Whisper - môj vlastný track, elektronika

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Oto

Whisper - môj vlastný track, elektronika

Příspěvek od Oto »

Ahoj, som tu nový a zaujímal ma váš názor na track čo som dal do kopy pred asi doma mesiacmi. Vlastne som urobil asi 4 podobné, každý deň jeden. Každý má svoje, tento je možno najvydarenejší. Inak som zatial nikdy verejný upload nerobil takže pardon dám to len na uložto v mp3 320kbps (cca 11mb).

https://ulozto.sk/!z8vlv5T7bT1L/17-3-10-mp3-mp3

(doplnené 6.5.)
Viem má to svoje chyby. Nisom spokojný s prechodom po prvej pasáži, potom tam je zle nastavený reverb alebo EQ a klavír trochu "hučí". Snažil som sa aj zvukovú kvalitu urobiť slušnú ale ono je to dané samotnými virtuálnymi nástrojmi v softe a kvalitou samplov, ani efekty z toho neurobia niečo čo tam nie je... Program tiež nemá subsonic a externe som to neriešil. Kludne by som išiel aj do 96kHz 24 bit ale neviem či to ten program neumožnuje, alebo to tam len nevidím.

Zabralo to okolo 12 hodín. Viem že som niečo málo urobil ráno a potom asi od 20:00 som na tom pracoval až do rána :-D Pri tom nejake prvky som tušim prevzal z mierne staršieho projektu.

Keby niekoho zaujímalo viac tak trávim obrovské množstvo času počúvaním hudby. V tej dobe som počúval hlavne Ellen Allien ale aj Air, Allison Wonderland. Každopadne mám rád staršie veci od Briana Ena. Občas ma zaujmú šialenosti od Elliota Sharpa. Dosť ma zaujal Holger Czukay & U-She - The New Millennium. Ale počúvam hromadu vecí, žánrov, od tých 60. rokov.

Prípadne dlhší zoznam toho čo mám rád: Abusus, Art of noise, Art zoyd, Bill Laswell, Biosphere, Bobby Previte, Brian Eno, Can, Cranes, Damo Suzuki, Dave Brubeck, Dead can Dance (a 4AD celkovo), DG 307, Einstuerzende Neubauten, Ellen Allien, Elliot Sharp, Holger Czukay, Jah Wobble, Jan Garbarek Group, Jean-Michel Jarre, Jimi Hendrix, Joey Baron, John Zorn, Laibach, Laurie Anderson, Led Zeppelin, Massive attack, Michael Wollny, Miles Davis, Miranda Sex Garden, Moby, Nick Cave, Nico, Orbital, Philip Glass, Pink Floyd, PIVIXKI, Portishead, Present, Public Image Ltd, Simon & Garfunkel, Syd Barrett, Technical itch, This Mortal Coil, Tindersticks, Tomasz Stanko, Univers Zero, Velvet Underground, Yes, Young gods.

Keď nesedím v stereu vlastného HiFi od prevodníku po reprobedne tak práve kreslím DPS na nový DAC alebo inú časť retazca. Zaoberám sa kompletne vývojom HiFi techniky vrátane stavby. Prvú vážnejšiu HiFi zostavu som mal asi v 13 rokoch z komponentov DENON. Ale teslu som mal už niekedy v škôlke... Už v 10 rokoch som mal program kde som skúšal niečo vytvoriť. Teraz som mal pauzu asi 4 roky. Povedal som si že dám do kopy všetko čo som sa naučil. Virtualne nástroje, efekty, sample - hlas - šepot, basy vygenerované ako sinus cez audacity a upravené a pekne "postriha"... Ako to už býva, nevedel som čo presne z toho vylezie.

Keby niekoho zaujímali iné moje veci tak upnem. Bohužial je to pomerne temné a tažké, myslím to žánrovo asi vela ludom nesadne. Len som to proste nechcel už držať v PC. Predstava ako to dávam na youtube bola tiež divná. Inak neviem kam by som to dal, kde to ukázal. Keď je to blbosť, prosím napíšte to. Za každý názor budem vdačný.
Naposledy upravil(a) Oto dne 06 kvě 2018 17:56, celkem upraveno 1 x.

Stan

Re: Whisper - môj vlastný track, elektronika

Příspěvek od Stan »

Ma to svuj osobity styl a me se to libi nejen po umelecke (spinavy zvuk tam sedi - prosim nemenit :) ) ale i technicke strance, vyvazeny mix a pekna prace se sterem. Gratuluju moc pekna prace ja by jsem to nechal tak jak to je. Nebylo by od veci dat ty veci co mas alespon na SC k poslechu. :palec+:

Oto

Příspěvek od Oto »

To mám ale radosť! Dík :-) tu je ešte jedna pasáž, inak asi zo 7 minútového tracku, čo ma trochu nudil...

https://ulozto.sk/!C3fPteSaWaDs/mix222-remasterxv-mp3

(doplnené 6.5.)
Ano vidím že je to uplné iné... Vlastne človek sa vždy snaží urobiť niečo čo ho samého baví a niečo takéto sa proste v hudba snažím hladať bežne. Pre to mám rád Briana Ena, pre mna tá hudba znie uplne "chemicky" a to ma hrozne baví. Mna proste bežná hudba nebaví. Rádiové stanice nestrpím, až na FM rádio. Tam som neraz počul hrať Nicka Cavea alebo Portishead. Portishead je perfektne ponurý a ma zaujímavú zvukovú kvalitu... Mám rád proste keď to nie je uplne rytmické, alebo keď to rytmus mení, mám rád keď neviem čo ma v hudbe čaká, keď je plná prekvapení, zvratov. Ale počúvam velmi okrajovo aj Bossa nova :-) Tá lahkosť nouvelle vogue, In A Manner Of Speaking, to ma vždy dostane :-)
Naposledy upravil(a) Oto dne 06 kvě 2018 17:59, celkem upraveno 2 x.

Stan

Příspěvek od Stan »

Portishead jsou moji favoriti, setjne jako Dead can dance co tyka ponureho alternativniho stylu. Z radii pak pouze Ceske Radio 1 (tam by stalo za to poslat tvoje demo -3 skladby) nebo francouzke Ballade 101.8.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mne to zni stale dost experimentalne a to ve smyslu jako ze se teprve rozkoukavas co jak pouzit. ty repetitivni "paterny" mi prijdou naprogramovany dost nudne a na muj vkus se tam moc opakuji. urcite by tomu slusela vetsi pestrost, trosku vetsi komplikovanost paternu a mozna i vic random. osobne mi tam trochu chybi i nejaka linka (zvuk), ktera te vic vtahne. mozna i v jiny urovni, i kdyz samozrejme koherentne (dovedu si predstavit nejaky dlouhy "pady" nebo jen atmosferickou plochu, nejakej modulovanej sum atd.).

Oto

Příspěvek od Oto »

biscuit, dík za názor. Skúšal si aj tú druhú ukážku? Ja len či by si ju hodnotil rovnako alebo nie... To pozadie je tam myslím si že na vyššej úrovni. Keď nejake pozadie, robené na klávesoch, mám tam trochu problém aby zapadalo do rytmického zvyšku alebo aby to tam proste znelo dobre. To je práve vec ktorú som si dal za ciel v tej druhej ukážke pre to že si tiež myslím že je to slabina.

S random-om mám trochu problém. Práve neviem čo do neho zahrnúť, čo za opakovanie stojí a čo nie a ako to urobiť tak aby to proste neznelo ako to isté viac krát za sebou. Z toho dôvodu ho nepoužívam. Nejake veci sa sice opakujú ale to sú nejake základné intervaly a random-om by som to nenazval.

Nudné "paterny", tým neviem presne čo myslíš. Potom píšeš o pestrosti. Urobiť to nejako pestrejšie, rytmus trochu náročnejší, možno s nejakou zmenou tempa už v krátkych úsekoch... to by ma určite zaujímalo, ale akosi to vychádza práve takto.

Ten modulovaný šum je zaujímavý nápad, to musím niekedy pozrieť.

Aj tak si myslím že záleží aký žáner máš rád. Mám rád keď je hudba trochu iná, divná a špecifická. Mojim cielom rozhodne nie je niečo ako Moderat (trochu ma nudí) alebo nejaka elektronika radiového typu, nenapadá ma príklad. Otázka je či by ma to vôbec bavilo keby to napríklad nemalo prvky ktoré kritizuješ. Ale keby to nestratilo zo svojej špecifickosti, mohlo by to byť to pravé.

Stan, to asi máme podobný vkus :-) Dead Can Dance je rozhodne jedna z najsilnejších vecí čo mám, keď hodnotím tu atmosféru ktorá z toho ide... Škoda že ho nejde ničím nahradiť, objaviť niečo podobne dobré. S tým demom to znie ako odvážny nápad. Čiastočne aj z dôvodu že neviem kolkým ludom by to sadlo žánrovo. Uvidím čo napíšu další. Keď tak napíšem neskôr súkromne.
Naposledy upravil(a) Oto dne 04 kvě 2018 10:01, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rytmus

IvanB

Příspěvek od IvanB »

nevieš to zavesiť na nejaký soundclud a pod? ulozto.sk máme mnohí v práci zablokovaný :mrgreen:

Oto

Příspěvek od Oto »

Pytkin, ouuu, sakra, tak ja ten prúser zeditujem, ak nevadí.

IvanB, nahrám ale kam? máš tip? Ale nemám ani názvy.

Inak medzi skupiny som zabudol napísať Bjork. To je fakt velmi vydarené, to ma baví počúvať.

Stan

Příspěvek od Stan »

zarid si ucet na SoundCloud, je to zadarmo, a s nazvy si nelam hlavu proste Track 1 Track 2 ... :)

https://soundcloud.com

rastis

Příspěvek od rastis »

najprv som sa zlakol, ze nejaka sialena samoucelna amatercina, ale rychlo mi doslo, ze to ma zjavne plan, aj hlavu a patu. ako som aj cital potom prispevok, tak je jasne, ze autor vie co robi, respektive minimalne vie, co chce robit :)

osobne podobne zanre sice uplne nevyhladavam, ale viem ocenit a raz za cas sa k nim vratim.

na to, ze mala ta skladba vyse 5 minut, ubehla mi velmi rychlo, takze asi je to dobre :) zvuk momentalne neviem posudit ...

rastis

Příspěvek od rastis »

vypocul som aj to druhe. na takyto typ hudby treba mat asi predovsetkym strasnu fantaziu. to sice plati aj inde, ale tuto skorej ako inde sa nakoniec moze stat, ze clovek miesto naozajstneho experimentovania skonci robenim jednej tej istej skladby, povodne kedysi mozno experimentalnej ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

oto: slysel jsem i ten dodatek, ale popravde, neumim si ho tam predstavit v ramci celku (muj nedostatek) :-)
tim randomem jsem vlastne myslel unikatni patterny, ktere zazni treba jen jednou. druha moznost je vetsi pestrost patternu a jejich propletani bez sablonovitosti. jsou to vsechno takovy veci, ktery me bavi poslouchat, ale vim dobre, jak tezky je dobre poskladat do skladby, aby prave neznely jako uplne nahodne zvuky nebo jejich shluky. je to o tom co pise rastis - o te fantazii a nazval bych to spis nez fantazii mozna operacni pameti autora :-) moje ramka je dost mala, takze to po chvili neudrzim a zacina se mi to hroutit - buffer proste preteka :-)

Oto

Příspěvek od Oto »

rastis, dík, s potešením som si tvoj názor prečítal :-)

biscuit, dodatok je asi zlé označenie. Jedná sa o posledné 2 minúty zo 7 minútového tracku, ktorý je podobný pôvodnému a celý som ho sem nedával. S tou RAMkou je to zaujímavé, len neviem akosi teda čo si z toho "zobrať" :-)

Neviem, keď si tak pustím Ellen Allien, vidím že je to na basoch "našlapané" a vystačí si s tým kludne do minúty, to by som nedokázal. Ono tých mojich vygenerovaných 30 alebo 35Hz, distortion, reverb, následný EQ a compresor, nastavenie priebehu hlasitosti pre ten správny dôraz, asi to nie je stále ono. Chcel by to asi niečo viac, niečo iné. Ešte skúsim zlimitovanú 50ku (50Hz) mám dojem že Alison Wonderland to tak má. Pre mna je dosť komerčná ale tú techniku na albume Run obdivujem. Ono študovať 2 roky špecialne efekty je asi inde než len moja obmedzená fantázia :-D Každopadne klasický trap nie je mojim cielom.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ramka byl popis spis meho problemu, s tebou asi nijak nesouvisi :-) promin ;-)
u me jde o to, ze mam rad slozitejsi a rafinovanejsi vzorce, ale sam je neumim moc tvorit, zavari se mi pri tom hw :-)

Odpovědět