Van Bor - Mehrkampf

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
IvanB

Van Bor - Mehrkampf

Příspěvek od IvanB »

Zdarec, zdieľam v poradí ôsmy track z chystaného albumu, ktorým asi uzavriem celú zbierku. Je to trošku experiment, ale myslím, že koncepčne by nemal nejak extra vyčnievať z toho čo už mám hotové...

Neváhajte a kľudne do mňa našite, koľko sa vašej kritickej mysli pýta :wink:.
Naposledy upravil(a) IvanB dne 02 zář 2020 14:44, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Re: Van Bor - Mehrkampf

Příspěvek od biscuit »

hele, je to imho vynikající. pravděpodobně nejlepší, co jsem od tebe slyšel.
i zvukově se mi to moc líbí (což je vzhledem ke stylu asi dost důležitý).

snad jen dva subjektivní tipy. má to hezkej prostor, ale asi by se mi líbil ještě o malinko bohatší a trochu víc živej - tzn. že by se tam pravolevě v rámci toho "oblaku" mohlo něco víc dít (třeba jen drobně, na hranici vnímatelnosti). druhej, že v tý prostřední časti by mohl ten kopák bejt nahrazenej jinejma basovejma zvukama, třeba i různejma a určitě s delším ocasem a ty vyšší rytmický zvuky by mohly zmizet úplně (myslím nějaký ty hajtky). mám pocit, že kdyby se to tam rytmicky víc "zabstraktnělo", že by to pak ten abstraktnější předěl víc prohloubil. ale možná i narušil - nevím, přemejšlím nahlas - jen tipy prostě ;-)

každopádně :palec+: :palec+: :palec+:

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Vďaka! Pri tomto tracku som fakt dlho váhal, čo s ním, dlho som ho nijak nevedel rozvinúť, ale zo skúsenosti viem, že ten moment, čo posunie rozpracované motívy ďalej, vždy skôr alebo neskôr príde. Určite by sa s tými atmosférami dalo ešte vyhrať, ale keď raz niečo dokončíš s tým, že je to OK, už sa nejakej prerábke ťažko dáva ďalšia šanca. Nezaujatý poslucháč to samozrejme môže vnímať inak.

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ahoj,
prve 2/3 su super (okrem toho detune chorus zvuku), ked tam pride kick a hihat, tak ma taky akoby demo zvuk. no a to kde sa ubrala skladba v poslednej tretine je pre mna skoda - z velmi nadejneho songu ala jon hopkins sa stala energiou absentujuca plana kompozicia...
este v prvej casti ma v tom reverse zvuku rusili tie kratke tony, skoro puknutia - kratke tony povodnej nereverznutej melodie.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

OK, dik za názor. Ten úvod ešte skúsim vyčistiť, ale nejak extra rušivo to na mňa nepôsobilo. Ale názor z vonka, že tam niečo rušivé možno je, určite beriem do úvahy. Tie ostatné veci, čo spomínaš, som už nie schopný pojať - ten song sa mi dostal pod kožu už príliš hlboko na to, aby som tam dokázal počuť nejaké zásadné nedostatky (aj keď tam asi sú)... :mrgreen:

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

haha, rozumiem tomu ze mas ten insidersky pohlad.
co som mozno chcel napisat je, ze ja by som to urobil tak, ze zrusil posl 1/3 a rozvinul prve 2/3 do este vacsej energie.
ale tak ty si autor a rozhodol si sa takto - respektujem ofc :)

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ked si das tento song, tak tuto pocujem potencial tvojho songu. presne v tej energetickej rovine. https://youtu.be/pz0qnpvbMOk?list=PLZqs ... 8LQc&t=179

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Myslím, že si ma odhalil aj bez toho, aby som naznačil niečo o inšpirácii :mrgreen: Sranda. Ano, aj Hopkins mal poslednú dobu na mňa veľký vplyv, asi sa to zákonite na mne odrazilo... Ale kopírovať ho určite nechcem.

jackies

Příspěvek od jackies »

Za mě dost dobrý.
Souhlas s hzsrtnn o prvních dvou třetinách (poslední zahodit) a dál vygradovat až do schízy s rázným koncem. To by byl mazec.
muzikant

Odpovědět