Yogi Rulez - Artificial Contact

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Yogi
Vybavení

Yogi Rulez - Artificial Contact

Příspěvek od Yogi »

Zajímá dneska ještě někoho triphop? Klasický pomalý valivý hypnotický beaty s hutnou basou a psychedelickýma elektro kudrlinkama kolem? Zkusil jsem se hlídat, abych nepřeháněl aranže ani vrsty a udělal to hodně minimalisticky, což mi šmakuje ve finále :)
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

geomystery

Re: Yogi Rulez - Artificial Contact

Příspěvek od geomystery »

Hodně v pohodě. Seděl by tomu reverb či delay na snare aby se to víc spojilo z těma nabůstřenýma klávesama. Teda to by byla první věc o co bych se pokusil kdybych to dostal na mix.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

GEOMYSTERY: Jakože na všechny virbly? A nebo jen tu a tam jeden s dlouhým dozvukem nebo delayem jako v dub music? Mě baví ten kontrast suchých škopků a hodně rozplizlých kláves.
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

geomystery

Nevím, zkusil bych jak to bude hrát. Možná jenom sem tam. Možná celé bicí zautomatizovaný nabíhající wet a pak zase dry. Nebo fakt každý snare do reverbu a naladit aby toho nebylo příliš (třeba i ořezat tail do specifického pásma, nebo ho nějak dynamicky klíčovat) Ale pokud tě to baví takhle, tak mě vůbec neposlouchej já jenom tak fantazíruju.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jo to je prijemny i kdy zsouhlasim, ze trochu suchy a chtelo by to ozivit necim vic wet v prostoru. Ted tam trochu chybi ten predozadni rozmer, hloubka. Mozna by stacilo tam obcas poslat efekt do reverbu, ktery by ten dojem na chvili udelal.

syncro

Příspěvek od syncro »

Baví, zvukově i hudebně.
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

dano

Příspěvek od dano »

Fajne to je :) Suhlasim s vyssie napisanym, ze je to prilis dry, co z toho robi taky dost demo zvuk (v zmysle, ze sa s tym este niekto planuje prohrat zvukovo). A este su dost nahlas crashky, pricom by som ich okrem stisenia dal aj viac lofi.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Fíha, ten suchej zvuk mívám asi jako poznávací značku :) Budu muset přitvrdit a naplnit to. Obecně ta matematika a fyzika kolem zvuku je u mě na štýru a bude potřeba se tam hodně posunout. Takže víc prostoru, nějaká ekvalizace, prostě mix, v kterym i po letech plavu páč mě moc nebaví se s tou psychoakustikou mazlit. Snad to v sobě zlomim :)

vasek

Příspěvek od vasek »

Měl bys :) Protože takováhle muzika, kde se v podstatě nic neděje, je moc o zvuku...

geomystery

Yogi: Nic nemusis pokud nechces. Ja sem prave psal ze pokud je to v tvych usich to prave, tak nic nemen. Pokud to tam neslysis, tak to nechej tak jak je. Integrita tvurce je imho to nejdulezitejsi co se clovek musi naucit udrzovat pokud chce u tvorby vydrzet.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

geomystery: to ale neznamena, ze by se nemel posouvat a z feedbacku od dalsich usi si muzes vzit co ti sedi a treba navede na veci, ktere tak nejak tusis, ale jses "linej" resit. Integrita tvurce je urcite dulezita, ale jsou i nejake obecne zakonitosti, ktere ve zvuku (ne)funguji.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Určitě souhlas, já dlouhodobě řeším proč zním leta jak zním a možná právě proto, že jsem SUCHAR :) Jinak naprostej souhlas s tím, že v tomhle tracku nejsou prakticky žádný noty a muzikantský složitosti, takže chtě nechtě si víc pohrajuju s tou psychoakustikou. Ten komentář s demo vyzněním je IMHO přesnej a sedí, au trochu to bolí, ale posouvá to vidění, což je zásadní.

geomystery

Suchary sou v pohode, kdyz je namocis nebo zapijes dobrym salkem caje.

dano

Příspěvek od dano »

Ono dry zvuk je super, pokial z toho citit prirodzeny zamer (napr. Billie Eilish je uplny luxus v tomto smere). Ako by povedal klasik - nie je dry ako dry 😁

Odpovědět