Vyměnili byste zpěváka?
Vyměnili byste zpěváka?
Mám tu takého zpěváka a nejsem si jistý, jestli mu tenhle song sedne. V ostatních výtvorech exceluje, ale tady si prostě neumím udělat jasný názor. Zkoušel jsem i různé mikrofony, ale nějak to prostě pořád subjektivně není ono. Možná je to ale taky tím, že jsem měl v hlavě původně jiný typ hlasu a je to jen zvyk...
Re: Vyměnili byste zpěváka?
IMHO v takhle vzlastni arangi a rytmu ten syrovy hlas do toho nesedne. Okolo 2:30 je to co to potrebuje, myslim FX. Stalo by za zkousku pridat napr. Gated Delay v refrenu, zkusit obcas Stutter ci podoby efekt, a ve slokach tomu dat vzusnost ect. Proste zpev udelat vzlastni stejne jako skladbu.
m2c
m2c
transponovat to aby mu to sedlo bych zkoušel první
Spevak spieva super tiez si myslim ze by si mu to mohol prisposobit.Inak ten crystalizer efekt doprava-dolava ci co to je, je strasne neprijemny na pocuvanie,teda aspon pre mna.
Naco sa pytas, ved to pocujes sam. Slaba anglictina, slaba intonacia, slaba rytmika, neisty vyraz...Fractal píše:Mám tu takého zpěváka a nejsem si jistý, jestli mu tenhle song sedne....
Preco si ho dal tak potichu? V niektorych pasazach uplne zanika.
Díky moc za vaše názory, dojmy a upomínky. Zde je vylepšená verze:
Transponovat to nešlo, resp. nešlo bez ztráty kvality. Tohle začlo vznikat v roce 2009 ještě v Reaperu, takže většina věcí už byla vyrenderovaná.
Angličtina mi přijde velice srozumitelná, což je tady účel. Zpěvák má hodně zajímavý charakter a barvu hlasu, zase kdybych našel native speakera, tak by se mohlo stát, že bude třeba perfektní, ale zase nudný.
Problém zpěvu byl hlavně ve frázování, prostě chtělo to více "take it easy" a taky odstup pár dní, sžití s podstatou skladby.
Transponovat to nešlo, resp. nešlo bez ztráty kvality. Tohle začlo vznikat v roce 2009 ještě v Reaperu, takže většina věcí už byla vyrenderovaná.
Angličtina mi přijde velice srozumitelná, což je tady účel. Zpěvák má hodně zajímavý charakter a barvu hlasu, zase kdybych našel native speakera, tak by se mohlo stát, že bude třeba perfektní, ale zase nudný.
Problém zpěvu byl hlavně ve frázování, prostě chtělo to více "take it easy" a taky odstup pár dní, sžití s podstatou skladby.
Souhlas s MDudasem. Vyměnit 

To ze spieva zle musis pocut! Spev v niektorých miestach nepocut , rytmiky nesedi a intonacia tiez. Jednoznacny suhlas Mdudasom
Spev na niektorých tak falosny ze nechapem ako si to mohol nahrat.
Spev na niektorých tak falosny ze nechapem ako si to mohol nahrat.
Kdybych si s tím věděl rady a "počul to", tak tady nezakládám tohle vlákno.
divna skladba si ziada divny spev, takze v tomto smere je to uplne v poriadku. ten spev sa tam hodi a je dobry. pri takomto speve ani neviem, ci sa vobec ma / da hodnotit intonacia, na tych 4 tonoch cim lezernejsie, tym lepsie. co znamena "slaba anglictina" ? mne sa zda, ze cim divnejsi prizvuk, tym v takejto veci zaujimavejsie... ja by som ten spev kludne este skreslil a dal napriklad do strany 

tez me uz napadlo zpev reversnout
a ano, neni to mainstreamova popina, kde bych volil perfektniho uhlazeneho zpevaka

a ano, neni to mainstreamova popina, kde bych volil perfektniho uhlazeneho zpevaka
Jemineno, ved ten spevak je hrozny. Mozes skusat vsetku techniku sveta, ale ked niekto nevie spievat, tak nevie. Je to falosne az mi spodare zarezalo. Skus caro rozumne pouziteho autotune
. Ale tu velmi zlu rytmiku jedine manualne rozstrihat a napasovat aby to sedelo. Ak mas ineho, radsej ineho.

Tohle je celý fest ulítlý, ale nechal bych to tak jak to je.
Úplně to slyším v nějakém nervním filmu.
Úplně to slyším v nějakém nervním filmu.
muzikant
Je to sice jako pod dekou ale to nehodnotim, muzes to bud vic vybrousit nebo vic zaspinit
. Me se ta nova verze libi a podle me mas nakroceno spravnym smerem.

Myslím, že takové aranži by ani přehnaně autotunovaný zpěv vůbec nevadil.
Ale souhlas i s jackiesem. Ta nejistota v intonaci tomu dává jakýsi feel, který by se dal pro dokreslení určité atmosféry použít.
Ale souhlas i s jackiesem. Ta nejistota v intonaci tomu dává jakýsi feel, který by se dal pro dokreslení určité atmosféry použít.