.
Naposledy upravil(a) peteness dne 24 srp 2015 02:09, celkem upraveno 3 x.

vasek

Re: Trocha indie / Přidáno video

Příspěvek od vasek »

Základ dobrej, ale mám minimálně dvě produkční připomínky - určitě bych zrušil zdvojení zpěvu a kytara potřebuje charismatičtější zvuk - více nakřápnout, naostřit a celkově ubrat (momentálně úplně přebíjí rytmiku).

rastis

Příspěvek od rastis »

hudba pekna, atosfera fajn... su veci, ktore sa mi tam pacia menej (napr. reverb gitary, ako z lacneho komba s kratkymi pruzinami ... ) a celkovo sa mi zda, akoby sa to dalo este dorobit. takto mi to zneje ako demac do skusobne pre kapelu, ze podme spravit tuto vec...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kdyz jsem cetl nazev tematu, chvili jsem vahal, jestli ses nedal na world music a neuslysim nejaky tabla a sitar...

k veci:
+ stylove mi to k tobe i tvymu projevu pasuje lip, nez ten akustickej folk
+ ta ""doors"" atmosfera se mi libi i sama o sobe, ne jen ve smyslu, ze ses dle meho vic nasel
+ nastrojovy obsazeni mi prijde akorat a i se mi libi zaranzovani stop - vsude je presne to, co mi lahodi a pasuje
+ hodne se mi libi hlavne spojeni basa kytara a jednotlivy kytarovy riffy a kejkle
+ zvukove se mi kytara svou mekkosti prave celkem zamlouva vzhledem k celkovymu zvukovymu vyrazu pisnicky, ale to je dost mozna tim, ze kytaram nerozumim :-)
- chvilema mi to prijde rytmicky docela "trippy", jako ze to dost plave, nejvic to vnimam v intru, ale i dal jsou obcas takovy "nedorazy"
- hlas je chvilema hodne nesrozumitelnej a to zdvojeni je myslim moc "nafoukly". osobne bych se ho nestydel posadit uplne doprostred a v mono forme, reverb budiz stejnej, ale cely mono :-)
- moc se mi nelibi ke konci "ty jsi mi zahadou" a hned za tim "je mi zahadou", pusobi to na me divne. na zacatku, kde je mezitim vetsi pauza to neni tak "konfliktni", ale stejne bych tu prvni frazi asi zkusil vymenit. pak jeste nevim jestli se rozhosti karoline ve tvari chlad, hlad, nebo had :-D jinak se mi to ale kupodivu textem zda dobry a to i presto, ze vetsinu textu bych z hudby uplne vyhazel, protoze nemam rad to bezobsažny klise, ktery tam je jen proto, aby si zpevak zazpival. kdyz nemam co rict, delam radeji lalala, nebo skatuju :-D takze vlastne dalsi +

peteness

Příspěvek od peteness »

Biscuit: dik. Jsi prvni clovek ktery tu undergroundovou stylizaci pochopil. Co rikas na muj brumendo sbor?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no nevnimal jsem to jako klasicky hmmm hmmm, ale spis jako takovy morissonovsky stenani a pohekavani rytmicky. on to umel i vyostrit, kdyz to atmosfera vyzadovala :-) sedlo mi to do toho a vubec jsem nad tim premejslel :-) a sorry, ze to furt stavim vedle tech doors, ja je mam hrozne rad a z rocku naposlouchany asi nejvic, takze se to nabizi i po tyhle strance ;-)

dendy

Příspěvek od dendy »

mne sa pri tom vybavila druha polovica 60 rokov, hippies, lsd... rozhodne tam je prijemna porcia psychedelia .. az ma prekpapilo ako ma to zaujalo a vypocul som to dokonca 2x.. ta poloha st sedi, este by to chcelo nejaky menej standardny viac absurdne-haluzny text :-)

dal by som malinko hlasnejsie bicie a obcas niekde poriadne vintage zasumene eozladene tape echo nech je to este viac kyselinovo farebne :-)

napis tomymu, podla mna toto keby zremixoval mohla by z toho byt fakt velka pecka :-)

inak tiez som cakal sitar a bolywood :-)))))

peteness

Příspěvek od peteness »

vasek, dendy: s tema bicima se laborovalo hodne, ale zamer byl at jsou takhle potichu, stejne jako basa. Porovnaval jsem to s referencnima nahravkama (Kevin Morby). Jinak to prestava cele drzet po hromade, vytratil by se ten "Doors efekt".

rastis: Mam jen dve komba. Tohle je mirne nakresleny 15W Fender Junior s 50% reverbu. Pak mam od Petra Faiereisla nove prelampovany 30W Laney LC30, ten bych ciste na suchou kytaru bral radeji (krabka Boss DS-1 by tomu dodala podobne nenapadne zkresleni), ALE jeho reverb je o nicem a jakykoli spring verb plugin zni hrozne. Tudiz se spkripenim zubu prece jen jsem to nabral z toho Fendra. Na dva mikraky. Chyba byla ze jsem ten hlavni mikrak (SM57) dal az na textil, proto to zni trochu kastrolovite s tolika reverbem (presence uz jsem maximalne ubral na EQ, dorovnal hlasite uhozy)....myslim ale ze presto ta pisnicka funguje.

biscuit: Vokal byl puvodne vic nahlas, jsou to dve stopy rozhozene trosicku do sterea, plus brumendo na okrajich sterea. Ja ho ubral nakonec, prisel mi moc hlasity.- Tudiz se to trochu mistama topi v kytare a v brumendu. Tam prevratim pomery. Taky je pravda, ze to chce dat na stred. Tam tu hlasku vyhodim, je to tam zbytecne 2x. Dobres to vystihl, taky mi to trochu vadi.

No dodelat predelat by to slo (a rad bych), ale uz bohuzel postradam napady a moznosti. Byly tam prazdny mista uvnitr toho refrenu, tam jsem uplne nakonec narval to vrzani, ale chtelo by to neco jeste lepsiho. Divim se, ze si nikdo nesiml, jak ta vazbici kytara trci z celeho mixu. Ja ji dal mimo kytarovou groupu, (kde je btw 6 stop), protoze ji prznil ekvalizer co tam mam. Takhle uplne bez upravy to zni lip, ale zapomel jsem na ni hodit aspon kompresor, tudiz proste trci z mixu.

BTW poradte nejaky stream, vhodny pro tyhle nedokoncene tracky. Soundcloud imho je spis na hotove veci.

delay

Příspěvek od delay »

Je to pěkný, ale ta jakoby basová sotva slyšitelná linka je fakt málo. Kup si basu, budeš z toho mít ještě větší radost...

rastis

Příspěvek od rastis »

nejake zive basove bublanie alebo pulzovanie by to mohlo spravit este zaujimavejsim. kludne nejaka jednoducha ostinatna figura. a suhlasim, treba si kupit aj basu :)

peteness

Příspěvek od peteness »

Tak jsem to dopiloval. Kytara je trochu stahnuta. S basou nejde hybat. Stacilo trosku pridat a uz je to jak Hej hou, trpaslici jdou (prisaham na psi usi, na kocici svedomi). Ona je na zacatku skoro neslysitelna, pak zesili jak zacnou stetky, ...je to akorat, jinak se to rozpada.
https://www.idrive.com/idrive/sh/sh/z4v9i3l8t8
delay, rastis: Baskytara tam je. Leta spokojene pouzivam Squier Jazz Bass, oba snimace krasne pouzitelne (ne zaroven). Davam ji do vseho, i do toho folku, i jako subbas do elektronickych veci...Pevnou basu povazuju za nutnost.

rastis

Příspěvek od rastis »

velmi prijemna vec, fakt sa mi to paci...

peteness

Příspěvek od peteness »

Naposledy upravil(a) peteness dne 24 srp 2015 02:10, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:lol: :palec+:

Stan

Příspěvek od Stan »

:palec+:

Odpovědět