Zhodnocení nahrávky - folk-rock

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
d.o.g.
Příspěvky: 8
Registrován: 27 úno 2013 21:05

Zhodnocení nahrávky - folk-rock

Příspěvek od d.o.g. » 07 lis 2015 13:37

Ahoj, byl bych moc rád za názory na 2 nahrané songy, co se tý?e zvukové stránky a mixu. Je to nabrané v pokoji. Díky

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Zhodnocení nahrávky - folk-rock

Příspěvek od TAP » 07 lis 2015 21:01

Je to demo demovaté. Nechci být poradce, spíš souputník v utrpení.

Pustil bych si něco stylově podobného a dolaďoval podle toho. Začal bych echama, dozvukama, reverbama, prostorem...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Zhodnocení nahrávky - folk-rock

Příspěvek od vasek » 09 lis 2015 08:30

Je to demo kvalita, pravda, ale neviděl bych to nijak tragicky. Zvuk muziku nijak nezabíjí a to na demo stačí. Kdyby ta muzika byla dobrá, tak to bude dobrý. Bohužel já vidím problém zde - je to hudebně takové banální, kdy má člověk pocit, že už to slyšel stokrát.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Zhodnocení nahrávky - folk-rock

Příspěvek od delay » 09 lis 2015 09:05

Souhlasím tady s Vaškem, původně jsem vůbec nechtěl kritizovat zvuk, protože mi to vůbec nevadí, nějaký malý nedostatky, barvy, který bych udělal jinak... Problém je možná spíše v maximálně úsporné aranži, kde jdeš s kůží na trh naprosto neshován za nic, samotná muzika je přímočaře jednoduchá a melodie zpěvu nijak zásadní, díky jednotné aranži od začátku do konce mi tam prostě něco chybí. Líp na mě působí tad druhá věc.

PS: nestyděl bych se používat drobné ladění vokálu, místama je škoda, že netrefíš uplně tón. Jinak chválím.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 525
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Zhodnocení nahrávky - folk-rock

Příspěvek od Džirka » 11 lis 2015 09:35

Máš pěknou barvu hlasu, akorát je dost slyšet nevyzpívanost. Je slyšet, že nemáš úplnou kontrolu nad svým hlasem. Ale je tam velký potenciál. Hlasivky jsou sval jako kterýkoliv jiný a když se často nepoužívá tak zeslábne. Chce to zpívat každý den nějakou hodinu a více, poslouchat ostatní zpěváky.. Zpěv je myslím jediná slabost téhle nahrávky. V refrénu tvůj hlas zní jinak super, zpíváš tam v poloze, která ti sedne. Jinak je to moc pěkný :)

Odpovědět