a.tom.x píše:
Mimochodem je to docela opruz pod Windows mit 32 MIDI okruhu. Zlobilo mi prakticky vsechno co je na trhu M-Audio, ESI, Motu, Emagic vsechno. Myslel jsem, ze je to problem hardware, pak Cubase, ale zjevne zase ten Gates
zkousel si to pod jinym OS a beha to? premejslim docela nad osx a tohle by bylo dalsi plus ted mam midisporta 8x8 kterej obcas blbne ale v ramci moznosti ok ale prestava stacit tudiz je potreba dalsi osmicka...
s terym z prevodniku si byl nejvic spokojenej?
dik
Mohl bych dostat radu na pouziti midi patche? Mam bazarovej MOTU 8X8 Midi Timepiece MTP AV bez navodu, nikdy jsem to nepouzival a moje pokusy byly zatim spatny. Chtel bych to pouzit bez Pc. Diky za odpovedi...
MOTU Miditimepiece AV (Parlelní) + M-Audio MIDIman 4x4 - kousalo se tak po 2-4 hodinách provozu Akai S5000 fungoval občas (podle mě tam blblo to sofistikované routování, strašná instalace pod Windows)
Emagic AMT8 4x, instalace OK - nechtěl mi běhat s Akai S5000, ale fungoval s HardSID PCI. (Ondrashovi, ale normálně funguje s Akai S5000, tak nevim) Navíc podivná věc. Cubase 4 mi ignorovala každý 8. MIDI IN/OUT když se zapojily do sítě. Fungoval jenom 32. IN/OUT (poslední v síti) takže v reálu 29 IN/OUT. Navíc v nastavení driveru se musí povolovat počet IN/OUT extra takže po připojení druhého AMT8 jsem se docela vyvztekal než jsem na to přišel. V uživatelské dokumentaci samozřejmě nic o tom nebylo. Jinak celkem OK a v síti funguje.
MOTU MIDI Express 128 4x (koupil jsem kvůli tomu Akai jinak bych si nechal AMT8) Porvalo se s Akai S5000, HardSIDem, Bitstreamem. KP3 jsem raději ani netestoval. - teď to tejden běželo a dneska zase dva interface vypadly. Musel jsem odpojit od USB, znova zapojit a restrtovat PC. Od té doby zase OK. Ale pokud to jede tak stabilita vysoká.
Kontaktoval jsem ESI na ten jejich 8x8 systém, ale support mi řekl, že nejde jich dát víc k jednomu komplu.
Takže jsou dvě možnosti. Za dobrý prachy AMT8 nebo to MOTU, který ale nemá rádo další USB hračky (myši, tablety, flash tomu nevadí). Možná by to taky chtělo přeinstalovat comp. Nevím jestli si někde neuložil těch 32 okruhů z AMT8 a teď mě prostě jenom nechce pustit dál. Mám obavy, že Win prostě není na tyhle větší počty MIDI portů úplně dobrý. Zkušenosti od lidí co mají Mac hovoří, že v pohodě.
Rada - koupit to nejjednodušší bez zbytečných MIDI mergerů a routerů. Dělá to akorát bordel. A asi Mac
smog píše:Mohl bych dostat radu na pouziti midi patche? Mam bazarovej MOTU 8X8 Midi Timepiece MTP AV bez navodu, nikdy jsem to nepouzival a moje pokusy byly zatim spatny. Chtel bych to pouzit bez Pc. Diky za odpovedi...
Navod na MOTU.com musis se zaregistrovat, ale bude to fungovat stehjne jako USB model. Je to stejna masina, akorat jiny rozhrani a vyssi cena
No jasně, ale Akai driver je špatnej odjakživa, je to USB1 a není to uplně stabilní. I když na starém laptopu pod Win 98 jede jak z praku a naprosto bez chyb.
USB mam normalne onboard radic na desce ASUS P5...cosi
POdivne je ze stejnou vec mi delaji ruzne interface a ruzne radice ....