Van Bor - Lava High Dive

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
IvanB

Van Bor - Lava High Dive

Příspěvek od IvanB »

Vyťahujem ďalšiu vec z pripravovanej kolekcie (som počtom trackov niekde na hranici medzi EPčkom a albumom, uvidím aká bude múza :)). Onehdá sme tu riešili spolu problém kompresie clapu nejakým iným prvkom v mixe. Išlo o tento track. Dali ste mi pár tipov, SC a kompresor to ako tak skorigovali, plus trochu som potlačil ekvalizérom kolidujúce frekvencie. Myslím, že sa mi to podarilo ukočírovať. Inak celkovo som sa s týmto trackom vytrápil, dobrá škola a veľká výzva zmixovať to k spokojnosti. Od nápadu po master to bolo snáď aj pol roka... Mastering som po prvý krát skúsil online - cez LANDR. Dik za vypočutie.

biscuit

Re: Van Bor - Lava High Dive

Příspěvek od biscuit »

Hudebně baví. Zvukově mi to přijde docela učesané a příjemné, ale možná až moc opatrné a trochu ploché.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Dik za názor. Síce neviem v akom zmysle “ploché” máš na mysli, ale išlo mi o to, aby to malo ťah, o nejaké dynamické orgie mi v tomto tracku ani nešlo. Stlačené to nie je až tak extrémne, aj keď som loudness nastavil na LANDR na najvyššiu úroveň.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Za mě určitě všechny palce hore. Z mé pozice nemám co kritizovat ačkoli určitě by se to dalo posunout ještě dál. Těším se na nějaký větší celek (album,EP).

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Vďaka. Matroš na EP je už dávno, ale ak sa podaria ešte aspoň dve veci dalo by sa to už nazvať albumom. Kritéria a méty si ale nedávam, to u mňa nefunguje, silný napád u mňa niekedy nechodí ako je rok dlhý, a v zálohe v šuflíku už nič nemám.

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ahoj,
mne tam nereze nejako ta tema... :-/ bud je to akordicky postup, ktory som uz pocul xkrat alebo som ho aj sam spravil a zdal sa mi opocuvany, neviem presne, ale je mi to take moc prvoplanove.
ale tak to, ze to mne nesadlo neznamena, ze sa to inym ludom nebude pacit :)
mam vyhrady k dlzke - nudil som sa pritom - od 1.40 to znie akoby si vystrielal vsetky naboje.
zvukovo asi ok, prvorade je, aby si bol spokojny ty. mne tam nejako nevadilo nic v tom mixe.
kazdopadne drzim palce k dalsej tvorbe.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

IvanB píše:
12 čer 2020 21:20
Síce neviem v akom zmysle “ploché” máš na mysli, ale išlo mi o to, aby to malo ťah, o nejaké dynamické orgie mi v tomto tracku ani nešlo.
spíš ve smyslu mikrodynamiky - transientů.
teď při opakovaným poslechu už to tolik nevnímám. možná jsem předtím poslouchal něco agresivního. teď mi spíš přijde, že ten hlavní motiv, kterej přijde v 1:03 a 2:08 je možná trochu hlasitější, než bych ho nechal hrát já... ale neřeš to, myslím, že to je hodně subjektivní co píšu (ono je to vlastně asi vždycky dost subjektivní, když se na tom neshodne víc lidí) ;-)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

to biscuit: tento pojem si musím ešte naštudovať :mrgreen:
to analog: dik, prvoplanované to určite nie je, nemá byť pre koho... :mrgreen:

Odpovědět