Vagiova produkcia

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
vagi

Vagiova produkcia

Příspěvek od vagi »

ahoj vsetci,rad by som pocul nazor odbornikov na moj vytvor :)
snazim sa docielit co najmodernejsi zvuk,ale neviem ci som to trafil.chcel by som sa opytat,ze ak by aj moj track
znel zasteralo dokazal by ho profesionalny mastering posunut na uroven moderneho zvuku? som vdacny za kazdu radu

hzsrtnn

Re: Vagiova produkcia

Příspěvek od hzsrtnn »

ahoj, paci sa mi zvuk lowendu, super nadupany a pevny. to co sa deje nad nim ma uz tolko nezaujalo, chyba mi tam nejaka zaujimava tema - 2 akordy s tonmi pomedzi sa mi zdaju malo. lowend si zmastil asi podla nejakeho tutorialu - co je uplne super. len na temu v skladbe tutorialy nie su - tam sa s tym treba hrat, pocuvat a zase hrat a zase pocuvat :D drzim palce, hraj sa dalej!
edit: teraz vidim, ze sa pytas len na zvuk - ako som pisal - lowend super. okrem toho piana cca ok.

dendy

Příspěvek od dendy »

zrovna teraz dost pocuvam sety od Boris Brejcha, Tale of Us a podobne - melodicke techo, a toto by mi tam dost slusne zapasovalo .. mam pococit ze by si trochu viac mohol spravit sidechain kick -> synthy a nasledne tie synthy dat trosku hlasnejsie aby viac "pumpovali"
Teraz to mas take nonzervativne umiernene - trebalo by to nech to viac "dycha" ..

zaklad mas ale fakt slusne ... proste len to chce viac nabusit stredovu cast a bude to OK

kick bass je super, mozno by som trochy ubral basu pride mi ze az moc huci - ale len jemne, skorej nikde dole okolo 60-80 hz by som 1-2dB stiahol dole .. ale zase mozno keby si urobil to s tym sidechainom co som pisal hore tak uz by to bolo ok (co je dost pravdepodobne)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

ahoj, tvuj podklad se mi libi, nicmene jakoze jsem prosel osobne komplet '70, 80, 90 az po soucasnost, tak uprimne - tohle je typicky sound '90 :mrgreen:

Do soucasneho tomu chybi 1. posazeni bezprostredne dopredu v prostoru a 2. sirsi kmitoctove pasmo - duraznejsi basy i agresivnejsi vysky a soucasne prirozene hutne stredy, srovnej si to a uprav treba podle tohodle typicky modern US soundu:

matucha

Příspěvek od matucha »

Hm, ja si myslim, ze si moc promitate svoje hudebni vkusy do toho co by tohle melo hudebne delat. Ja slysim produkci, kde autor vi co chtel dosahnout a pasue to do nejakyho subzanru.

Zarazilo me teda to piano a uz jsem se zacal bat, ze dojde na nejakou snahu o rozvedeni a preludovani. Coz se nastesti nestalo, a zustalo to u relativne minimalniho motivu. Chvili jsem se ale osival. Muj zvukovej vkus by na to piano dal nejaky efekty, zaspinil by ho a pak ty efekty nejak automatizoval aby to melo nejakej prubeh. Ted to na me pusobi zvukove lacine, ale to je mozna zamer.

Do 2:24 ten rychlej syntak je zrejme zbytecne tenkej. Urcite tam je misto aby byl tucnejsi a vic do ksichtu. Ale znova to muze bejt zamer, aby to jenom tak lechtalo.

Spodek zni ok.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo viacmenej zo vsetkym co napisal matucha suhlasim.. to co som pisal oladom sidechain, viac aby to pumpovalo - to su take moje dojmy ale netvrdim ze je to nevyhnutne .. jednoznacne ked si prepnem medzi tym co aj aktualne dnes pocuvam na tvoj track tak mi to pride ze uplne v pohode, keby to bolo sucastov tych setov co mi tu dnes hraju tak ma to ani moc nevyrusi ze nejaka moc zmena .. uplne by to tam zapadlo kvalitou a celkovym zvukom.. rozhodne dopra praca !

vagi

Příspěvek od vagi »

velmi vam vsetkym dakujem,ze ste mi venovali cas
tesi ma ze aspon ten zaklad je fajn,zacal som sa venovat mixu len teraz a uz mam chut aj stym skoncit,obcas mam chut si poskakat po pocitaci
to piano a melodie som sa snazil urobit co najjednoduchsie,ale dal som to asi prilis,teraz ked si to pustim s odstupom tak je to pekna sracka.
mam co napravat,ale aj napriek tomu som dostal od vas pozitivne odpovede,velmi vam dakujem

dendy

Příspěvek od dendy »

> ,teraz ked si to pustim s odstupom tak je to pekna sracka.

na tento pocit si zvykaj, a je to dobre ho mat - pokial ho mas, znamena to ze si na dobrej ceste .. akonahle zascnes mat ze si pocit ze si superman a vsetko robis dokonale znamena to ze si stratil kontakt s realitou :)

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ja mam overene - z vecera na rano. ak je to rano ok, je to ok :D

vagi

Příspěvek od vagi »

dakujem Dendy,aj keby som ovladol vsetky hitparady sveta,pocit supermana mne urcite nehrozi
inak trosku rozmyslam,ze ci by som si to s odstupom vsimol aj bez vasej pomoci
chcel by som sa este opytat,ak ma moja skladba priemernu zvukovu kvalitu ako tato,mohol by ju mastering
posunut na top?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

sam o sobe rozhodne ne. mastering neni zadna magie, ale jen urcita zvukova vystupni kontrola. kdyz se pri nem musi kouzlit, je uz neco spatne predtim, a kdyz je neco spatne predtim, melo by se to primarne opravovat tam. zvlast, kdyz jde o veci jako je aranz a vyber zvuku, coz je i problem tohohle tracku imho (to piano je hrozne tvrdy, neohrabany). btw stopaz tohohle tracku je pro klub pomerne malo.

jiny dokonceny veci nemas?

vagi

Příspěvek od vagi »

dakujem biscuit
mam uz dokoncenu druhu skladbu,ale po vypocuti na druhy den ma ten mix velmi neoslovil,
okrem toho mam este vyprodukovanych celkom dost takych zvukovych halucinacii :) ,nikdy som sa vlastne o tvorenie skladieb a technicku stranku hudby nezaujimal,
skor som sa bavil vytvaranim zvukov vo vst alebo buchanim na bubny v lese
Naposledy upravil(a) vagi dne 11 bře 2020 22:12, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bubny v lese? pro veverky a lisky? :-)

tesim se na dalsi vec. ta prvni se mi libi rytmicky a energii, jen to piano mi z toho hrozne kazi dojem. pritom by ho stacilo jen polidstit, udelat ho prirozenejsi a lip znejici. ani to tolik neni o melodii jako takovy si myslim, jako o vyhrani si s tou stopou (velocity, timming, trosku zvuk/dozvuk, mozna to i trochu nejakym efektem v urcitych chvilich naohybat, aby to bylo sice krasne znejici opravdove piano, ale zasazene do elektronickeho kontextu...). a rozhodne nemam uplne dojem, ze by to byla sracka ;-)

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Muzika ok, len si zmeň názov vlákna, lebo si len jedno písmenko od toho aby to bola pičovina...

vagi

Příspěvek od vagi »

dedko tak toto ma vobec nenapadlo :D :D :D
velka vdaka biscuit,druhu skladbu sem dam zajtra,teda ak to bude rano ok

Odpovědět