Van Bor - Elegyaria / Part I + II (pre-master)
Van Bor - Elegyaria / Part I + II (pre-master)
Malá žánrová odbočka. Tu som nikdy nechcel byť, ale neodolal som vyskúšať si to - a hľa - bavilo ma to!
Uvítam kritiku hlavne na zvuk, momentálne nemám monitory, takže to asi nebudem môcť považovať za finálnu verziu
Uvítam kritiku hlavne na zvuk, momentálne nemám monitory, takže to asi nebudem môcť považovať za finálnu verziu
Re: Van Bor - Elegyaria / Part I + II (pre-master)
Za mna fajn. Prijemne, a tou nepravidelnostou aj zaujimave. ( moje Porta Pro sa z tych basov skoro rozpadli... )
MDudas, dik. Myslíš, že je to prebasované v zmysle frekvenčne?
Asi trochu jo. Mně tam teda vadí ten vinyl praskot nebo co to je. Pokud špínu, tak nějakou konstantnější, ale tohle jsou takový občas nepříjemný pichlance.
Paci sa mi to,ma to super atmosferu! A nezda sa mi to prebasovane skor by som ubral na hutnosti toho piana (menej kompresie?) aby len tak "lietalo" vzadu vo vetre:)Tak isto aj to praskanie a dron ci slaky ci co to je.. Kick by mohol byt trosku viac dominantny.
docela souhlasim se vsim, co tu je napsano. spodek je opravdu dost neutesenej. ale i celkove ten mix by mohl bejt citlivejsi. za me teda rozhodne premichat az budou monitory.
hudebne se mi to libi. osobne by se mi libilo jeste vic, kdyby ta flashback atmosfera byla vic podtrzena. vic rytmickejch zaseku, glitche, proste vyhrat si s tim. nejvic mi v tomhle smeru vylejza to piano, kdyz hraje 3/16 - chvilku fajn a pak by to chtelo, rozbit tu linearitu a idealne ve vice vzorcich, aby se to v tracku neopakovalo porad stejne.
jen muj nazor
hudebne se mi to libi. osobne by se mi libilo jeste vic, kdyby ta flashback atmosfera byla vic podtrzena. vic rytmickejch zaseku, glitche, proste vyhrat si s tim. nejvic mi v tomhle smeru vylejza to piano, kdyz hraje 3/16 - chvilku fajn a pak by to chtelo, rozbit tu linearitu a idealne ve vice vzorcich, aby se to v tracku neopakovalo porad stejne.
jen muj nazor
Kreatívne to už posunúť asi nebudem vedieť (asi poznáte to štádium, keď s vecou už neviete proste pohnúť...), ale čo sa týka zvuku, určite si vaše reakcie zoberiem k srdcu, každopádne si k tomu ešte sadnem minimálne pri repro (hi-fi), s poriadnymi monitormi to nevyzerá až tak ideálne v najbližšej dobe, nemám ich ani kam položiť.
Ďakujem všetkým za reakcie, určite pomohli.
Ďakujem všetkým za reakcie, určite pomohli.
mne sa to paci cele, super to je, len ten kopak by sa mi ziadal iny v tej rovnej 4/4 casti, tento je moc "zafiltrovany" chyba mu bodka (transient)...
mozno by stacilo zduplikovst tento kopak ako dalsi layer, transponovat ho o jednu alebo dve oktavy hore, subbas aj punch odrezat strmym hipassom (niekde okolo 600-800 hz) aby tam ostalo len to tuknutie a samozrejme dat ho vyrazne tichsie, aby proste len jemne pridal tick tomu hlavnemu telu...
mozno by stacilo zduplikovst tento kopak ako dalsi layer, transponovat ho o jednu alebo dve oktavy hore, subbas aj punch odrezat strmym hipassom (niekde okolo 600-800 hz) aby tam ostalo len to tuknutie a samozrejme dat ho vyrazne tichsie, aby proste len jemne pridal tick tomu hlavnemu telu...
dendy dikes. ten kopák mi znel dobre na sluchádlách, dal som analytický posluch na repro a je to celé zle... je tam akási drevenosť v tom kicku, musím ho prekopať celý. kick býval vždy moja slabá stránka
- Jirka Štolfa
Krásné, trochu mě nudil opakující se klavír (potažmo celý motiv). Ale díky tomu se mi hodně líbila poslední část bez něj. Taky mi přišel divný moment, kdy začíná poprvé 4/4 kick. Ještě bych si asi položil otázku, jestli je to ambient, nebo to má taneční ambice. Ke zvuku nemám výtky, beru to většinou jako estetický záměr a pokud to zní jinak, než jsi chtěl, tak to nemůžu vědět, protože nemám referenční kus ke kterému ses chtěl přiblížit.
Ivan, podla komentarov si zrejme dosiahnol to najdolezitejsie - vzbudil si zaujem.
Aj, aj. A preto to má dve časti, takže je OK, že si kladieš takúto otázku V tejto verzii sa to láme 03:18. Dokončujem epčko a na ňom to budú 2 oddelené tracky.Jirka Štolfa píše: ↑12 led 2020 20:38bych si asi položil otázku, jestli je to ambient, nebo to má taneční ambice.
Ďakujem všetkým za reakcie, v tomto žánri nie som doma (ale začína ma baviť ), odstup a nezaujatý názor hlavne na zvuk vždy pomôžu a vnesú trochu viac svetla do problémov v mixe.